Factorul de protecție – indispensabil în orice anotimp

Soarele nu este tocmai bun pentru piele și din acest motiv trebuie să ne protejăm de efectele acestuia. Factorul de protecție solară(FPS sau SPF) TREBUIE utilizat cu conștiinciozitate tot timpul anului, fiind principalul factor de prevenire a îmbătrânirii tenului. SPF-ul trebuie oblogatoriu introdus în rutina noastră de skin care. Vreau să vă arăt ce produse folosesc eu și sper să vă inspire și pe voi.

SPF 30 sau SPF 50

Diferența dintre SPF 30 și SPF 50 nu ar fi foarte mare și pot spune asta după ce am citit diverse studii. Important este să le folosiți corect și să nu vă zgârciți. Aplicați atât cât este nevoie și aveți grijă ca crema să ajungă pe toate zonele pielii pentru a preveni eventuale neplăceri. Riscul ca pielea să sufere de efectele razelor nocive ale soarelui este diminuat dacă aplicăm corect crema cu SPF.

Eu am o teorie după care aplic produsele cu SPF și chiar vreau s-o împărtășesc cu voi. SPF 30 aplic pe toată perioada anului, mai puțin vara. Aceasta îmi oferă o protecție optimă atâta timp cât soarele nu este foarte puternic. O folosesc zi de zi pentru că am câteva pete pigmentare, iar acestea ar putea căpăta un aspect neplăcut în cazul în care n-aș folosi protectie solara. Cred că am mai bine de 2 ani în care mi-am format o rutină de îngrijire a tenului și sunt foarte mulțumită de modul în care îmi arată pielea.

SPF 50 folosesc obligatoriu vara. Razele soarelui sunt foarte puternice și am nevoie de o protecție mult mai mare. Cu siguranță aș obține aceleași rezultate și cu SPF 30 doar că acesta ar trebui reaplicat mai des. M-am obișnuit să reaplic protecție solară după 2 ore. Știu că pare complicat, dar acum sunt atât de multe soluții încât nu trebuie să vă sperie nimic. Spray-urile cu SPF 50 de la La Roche Posay sunt geniale. Eu reaplic SPF 50 sub formă de spray după ce plec de la birou pentru că efectul cremei aplicat sub machiaj s-a dus. Nu vreau să-mi stric machiajul și cu ajutorul spray-ului obțin rezultatul dorit și machiajul este la locul lui.

Rutina de machiaj vs Rutina de plajă

Dimineața îmi aplic produsele mele de îngrijire a tenului și ca un ultim pas aplic SPF-ul. Aplic o cremă simplă cu SPF dacă vreau să folosesc fond de ten. În mod normal port creme nuanțatoare care au rolul de a uniformiza culoarea tenului. În plus, sunt și astfel de creme care au SPF încorporat și genul ăsta de creme sunt în topul preferințelor mele.

Recunosc că Bioderma este în topul preferințelor mele. Bioderma Photoderm Nude touch are SPF 50 așa că apelez la acest produs în fiecare vară. Mă ține toată vara și consider că această cantitate este una optimă pentru perioada caldă. Eu am mai încercat și Photoderm Cover Touch tot cu SPF 50+. Nu pot să spun că unul este mai bun ca altul. Una din diferențele vizibile ar fi faptul că Nude Touch este mult mai fluid ca și Cover Touch. Oricare variantă alegeți să știți că oferă o acoperire mică spre medie și rezistă foarte bine pe ten întreaga zi. Ambele vin în mai multe nuanțe așa că puteți alege și din acest punct de vedere.

Cel mai nou produs intrat ]n rutina mea de îngrijire este Natural Sunscreen Lotion Cocosolis cu SPF 50. Este primul produs produs folosit de mine care are SPF 50 , vine sub formă de ulei, intră repede în piele fără a lăsa un film gras și poate fi aplicat atât pe față, cât și pe corp.

Voi ce produse cu SPF folosiți? Ați încercat vreunul dintre produsele folosite de mine?

You may also like

17 comentarii

  1. Nu am încercat nici unul din aceste produse ,dar folosesc produse cu SPF ,acuma am unul de la Ivatherm cu SPF 30 și astept să-l termin pe acesta ,că după vreau să incerc și altceva .

  2. Folosesc cremele de protecție solară pentru că știu ce efecte nedorite sunt în caz contrar. Îmi plac cele cu factor SPF 50 plus și bineînțeles, de calitate. Printre preferate sunt cele de la Nivea, Vichy, Bioderma.

  3. M-am invatat sa nu las zi sa treaca fara SPF aplicat pe ten si gat… mai sunt si exceptii rare… Pe corp aplic in functie de nevoie si de cat ma expun (de fel cam evit soarele). Ma bucur ca exista multe ajutoare cu SPF!

  4. Produsele de protecție solară au un rol deosebit de important. Le folosesc mereu, dar vara cu mult mai mult.
    Le aleg pe cele de calitate și cu factor mare de protecție. Printre preferate se numără Vichy și Nivea.
    Mulțumesc pentru recomandări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.