Sirop Laurul: două idei de mocktail-uri pentru zilele caniculare

Puțini știu că există siropuri naturale fabricate în România –  siropurile Laurul, cu o istorie care începe încă din 1940. Gama de siropuri Laurul conține toate gusturile pe care cu siguranță ți le aduci aminte din copilărie, cum ar fi vișine, căpșune, zmeură, coacăze și chiar soc și trandafiri.

Un alt detaliu foarte important la siropul Laurul este că nu conține îndulcitori, conservanți sau coloranți artificiali, ci păstrează rețeta de fabricație cât mai aproape de tradițional și de natural – se folosește numai zahăr, un detaliu de avut în vedere mai ales dacă ești obișnuit să elimini de pe masa familiei tale produsele cu E-uri sau ingrediente artificiale.

Ca principiu, rețeta recomandată de sirop conține 1 parte sirop și 6 părți apă (minerală sau plată) însă poți ajusta cantitățile în funcție de gust sau de băutura pe care o prepari (de exemplu dacă mai conține și alte ingrediente, dacă preferi să pui și niște fructe proaspete, etc.).

Iată două idei de rețete pentru băuturi răcoroase ce au ca bază siropul Laurul, care te vor ajuta să te răcorești într-o zi caniculară.

Hugo fără alcool cu sirop Laurul (de soc)

Hugo e un cocktail a cărui rețetă conține de obicei și prosecco însă poți obține un gust excelent (și mai ales potrivit pentru întreaga familie) și fără alcool. Pentru că și în acest caz detaliile contează, e important ca înainte de a adăuga siropul și apa (minerală sau plată), să zdrobești feliile de lime în pahar – astfel vei obține o combinație de arome intense.

Ingrediente: 

  • 30 ml sirop de soc Laurul
  • 150 – 180 ml apă minerală sau plată
  • gheață
  • zeama de lime sau lămâie
  • mentă

Se folosește muddler-ul pentru a zdrobi în pahare câteva bucăți de lămâie (tăiate mai mari), împreună cu 2-3 frunze de mentă. Apoi, măsoară cei 30 ml de sirop de soc și adaugă cantitatea de apă minerală sau plată. La final, câteva cuburi de gheață și mentă pentru a decora paharul.

Mocktail cu castraveți și sirop Laurul (fructe de pădure)

O rețetă foarte interesantă de băutură pentru zilele de vară, care conține felii de castravete. Pentru a obține o băutură cât mai răcoroasă, este ideal să folosești castraveți pe care i-ai lăsat câteva ore la răcorit în frigider.

Ingrediente:

  • 1 castravete
  • 30 ml sirop de fructe de pădure Laurul
  • 150 – 180 ml apă minerală sau plată
  • gheață

Se curăță castravetele de coajă, se taie în bucăți sau în felii mai groase și se zdrobește în pahar, alături de o felie de lămâie. Se adaugă cei 30 de ml de sirop Laurul de fructe de pădure, apoi apa minerală sau plată și gheața.

Găsești siropurile Laurul în toate hipermarketurile mari din România (Cora, Auchan, Carrefour, Kaufland etc.) însă nu strică să verifici și la magazinele de cartier din apropierea locuinței, ai șanse mari să găsești siropurile și acolo.

Bineînțeles, poți improviza cât vrei de mult cu aceste siropuri, poți face cam orice combinații în stilul băuturilor punch.  

You may also like

13 comentarii

  1. Foarte bune aceste siropuri ,eu le cumpăr de la magazinul din apropiere și pur și simplu le ador ,nu trece nici o zi fără acest sirop ,de multe ori îmi cumpăr câte 2 sticle ca să-mi ajungă ,să am atunci când s-o termina la magazin și până ce va aduce iarăși,eu trebuie să am provizii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.