Îngrijirea dinților copiilor cu produse potrivite

În urmă cu ceva timp dădeam sfaturi din auzite. Acum am început să dau sfaturi în urma experiențelor avute cu copiii. Nu este o lege general valabilă în ceea ce privește îngrijirea orală a copiilor. Puterea exemplului funcționează și în acest caz așa că dacă vă doriți ca copilul să se spele de 2-3 ori pe zi pe dinți, atunci ar fi perfect să faceți această activitate împreună.

Periajul în familie

Un periaj corect te ajută să scapi de multe probleme sau să amâni cât de mult posibil apariția viitoarelor carii. Tocmai din acest motiv este indicat să-i ajutăm pe copii să aibă un periaj cât mai corect. Regulile sunt importante. Copiii trebuie să știe că este recomandat periajul după fiecare masă și, în special, după ce consumă dulciuri. Puterea exemplului ajută foarte mult. Cel puțin în primii ani când cei mici au nevoie de motivație puternică pentru ca această activitate să le intre în rutina zilnică.

Recomandarea mea ar fi să vă spălați pe dinți împreună cu cei mici. În felul ăsta ei vă vor vedea pe voi și nu au cum să refuze periajul. Și un alt aspect important ar fi faptul că puteți verifica modul în care ei își periază dințișorii și eventual să le oferiți informații suplimentare care să-i ajute.

Periuta de dinti electrica copii

Copiii trebuie lăsați și singuri să-și facă activitățile zilnice. Nu poți să stai în permanență în umbra copilului pentru a vedea exact dacă face sau nu ceea ce trebuie. Am hotărât să-mi responsabilizez fetița să se spele singură pe dinți. Îi țineam companie la o singură periere pentru a mă asigura că-și curăță așa cum trebuie dințișorii. Eu am încercat să fac din această activitate una plăcută pe care s-o facă cu drag.

Fetița mea are 8 ani și am încercat tot felul de periuțe de dinți, dar doar două au fost pe placul ei. Oral B Vitality 3+ a fost în topul preferințelor ei mult timp. Mai exact atunci când era fan Elsa și această periuță a fost de un real ajutor. Mi-a plăcut mult și faptul că avea o carcasă pe care am folosit-o pentru transportul acesteia în perfectă siguranță. Treptat a început să folosească Philips Sonicare for kids 3+. Aceasta era foarte captivantă prin simplul fapt că se asocia cu aplicația de pe telefon.

Cum funcționează Philips Sonicare for kids 3+

Periuța se conectează cu aplicația prin bluetooth. În aplicație îți arată exact cum trebuie să fie periajul corect și trebuie sau poți face exact ca în videoclipul de prezentare. Cam 2 minute durează periajul, dar în tot acest timp copilul este ghidat pas cu pas cum trebuie să se spele corect pe dinți. După ce se termină periajul, primești recompense diverse și trebuie să strângi cât mai multe.

Consider că metoda aceasta de a-i motiva pe cei mici să facă această activitate este foarte ingenioasă. Cel puțin la mine a funcționat de minune. Chiar recomand cu drag această periuță.

Cum v-ați obișnuit copiii să se spele pe dinți? Ce fel de periuță de dinți folosesc copiii voștri?

You may also like

14 comentarii

  1. Îngrijirea dinților la copii este extrem de importantă. De aceea trebuie să alegem produsele cele mai potrivite, de calitate și chiar prietenoase.
    Mulțumesc pentru recomandări!

  2. Și noi am optat pentru periuta electrică, atât pentru noi cât și pentru copii.Consider ca spala mult mai bine decât una normala,mai ales în cazul celor mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.