Cum alegem un smartwatch pentru copii

Cristina are aproape 7 ani și până acum 2 luni nici nu mă gândeam să cumpăr un smartwatch pentru ea pentru că mai mereu a fost sub stricta mea supraveghere. Doar la școală o lăsam singură și consideram că nu este un pericol s-o las preț de câteva minute singură. Oricum chiar și la școală era dusă și adusă de către un adult.

Ce așteptări aveam de la un smartwatch

Eu am început s-o las puțin mai liberă pe Cristina. În plus, școala ei s-a mutat pe perioada renovării așa că dimineața trebuie să meargă cu autobuzul școlar și este destul de neplăcut să știu că este nesupravegheată și că nimeni nu stă neaparat să se uite după ea. Cu alte cuvinte, chiar o simt ușor nesupravegheată și vreau să am un fel de control asupra ei.

Știam că aceste smartwatch pentru copii îți pot arăta în timp real locația. O pot suna oricând și mă poate suna ori de câte ori este nevoie. Am cerut tot felul de păreri pentru că nu vroiam să cheltui banii pe un produs inutil.

Smartwatch pentru copii de la Xkids

Toate căutările mele mă conduceau către site-ul celor de la Xkids. Pe lângă faptul că aveau un site foarte bine pus la punct cu multe modele care mai de care mai complexe, erau printre puținii care aveau pus la punct și un cont de Youtube în acest sens. Este nevoie și se așa ceva pentru că ceasul trebuie setat cumva și avem nevoie și de îndrumări.

Ceasul YQT T5S dispune de funcții precum măsurarea temperaturii corpului, măsurarea tensiunii arteriale, apel video, monitorizare la distanță, agendă telefonică și alarmă. Pentru a putea seta ceasul este nevoie de aplicația SeTracker 2 disponibilă pe App Store și Google Play pentru a sincroniza ceasul cu telefonul mobil.

În prețul ceasului am primit și o cartelă vodafone care are incluse 100 min/sms + 10 GB beneficiile incluse care sunt valabile 28 de zile de la activare.

Părerea mea despre ceasul inteligent de la Xkids

Ceasul a ajuns la mine în stare perfectă. Este exact ca pe site. Este foarte frumos și fetița mea a fost atrasă de designul acestuia. În pachet am primit cartela cu număr așa cum era menționat și pe site. Ceasul s-a setat foarte ușor conform instrucțiunilor primite.

M-a surprins plăcut când am văzut ce știe să facă. În primul rând în aplicație se vede exact localizarea copilului. Numerele de telefon se setează doar din aplicație și copilul poate suna numerele din agendă, dar poate suna pe cine vrea dacă cunoaște numărul de telefon și îl poate tasta direct. Din aplicație pot verifica temperatura, o pot suna video, pot vedea și activitatea fizică precum pași,distanță, ore dormite,etc. Îmi place mult că pot face o poza atunci când copilul nu este cu mine și apare o poză în aplicație cu ceea ce vede camera ceasului. Când este la școală îl pot seta să nu fie deranjată deloc. Tot așa pot seta să poată fi sunată doar de numerele din agendă.

Pot folosi lanterna și luminează destul de bine deși te anunță că se va consuma mult mai repede bateria. Camera este foarte bună pentru că se vede destul de clar copilul, dar și pozele pe care aceasta le face. O altă funcție utilă este căutarea ceasului. Selectezi funcția din aplicație și în felul ăsta îl poți găsi. Evident că Cristina și-l scoate de la mână după ce vine de la școală și nu îl pune tot timpul în același loc. Poate primi și sms-uri doar că le văd eu din aplicație pentru că ea nu are opțiunea de a citi mesaje.

Mai sunt și alte funcții în aplicații doar că eu le folosesc doar pe acestea. Consider că face exact ceea ce am eu nevoie și nici nu-mi trebuie mai mult. Este mult mai bun decât un telefon. Cristina este în clasa 0 și nu cred că ar fi fost bine să umble cu telefonul. Îmi place și faptul că s-a obișnuit ca dimineața să-și pună ceasul, mă sună dacă este nevoie, răspunde imediat la telefon și văd exact în orice moment unde este.

Încărcătorul este magnetic. Acesta vine pus peste acele 5 puncte și se lasă la încărcat. Se cuplează foarte ușor. În aplicație arată exact nivelul bateriei.

Brățara este din silicon și mi se pare foarte practică. Ceasul este ușor de pus, dar și de scos chiar și de către un copil neîndemânatic precum Cristina. Acum se descurcă singură.

ROKOLLA15 vă aduce o reducere de 15% pe site în cazul în care vă hotărâți să achiziționați și voi vreun smartwatch!

You may also like

16 comentarii

  1. Oooo ,cât de bun este acest ceas !!! M-am uitat și eu pe site-ul lor și vreau să-i cumpăr și eu pentru fetița mai mică ,mai ales că de la toamnă intră la clasa 0 .Mulțumim pentru informații draga mea .

    1. Wow, chiar util acest accesoriu in zilele nostre. Mulțumesc pentru recenzie, cu siguranță ma ajuta și pe mine, trebuie sa le cumpăr copiilor asa ceva in viitorul apropiat.

  2. Mama mia cat de util este , nu stiam de el ca e atat de benefic , e ceas ziceam eu in mintea mea dar din cate am citit nu se mai terminau cate functii are , merita banutii!

  3. Recunosc ca e foarte tentant.Este de mare ajutor pentru a știi cu exactitate unde anume se afla copilul

  4. Foarte smart ceasul acesta și cel mai important, utilitatea lui.
    Ca părinte, mi se pare extraordinar să poți monitoriza copilul.
    Cred că îl voi comanda și eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.