Top 3 triciclete alese de mine. Detalii pe care trebuie să le urmărim atunci când alegem una

Îmi doream mult o tricicletă pentru Eva. Asta poate și pentru că la Cristina nu am avut și chiar o consideram utilă. Cred că prețul m-a făcut să stau departe. De data asta am stabilit un buget și am încercat sa iau ceva bun care să îndeplinească și cerințele mele.

Ce așteptări am de la o tricicletă

Mi-am făcut o listă cu câteva lucruri pe care le urmăresc la o tricicletă și tocmai din acest motiv vreau să le punctez aici pentru că eu le consider importante. Ulterior le voi detalia pentru a vedea exact de ce m-am orientat către acestea

 • să nu depășească 500 lei
 • să aibă poziție de somn
 • să aibă scaun reversibil
 • să fie pliabilă
 • să fie confortabilă
 • să aibă copertină bună

Consider că nu are rost să investesc foarte mult într-o tricicletă. Știu că este important confortul copilului meu, dar în acest buget sunt convinsă că voi găsi ceva calitativ care să îndeplinească toate cerințele mele. Inițial m-am tot învârtit în jurul tricicletelor care au și poziție de somn. După asta am zis că n-are rost să caut genul ăsta de triciclete pentru că Eva dormea în cărucior când era bebe mic. De câteva luni bune nu a mai dormit deloc când am ieșit afară așa că am zis să renunț la acest detaliu.

Am avut câteva flash-uri în care am vrut să fie scaunul reversibil. Mă tot gândeam că ar dormi și să aibă o poziție bună de somn. Sau poate vrea să mă vadă pe mine. Mi-au trecut rapid gândurile astea. Faza cu somnul s-a cam dus, iar copiii ăștia micuți sunt curioși de ceea ce se întâmplă în jur așa că nu cred că-și dorea să fie cu fața spre mine. Ba chiar mă gândesc că dacă mă vede va cere și în brațe.

Un aspect la care nu am renunțat în totalitate a fost să fie o tricicletă pliabilă. Nu-mi doream o chestie mare și greoaie pe care s-o pot folosi doar în jurul casei. Îmi doream să o pot pune cumva în mașină și să merg și în alte locuri la plimbare cu tricicleta.

Evident că confortul copilului meu ocupă un loc fruntaș. Vroiam să stea cât mai comod pentru că altfel nu i-ar fi plăcut să stea în scăunel. Am tot văzut diverse triciclete care aveau o copertină mult prea mică și ineficientă și eu îmi doream una care să poată fi purtată în așa fel încât copilul să se poată bucura de umbră.

Recenzii neelocvente

Eu am intrat pe Emag să-mi aleg o trotinetă. Nu prea știam exact ce să aleg așa că am zis că mă uit pe acest site ca să mă pot ghida după recenziile altor cumpărători. Din păcate recenziile sunt atât de diversificate încât mi-a fost tare greu să aleg. Din 30 de recenzii existau măcar 2-3 recenzii care puneau produsul într-o lumină atât de proastă încât mă gândeam că nu are rost să-l cumpăr eu și să fac experiențe pe copilul meu.

De cele mai multe ori recenziile se contraziceau. Unele erau pozitive, iar altele erau negative. Nu știam care din ele sunt reale și după care să mă ghidez. Încercam să văd cum sunt majoritatea deși îmi era destul d egreu să iau în considerare .

3. Tricicletă Coccolle Urbio

Aceasta a fost ultima pe lista mea. Poate și pentru că era roșie și nu este tocmai culoarea mea preferată. Pe de altă parte avea cam toate criteriile pe care eu le urmăream. Prețul acesteia a fost 445 lei, este o trotinetă pliabilă, șezutul părea ok. Are și 2 poziții în care spătarul poate fi purtat. Aare toate sistemele de siguranță pe care eu mi le doresc și are și suport pentru picioare atunci când bebe este micuț. Cu o simplă mișcare se pot bloca pedalele astfel încât dacă bebe ajunge la pedale să nu fie nevoit să-i cadă piciorușul. De un real ajutor este și coșulețul din spate în care pot pune diverse lucruri sau chiar jucării.

Mânerul cu ajutorul căruia se manevrează trotineta parcă pare ușor instabil uneori și în special atunci când cobori sau urci un trotuar. Per toral sunt mulțumită de tot ceea ce promite această trotinetă. Soțul mi-a spus că i-a dat puțin de furcă montarea acesteia pentru că schița nu era tocmai explicită, dar s-a descurcat.

Sinceră să fiu am vrut să aleg altă culoare. Una dintre culorile disponibile care mi-a atras atenția a fost un turcoaz doar că era mai scumpă cu vreo 40-50 lei. Chiar am fost de părere că nu se justifică suma asta și am rămas la varianta roșie.

2. Tricicletă Kiderkraft

Eu chiar eram hotărâtă să merg pe varianta asta.Oarecum seamănă mult cu prima doar am văzut câteva mesaje prin care unii cumpărători spuneau că șezutul este cam mic și n-am vrut să risc în ciuda faptului că erau suficiente mesaje pozitive. Prețul este de 400 lei adică oarecum la același nivel cu prima tricicletă. Dacă vreți să riscați măcar să știți care ar fi minusurile.

1. Tricicletă Lionelo

O altă tricicletă care m-a atras a fost aceasta. A sărit un pic de bugetul propus de mine, dar modelul mi se părea atrăgător. Cred că m-a atras și faptul că este roz. Aceasta nu avea niciun review și mi-a fost ușor teamă să încerc un model despre care nu aveam alte informații.

You may also like

13 comentarii

 1. Sunt foarte drăguțe toate,dar mie chiar îmi place mult asta pe care i-ai cumpărat-o prințesei ,roșul este culoarea pe care o ador .Să o folosiți cu plăcere și plimbări cât mai plăcute cu ea .

 2. Sunt foarte utile. Are și Eveline…și o folosesc și acum, când are aproape 4 ani.

 3. Nu știu cum se face, dar le-aș lua pe toate!
  Se poate cu tot cu îngerașul care stă atât de relaxat?
  Glumesc, desigur!
  Dar tricicletele tot e-aș cumpăra pentru cea mică.
  Mulțumesc pentru recomandări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.