Citire și înțelegere a textului(editura Gama)

Cristina tocmai a terminat clasa 0, dar cititul mi-a dat mari bătăi de cap. Am fost mulțumită de câte informații a reușit să acumuleze în acest an. În septembrie știa doar literele și acum se descurcă relativ bine să citească. Mi-ar fi plăcut s-o fi înregistrat ca să văd progresele. Chiar sunt mulțumită de ea și sper ca totul să meargă din ce în ce mai bine și ușor.

Cum a reușit Cristina să citească și care este secretul bazelor cititului

Clasa 0 nu este o joacă și nu este o continuare a grădiniței așa cum am mai auzit. În clasa 0 se face școală în toată regula. Normal se zice că nu este nevoie ca copilul să citească deși totul merge așa pe repede-nainte încât mi-am pus ceva semne de întrebare dacă nu cumva era mai bine ca ea să aibă mai multe cunoștințe dinainte.

La școală învăța în fiecare săptămână câte o literă și apoi exersau cuvinte cu acea literă. În fiecare zi exersau la școală diverse exerciții pentru ca cei mici să se familiarizeze cu litera și să o deosebească în text, ba chiar să înceapă să citească pe silabe. Pentru ca celor mici să le vină ușor este nevoie de exercițiu zilnic suplimentar. Dacă acasă nu exersează sunt șanse mari ca unele cunoștințe să se piardă și să nu fie fixate.

Zilnic am citit și am lăsat-o în ritmul ei doar că trebuie să lucrăm suplimentar. Și la școală au lucrat mult și a ajutat-o acest lucru. Am încercat să nu o stresez și nici s-o determin să dezvolte un refuz categoric pentru că au fost zile în care m-am lovit și de această problemă. Trebuie să avem în vedere că accentul trebuie pus și pe matematică și că trebuie să lucrăm la ambele materii, dar în același timp copilul nu trebuie să se simtă sufocat.

Gata de școală – Citire și înțelegere a textului

Am luat această carte în speranța că o voi putea ajuta pe Cristina să înțeleagă mai ușor tainele cititului. Mi-a plăcut tare mult această carte de la Editura Gama încă de la primele răsfoiri. Ce m-a atras și mai mult a fost faptul că și Cristina a fost atrasă de ea și chiar mi-a cerut să facă exercițiile. De cele mai multe ori a ales să lucreze singură. Nu este o carte sofisticată și chiar aș îndrăzni să spun că este potrivită pentru 6-7 ani. Pentru un copil de 8 ani ar putea fi mult prea simplă.

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că li se dă un text simplu de înțeles, iar copiii trebuie să răspundă câtorva întrebări simple referitoare la text. Mi se pare un exercițiu foarte constructiv la care am început să apelez și eu.

Eu chiar recomand această carte. O puteți găși pe Libris alături de multe alte cărți educative.

You may also like

18 comentarii

  1. Trebuie să mi-o cumpăr și eu această carte că de la toamnă intru și eu cu asta mică la clasa 0 .

  2. Nici nu vreau să mă gândesc…abia am inscris-o la grădiniță…Felicitari pentru trecerea cu bine a acest an greu.

  3. Ne-am confruntat cu aceeași problemă la clasa 0 și apoi clasa întâi. Nu am știut de cărticica aceasta , cu siguranță ne-ar fi fost de folos.
    Mulțumesc, o voi căuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.