Plăcinta ciobanului în tigaia Tefal (rețeta)

Despre Plăcinta Ciobanului am auzit de la Jamie Oliver. Mă uit destul de des pe Paprika Tv și într-un din emisiuni a prezentat această rețetă. De fapt este o carne de oaie gătită lent și pusă într-un vas care este invelit în piure. Pe internet sunt fel și fel de rețete și am găsit rețeta pentru diverse tipuri de carne. Eu nu petrec foarte mult timp în bucătărie și îmi place să apelez la mâncăruri care nu necesită un timp prea lung de gătire. Aici mi-a fost de un real ajutor Tigaia Tefal cu mâner detașabil.

Era sâmbătă, ora 12,00, și eu trebuia să fiu gata cu masa de prânz. Am plecat spre alimentară cu gândul a face rețeta cu pulpă de vită și am realizat că aceasta trebuie să stea câteva ore pe foc ca s-o frăgezesc. Ca să scurtez puțin timpul de gătire, am apelat la carne tocată de curcan.

Plăcinta ciobanului – ingrediente

  • 500 g carne tocată de curcan
  • o conservă de năut
  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei kapia roșu
  • piure
  • suc de roșii și pastă de tomate

Modul de preparare al rețetei

Pentru această rețetă am folosit una dintre tigăile Tefal Ingenio 11 piese. Mai exact, am folosit tigaia cu pereți înalți de 24 cm. Cantitatea era mai mare și aveam nevoie să am loc ca să mă pot desfășura. În plus, mânerul detașabil Tefal îmi era de un real folos pentru că puteam transfera ușor tigaia de pe aragaz în cuptor fără să fiu nevoită să murdăresc prea multe vase. De un real ajutor mi-a fost și paleta tefal care este specială pentru acest gen de tigăi.

  1. Am călit ceapa și morcovul și abia după acestea s-au înmuiau ușor am adăugat am adăugat ardeiul tăiat mărunt și conserva de năut pe care am scurs-o și carnea tocată.
  2. Adaug 2 lingurițe de pastă de tomate și sucul de roșii, sare, piper și cimbru. Este nevoie de ambele și de pastă și de suc de roșii pentru că unul oferă consistență și unul dulceață. Se formează un sos care acoperă în totalitate
  3. Lăsăm să scadă sosul cam 30 de minute. În tot acest timp toată compoziția se omogenizează și se face delicioasă. Tot ce mai avem de făcut este să acoperim întreaga compoziție cu piure. Eu am pus piure peste compoziția caldă și s-a uniformizat frumos.
  4. Am ținut plăcinta la cuptor până când piureul s-a rumenit frumos. Acesta s-a făcut crocant la exterior. Consistentța acestei plăcinte aș putea s-o asemăn cu cea de musaca. Mie mi-a placut mult și am terminat-o în aceeași zi. Este perfectă pentru persoanele care sunt pe fugă și nu vor să stea foarte mult în bucătărie.

Pe internet am mai găsit rețetă în care se mai adăuga țelină. Carnea poate fi înlocuită cu pulpă de vită sau chiar oaie. Năutul este opțional doar că eu îl ador și mi s-a părut perfectă combinația.

Sper că v-a plăcut rețeta mea din acest weekend

Eu am setul de Tigăi Tefal cu 11 piese care ocupă foarte puțin loc și sunt potrivite pentru diverse feluri de mâncare. În prezent văd că nu se mai găsește pe nici un site. Dacă vreți puteti să le cumpărați individual de aici.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALE<br>Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

18 comentarii

  1. arata tare bine reteta ta, dar sa stii ca mai tare decat preparatul mi-a atras atentia tigaia asta de la tefal pentru ca am mai vazut reclame si ii doresc si eu ceva vreme o astfel de unealta cu maner detasabil, in care sa pot gati si direct pe ochiul de la aragaz, dar si in cuptor.

  2. Yammyyy…ce bine arată! Cum timpul mi se împotrivește zilnic, și eu cautbsă gătesc rețete rapide, iar tigăile Tefal sunt perfecte! Salvez reteta și o fac si eu intr-una din zile, arata tare gustos!!

  3. Can am vazut prima data poza am crezut ca e mamaliga asa ca atunci cand am inceput sa citesc reteta am fost placut surprinsa. Vreau sa o incerc si eu saptamana asta.

  4. WOW! Dar arata exceptional!!! Felicitari!
    Cu siguranta am s-o pregatesc si eu! Sper sa iasa si in tigaia mea. Sau mai bine-mi comand una, ca am gasit la reducere! 🙂 Prețul pe eMag e destul de bun!

  5. ce usoara este! am si eu o tigaie de genul asta si o folosesc deseori atunci cand am nevoie sa bag mancarea si la cuptor 😉 dar nu e nici pe departe la fel de misto ca aasta de la Tefal 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *