Beneficiile unei școli private

A alege o școală pentru copilul tău este o misiune, nu imposibilă, dar nici ușoară. Deși, din afară, pare a fi un lucru pe care îl faci într-o clipă, lucrurile stau altfel. Adesea, alegerea școlii este un stres imens. Un părinte responsabil își dorește, desigur, tot ce este mai bun pentru copilul său.

Școala, educația în general, este unul din aspectele cele mai importante în dezvoltarea armonioasă a celui mic. Cu toții dorim, ca cei mici să aibă parte de o educație aleasă, care să “îi facă oameni”. Profesorul are un rol important în clasă. Pe lângă faptul că trebuie să fie un bun formator, să “șlefuiască” fiecare elev asemenea unui diamant, acesta trebuie să le dea celor mici încredere în ei și în forțele lor, să nu facă niciun fel de disciriminare și să fie și un bun psiholog. La școlile de stat, deși există asemenea dascăli, aceștia sunt, adesea, depășiți de numărul mare de elevi și cerințele birocratice din sistem. Din păcate, profesorii ajung să își dedice mai mult timp hârtiilor și documentelor cerute de minister, decât copiilor pe care trebuie să îi pregătească pentru viață. De aceea, din ce în ce mai mulți părinți aleg școlile private.

Eu am ales pentru copilul meu scoala particulara sector 1 Bucuresti, Teddybar. De ce?

Pentru că am numai beneficii, atât eu ca și părinte, dar mai ales copilul meu. Mă pot implica mult mai mult în activitățile zilnice ale copilului, deoarece profesorii discută cu mine zilnic despre progresul sau problemele pe care le întâmpină cel mic. Mai mult, nu sunt eu cea care trebuie să “repar” ceea ce copilul nu înțelege în clasă. Asta pentru că nu se ajunge aici, profesorii fiind dedicați și implicați în educația fiecărui elev în parte. Acest lucru se întâmplă deoarece clasele sunt cu un număr limitat de elevi și profesorul va lucra, cu fiecare, individual.

Școala privată are o reputație excelentă și absolevenții unei asemenea școli au o șansă mai mare spre dezvoltare academica și un viitor mai bun oriunde în lume. La Teddybar există activități extracuriculare excelenete, pe care, la o școală de stat nu le vei găsi. Se vor ocupa de artă, sport, muzică și multe altele. Profesorii sunt aleși dintre cei mai buni, cu pregătire națională și chiar internațională de excepție.

Copiii vor primi o masă caldă și pot să rămână în aceste instituții până când părinții își termină programul la serviciu. Nu mai stau neliniștită pentru faptul că nu am cu cine să îmi las copilul pe timpul săptămânii. Știu că este într-un loc cald, curat, mănâncă bine, are activități, își face temele și este în deplină siguranță, supravegheat non stop.

Școala privată oferă o educație de top, ghidându-se, în afară de programa obligatorie, după materiale didactice de ultimă generație, ce îi vor ajuta pe copii nu numai să învețe, ci să și înțeleagă.

În plus, condițiile sunt excelente. Totul este nou, la standarde europene și curățenia este ca într-o farmacie. De aceea am preferat sistemul privat de învățământ, iar școala Teddybar mi-a oferit tot ceea ce îmi trebuie pentru copilul meu. Și tu poți accesa site-ul scolii, unde vei obține absolut orice informație.

You may also like

13 comentarii

  1. Da, este un subiect destul de controversat. Inca nu am copii, dar deja ma gandesc la educatia lor, as vrea sa evit invatamantul ,,comunist,, din scolile de stat cu care m-am confruntat si eu

  2. E unul din subiectele delicate ale zilelor noastre, nu doar pentru ca avem niste idei preconcepute despre scoala la stat, ci si pentru ca s-a inradacinat ideea urata ca „A tu ai bani de scoala privata, nu iti permiti sa il tii la stat sa invete bine, sa vezi ce derbedeu ai sa ai” si e chiar pacat ca sunt unele institutii provate care se ocupa foarte bine de copii.

  3. eu cred ca scoala privata e o idee mult mai buna decat cea de stat. din pacate, am crescut in sistemul romanesc care te indoapa cu forta si uitam ca in alte tari, colegiile private sunt foarte bine vazute si pun accent doar pe ce e nevoie

  4. Stiu ca exista foarte multe avantaje atunci cand alegi o scoala privata si cele mai importante mi se par: atentia acordata copilului, masa calda si faptul ca poate sta acolo pana cand parintii termina programul de lucru.

  5. Școala particulară este în primul rând inaccesibilă celor cu venituri medii, nu mai vorbim de cele mici. Dotările sunt într-adevăr incomparabile cu cele din majoritatea școlilor de stat. Despre profesori, este și nu este adevărat că sunt cei mai… Concluzia? Fiecare face propria alegere.
    Am exprimat opinii din propria experiență.

  6. O scoala privata este visul meu dintotdeauna! Mi-as dori sa lucrez lao astfel de scoala, dar visez sa pot infiinta una in orasul meu natal, pentru copiii din familiile care nu prea au posibilitati financiare.

  7. Daca as fi in Bucuresti cred ca as opta si eu pentru aceasta scoala particulara. De cele mai multe ori in scolile de stat nu avem atatea beneficii ca in cele particulare.

  8. E adevarat ca merita sa investim in educatia celor mici, si desi multi dintre noi si-ar dori ca ai lor copii sa studieze la o scoala privata fiindca au dotarii complete, salariile destul de mici ii fac sa se razgandeaza pe parinti de cele mai multe ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.