Schimbă designul camerei cu un candelabru vintage

O cameră presupune mult efort pentru a o face să arate exact așa cum îți dorești. Trebuie ca pereții să fie într-un contrast frumos cu mobila. În același timp, restul obiectelor din cameră trebuie să se completeze perfect. Evident că lumina joacă un rol foarte important în tot acest decor și trebuie să alegem cu grijă atât candelabrul, cât și gradul de luminare a camerei.

Candelabru cu cât mai multe becuri pentru o bună luminare a spațiului

Iubesc lumina și nu pot să stau prin casă în întuneric. La mine în casă stă lumina stinsă doar în momentul când mă pun în pat ca să mă pregătesc de somn sau când dorm. Atât! În rest, becul stă aprins în permanență. Nu mă deranjează absolut deloc și chiar îmi face plăcere.

Lumina trebuie să fie una care inunde camera și să nu fie deranjantă. Urăsc să văd camere cu 3 – 4 becuri și să văd o orbecăială de nedescris. Prefer să fie o lustră sau chiar un candelabru cu mai multe becuri. Am găsit în categoria antique chandelier de pe www.lightsinhome.com niște modele absolut senzaționale. O mare parte dintre modelele prezentate au fost pe gustul meu.

Cum poți alege candelabrul perfect

Chiar dacă un candelabru este o piesă extrem de elegantă, trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi esențiale pentru a nu strica ambientul camerei. Cele mai importante aspecte sunt: proporția față de spațiu, cerințele de instalare, cantitatea de lumină emisă și amplasamentul în decor. Un candelabru prea mare va copleși o cameră, în timp ce unul prea mic, va dispărea și își va pierde impactul.

Dacă analizezi bine problema și faci un exercițiu de imaginație, îți poți da seama cât de potrivit este un candelabru. Nu este nevoie să-ți pui un candelabru ca la operă, sunt și modele mai mici care sunt perfect adaptate cu interiorul locuinței.

Sunteți și voi iubitoare de lumină cât mai multă sau preferați întunericul?

 

You may also like

6 comentarii

  1. Pai eu am momente și momente, când prefer lumina când prefer întunericul. De exemplu în camera mea prefer mai mult întunericul dar în camera de oaspeți și în bucătărie prefer cât mai multă lumină.

  2. Daca s-ar putea as schimba inclusiv casa, nu doar candelabrul. Au tot aparut noutati de-a lungul anilor incat am ajuns la concluzia ca detin o locuinta cu accesorii vintage 🙂
    Acum ma voi limita doar la zugravit si dupa vad ce ma mai taie capul.

  3. eu ador in general candelabrele. Tin minte, cand eram copil si locuiam la bloc, aveam o lustra mare. acum, la casa, am camerele mult mai joase si nu pot monta candelabre. Modelele astea vintage sunt adorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.