Când mă fac mare – Ema și Eric explorează(Ioana Chicet-Macoveiciuc)

Ioana Chicet-Macoveiciuc sau Prințesa urbană așa cum este cunoscută în online este scriitoarea mea preferată atunci când vine vorba de lecturi pentru copii și nu numai. Felul în care pune problema, modul în care povestește și soluțiile care le oferă diverselor probleme îmi place enorm de mult.

Când mă fac mare cu Ema și Eric

Când mă fac mare cu Ema și Eric este cea mai nouă carte a Ioanei Chicet-Macoveiciuc. Poveștile referitoare la copiii ei sunt savuroase și le citesc de fiecare dată cu drag copiilor mei. Întâmplarea face ca fetița mea cea mare să fie de vârsta Emei și să mă regăsesc într-o oarecare măsură în poveștile ei.

Cartea este plină de dialoguri spumoase despre meserii, principii de viață, ecologie și campanii umanitare. Ema se adaptează la școală, unde are uneori de-a face cu colegi prea energici sau care mai râd de ea. Tati îi oferă câteva variante eficiente de a relaționa cu ei. Eric încearcă diferite sporturi și e foarte implicat în a salva planeta. Cei doi mici Pofticioși pleacă într-o tabără singuri, fără mami și tati, din care se întorc foarte schimbați …

Ema si Eric visează cu ochii deschiși la ce se vor face când vor crește. Politist, balerin, stilist, jurnalist, scriitor, bucătar, doctor de animale, toate au avantaje multe, dar și dezavantaje. Cei doi pofticioși explorează diferite meserii, se adaptează la școală și în tabără. Au de-a face cu colegi care mai râd de ei sau îi supără, se implică în campanii umanitare și ecologiste, își stabilesc principii de viață care au legătură cu prietenia, iubirea, adevărul și, desigur, cu mâncarea.

Concluzii ….

Copii, dar și părinții au multe de învățat. Unele situații sunt greu de gestionat și părerea altui părinte poate veni ca un ajutor. Soluțiile oferite, ideile propuse, dar și modul în care copilul reacționează poate fi o variantă viabilă chiar și pentru copiii care ascultă.

Cărțile Prințesei urbane pot fi găsite pe Libris.ro. Eu de aici îmi cumpăr cărțile de care am nevoie pentru că este unul din site-urile cu foarte multe titluri și aici găsesc cam tot ceea ce am nevoie.

You may also like

18 comentarii

  1. Ce frumoas! Nu am citit și nu am nicio carte scrisă d ioana Chicet Macoveiciuc, dar mi-ai captat atenția tu cu acesta carte. Abia aștept să aleg și eu pentru piticoți ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.