Ruladă cu cocos(fără coacere)

Îmi place mult cocosul și l-am descoperit relativ recent. Nu ratez niciun desert în care este inclus și, mai nou, am făcut eu câteva descoperiri de dulciuri cu cocos care sunt absolut delicioase. Tocmai din acest motiv vreau să mă prezint în fața voastră cu un desert rapid, gustos și ușor de preparat. Mereu am căutat să fac preparate rapide, care să nu fie foarte laborioase și să-mi dea bătăi de cap.

Ruladă cu cocos

Ingrediente necesare

Pentru blatul de biscuiți aveți nevoie de:

  • 350 gr biscuiți Petit Beurre
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • esență de rom

Pentru umplutura de cocos aveți nevoie de:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g nucă de cocos
  • 100 g zahăr pudră

Mie îmi plac mult biscuiții Rostar și din această gamă am ales varianta aceasta clasică de biscuiți Petit Beurre. I-am mărunțit bine într-un mărunțitor. Într-un vas am pus separat laptele, untul, cacao și esența de vanilie și le-am pus pe foc până când s-a topit untul și am omogenizat foarte bine totul ca să încorporez cacao.

Cât timp am lăsat să se răcească amestecul de lapte, am amestecat mascarpone, nuca de cocos și zahărul pudră și le-am amestecat cu ajutorul unei linguri până când s-a făcut ca o cremă. Puteți folosi și mixerul ca să vă vină mai ușor.

Compoziția de biscuiți și cea de mascarpone cu cocos

Ultimul pas a fost să pun o folie alimentară pe masă, am întins compoziția de biscuiți și am pus și o folie alimentară și peste compoziție pentru că altfel riscați să se lipească de sucitor. Eu am făcut un dreptunghi. Ține de voi cât de mult vreți să întindeți compoziția, dar nici foarte subțire pentru că se va rupe când rulați. După ce ați întins compoziția de biscuiți puneți compoziția cu mascarpone și nivelați cu ajutorul unei linguri. Este puțin mai greu de întins pentru că se lipește de lingură, dar nu este imposibil. Rulați apoi ușor folia alimentară și ajutați-vă de ea în acest proces. În cazul în care compoziția ajunge pe masă sau depășește folia se va lipi așa că aveți grijă la acest detaliu.

Eu am lăsat compoziția rulată în folia de plastic pentru că în felul ăsta nu risc să împrumute vreun miros din frigider și nici să se lipească ceva de ruladă. Rulada trebuie lăsată câteva ore la frigider înainte de a fi consumată. Vă asigur că vă iese o cantitate generoasă de ruladă și este delicioasă. Nu este foarte dulce, dar este bună rău!

You may also like

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.