Un implant dentar la Sibiu sau rezolvarea problemelor stomatologice la o clinică de top

Înclin să cred că am mai spun povestea vizitelor mele la stomatolog, dar și principiul după care s-au ghidat părinții mei. Pentru că sunt de părere că au făcut tot ce este mai bine pentru mine și pentru că acum le sunt recunoscătoare pentru acest lucru vreau să punctez câteva aspecte. Și dacă reușesc să conving măcar 2 persoane că principiul după care am fost ghidată în viață a fost unul foarte bun, atunci vă invit să citiți articolul de astăzi legat de dentist.

Experiența mea cu dentistul din copilărie

Cel mai bine este să mergem la stomatolog pentru a preveni și a trata din timp problema pentru a nu ajunge prea târziu. Astfel riscăm să pierdem dinți și este păcat. Îmi aduc aminte și acum cum mergeam frecvent la stomatolog pentru controale de rutină. De cele mai multe ori mergeam cu mama. Doctorița era foarte răbdătoare și de fiecare dată îmi făcea câte o mărgică din materialul în care îmi făcea plombe. Chiar dacă durerea se mai simțea pe alocuri atunci când apela la acea freză, trebuie să recunosc că mergeam cu drag la dentist. Despre costuri nu știu mare lucru pentru că mama nu-mi spunea nimic legat de acest aspect. Singurul lucru pe care aș vrea să-l mai menționez din acea perioadă este faptul că mai am măsele care au aceleași plombe de atunci. Trebuiesc schimbate, dar s-au păstrat bine.

Ce este un implant dentar?

Întâmplarea a făcut ca în adolescență să nu fiu la fel de atentă cu dantura mea și acest aspect a venit cu repercusiuni. Am fost nevoită să-mi scot una dintre măsele și asta pentru că nu o mai puteam salva. Locul lipsă îmi crea un adevărat disconfort așa că aveam nevoie de un implant. Vroiam să apelez la un profesionist așa că am hotărât să-mi fac un implant dentar Sibiu. Implantul dentar este o rădăcină artificială realizată din titan sau zirconiu, materiale 100% biocompatibile cu organismul uman. Acesta este inserat în osul maxilar sau mandibular și suplinește cu succes rolul dintelui natural, fără a afecta ceilalți dinți. Pentru a susține un implant, este nevoie de o structură osoasă adecvată și de un țesut gingival sănătos.

Implant dentar Sibiu

În vară am stat o perioadă mai lungă de timp în Sibiu la mătușa mea și ăsta este motivul pentru care am apelat la o clinică de aici. Am ales Total Dent la recomandarea unor prietene și am considerat că este un moment bun să-mi fac acest implant care oricum a fost de durată. A trecut suficient de mult timp de atunci ca să mă pot pronunța și să vă spun că implantul a fost acceptat cu succes. Îmi place mult cum arată și mă încântă ideea că se confundă cu restul dinților mei. Total Dent este o clinică specilializată atât în implanturi, cât și în parodontologie sibiu.

Cu copiii la dentist

Acum a venit vremea mea să merg cu copiii la dentist. Până la 5 ani nu am avut absolut nicio problemă legată de acest aspect cu fetița mea. În jurul vârstei de 5 ani am fost cu ea la medic doar pentru că vroiam să mă asigur că totul este bine.Trebuie să recunosc că am plecat extrem de mulțumită de mine sau mai bine zis de modul în care se prezenta dantura ei pentru că nu avea nicio carie.

După nici măcar un an. La scurt timp după ce a împlinit 6 ani am fost la dentist pentru că văzusem o primă carie. Nu a fost greu de tratat pentru că i-a curățat locul și i-a plombat măseluța. A fost destul de simplu în primă fază. După vreo 2-3 luni a început distracția pentru că apăruse un abces în partea de sus a maxilarului. M-am dus la stomatolog cu această problemă și mi s-a zis că trebuie masat locul ca să dispară infecția. I-a curățat măseluța și era un fel de carie ascunsă. Mi-a zis că i-a pus un tratament acolo și trebuia să masez zona ca să se ducă infecția de la abces. Cu mențiunea în care în momentul în care îi cade tratamentul să revin să-i pună altul.

Evident că minunea n-a ținut. Cred că n-a trecut o lună și a căzut tratamentul. M-am programat și am pus tratamentul la loc. După altă jumătate de lună a căzut plomba și mi-a zis că îi va pune și jos tratament … Motivul nu mi-l amintesc și nu că m-ar fi deranjat atât de tare doar că atunci când îi cad ambele tratamente trebuie să plătesc 180 lei și parcă nu este tocmai la îndemână. Mi-aș dori să fac o schimbare și poate că ar fi indicat să merg la un alt stomatolog și să văd dacă nu reușesc să obțin rezultate mai bune.

În căutarea unui nou dentist

Părerile sunt împărțite în ceea ce privesc tratamentul oferit fetiței mele. Sunt persoane care sunt de părere că plombele nu țin foarte mult în cazul copiilor și asta pentru că maxilarul lor este în creștere și aceasta se desprinde. Încerc să înțeleg acest fenomen și parcă mi-aș dori să poată ține acea plombă măcar 3-4 luni. La mine schimbarea asta este lunară. Ca idee, merg la o clinică destul de renumită din orașul meu. Asta ca să nu credeți că merg la vreo clinică din spatele blocului.

Mă gândesc serios să apelez la Total Dent și în privința fetiței mele pentru că am fost atrasă de aparatura care este în clinică, dar și de profesionalismul personalului medical. Cu alte cuvinte, dacă aveți urgente medicale Sibiu puteți apela cu cea mai mare încredere la ei.

Voi ce experiențe aveți cu dentistul? Aveți recomandări în ceea ce privește găsirea unui stomatolog pentru copii?

You may also like

18 comentarii

  1. Mulțumim pentru informații draga mea ,așa este trebuie să avem grijă din timp de dantura noastră ,dar din păcate nu prea facem asta și ne trezim târziu că nu mai avem ce face .

    1. De-a lungul timpului am schimbat de o grămadă de ori medicul dentist și recunosc ca am găsit cu greu unul care sa își facă treaba cum trebuie.De exemplu fetita are la o singura măsea 5 plombe(în același loc)puse în 3 cabinete

  2. Am avut noroc in liceu pentru ca aveam stomatolog acolo si mi-am facut toata dantura, chiar fara sa platesc. Ma bucur tare mult ca am reusit sa fac asta pentru ca nu am avut probleme de atunci.

  3. O, și eu am avut mari traume în copilărie cu desntistul.
    Din cauza asta nu m-am dus niciodată fără să mor de frică la stomatolog.
    Acum s-a mai atenuat, am găsit și un om potrivit

  4. Sunt asa scumpe implanturile cu piticul merg regulat… Scoatem dintisorii, nu ies singuri și au ceilalți pe sub ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.