Șosete lungi vs Șosete scurte

Toată lumea poartă șosete indiferent de sex. Avem nevoie de acestea pentru că ne protejează piciorul și uneori chiar putem să spunem că ne țin de cald. Vara este singurul anotimp în care nu port șosete și asta pentru că prefer sandalele. Având în vedere că doar 3 luni din an iau pauză și că restul anului apelez cu încredere la ele, asta mă face să cred că este un accesoriu vestimentar indispensabil.

Șosetele se pot asorta în funcție de încălțămintea pe care-o purtăm

Astăzi vreau să vă povestesc puțin despre șosete, despre alegerile mele și sunt chiar curioasă să-mi spuneți și voi ce preferați. Am văzut atât de multe combinații încât înclin să cred că aceste alegeri pot fi făcute în funcție de personalitatea fiecărei persoane.

Eu prefer șosetele scurte. Îmi plac cum se așează pe picior, sunt foarte cochete și nu-mi sufocă piciorul în partea de sus. De cele mai multe ori între șosetă și jeans este un pic de spațiu și asta mă face să mă simt tare bine și confortabil. Sunt momente în care îmi asortez șosetele cu adidașii pe care-i port. Știu că unii preferă contrastul doar că pentru mine această combinație este potrivită.

Șosetele scurte monocrome sunt cele mai căutate. O pereche de șosete scurte albe va merge oricând, oricum și în orice combinație. Cu alte cuvinte nu ai cum să dai greș în felul ăsta. În plus, merg în foarte multe combinații și consider că sunt printre cele mai versatile modele.

Șosete lungi

Șosetele lungi sunt clasicele șosete pe care toată lumea le cunoaște. Ca să vă faceți o idee, sunt acele șosete pe care bărbații le poartă la costum. Când spun asta mă refer la lungime pentru că modelul este cu totul altul. Purtate în combinație cu o pereche de pantaloni acestea pot trece cu ușurință neobservate. Ele au rol doar de protecție a piciorului și rareori pentru a completa outfitul în partea de jos. Acestea sunt primele șosete cu care eu am luat contact pentru că mult mai târziu am descoperit și alte modele.

Eu prefer șosetele lungi doar iarna când este mult prea rece afară și am nevoie ca un strop de căldură să vină tocmai din acea zonă a piciorului. Nici prea groase nu-mi plac. De exemplu, șosetele flaușate nu sunt în topul preferințelor mele și cu siguranță acestea încă mai pot fi găsite pe piață. Totul ține de preferințe. În plus, eu intenționez să-mi iau șosete lungi pe care să le pot combina cu sneackers și cu pantaloni scurți. Până acum nu am îndrăznit să fac o astfel de combinație, dar recunosc că îmi place mult cum arată și îmi doresc și eu să încerc un astfel de outfit.

Calitatea șosetei

Materialul din care este făcută o șosetă este foarte importantă. Evident că pe primul loc stă bumbacul și tocmai din acest motiv prefer șosetele Ciserom care au un procent foarte mare de bumbac. Acest aspect ajută foarte mult prin simplu fapt că piciorul nu transpiră atât de mult sau chiar dacă acest lucru se întâmplă transpirația este absorbită și nu ai senzație de umezeală.

În momentul în care ești nevoit să stai o perioadă mai lungă de timp încălțat atunci evident că piciorele au de suferit, dar dacă faci alegeri potrivite nu există niciun risc. Evident că aici joacă un rol important și cusăturile care trebuie să nu deranjeze. Consider că găsim foarte multe astfel de sortimente dacă știm să facem alegeri potrivite.

Voi ce fel de șosete preferați?

You may also like

17 comentarii

  1. Sunt genul de persoana care sti vb aia cand te ia frigul la picioare tie frig toata ziua, in principiu am blugi care trec peste adidas deci pot purta sosete lungi , am perioade de purtat si sosete scurte .deci imi plac si lungi si scurte .

  2. Imi plac si sosetele lungi, si cele scurte, le port indiferent de anotimp (friguroasa incurabila). Am o mica colectie. Desigur ca am inceput sa pun pret pe calitate.

  3. Și eu prefer sosetele scurte însă recunosc ca atunci când este frig le aleg pe cele lungi

  4. Mie îmi plac ambele tipuri de șosete, pentru că fiecare are utilitatea sa. Dar, în general, șosete lungi port în anotimpurile reci, iar scurte în cele calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.