Primăvara aproape a trecut, iar vara este tot mai aproape. Persoanele care se bucură de locuitul la curte și au grădină vor trebui să aasculte de anumite sfaturi și trucuri pentru a îngriji cât mai bine grădina. Fie că sunteți pasionați de legumicultură, de plante sau pomi este important să fiți cât mai bine documentați pentru a nu da greș. Iată cinci sfaturi utile pentru a ne bucura de o grădină frumoasă.
1. Alegerea locului potrivit
Atât plantele, cât și legumele au nevoie de un teren la care soarele să ajungă suficient de bine. Vom alege o zonă în care nu sunt pomi înalți care să umbrească solul. De altfel, este bine ca de la un an la altul să schimbi locul de plantare a soiurilor de legume.
2. Alegerea soiurilor care urmează să fie plantate
Este bine să alegem semințe de plante și răsaduri care sunt ușor de întreținut. De preferat este să alegem soiuri rezistente la factorii de mediu. Ideal ar fi să alegem semințe de calitate certificate de autoritățile competente în domeniu. În privința plantelor, bine ar fi să alegem soiurile care sunt ușor de îngrijit.
3. Echipamente utile
Astăzi avem la dispoziție foarte multe mașinării și aparate care reușesc să ne ușureze munca în agricultură. Udatul este cea mai mare grijă în orice grădină. O pompa submersibila ne-ar fi de mare ajutor pentru a iriga solul pe care avem plante și legume. Apa din puț poate fi ideală atât pentru gătit, cât și pentru consum. Am putea opta pentru niște filtre apa pentru a fi siguri că ne vom bucura de o apă curată. O motosapă este utilă pentru a sapă pământul într-un timp rapid. Și o motocoasă ne va fi de un ajutor mare pentru a înlătura iarba crescută în grădina noastră de plante. .
4. Respectă calendarul plantării
Specialiștii ne recomandă ca anumite plante și semințe să fie puse în anumite perioade ale anului. Acest fapt se datorează schimbărilor de sezon. Unele semințe încolțesc și la temperaturi mai scăzute în timp ce, pentru altele este nevoie de mai multă căldură. Pe majoritatea pachetelor de semințe găsim instrucțiuni legate de modul de plantare. Aceste instrucțiuni ne ajută pentru a ști care luni sunt mai potrivite pentru a ne ocupa corect, de sădit și plantat în grădină.
5. Îngrijire zilnică
Chiar dacă nu este necesar să udăm zilnic grădina și nu este cazul să dăm cu sapa, tot trebuie să facem o vizită zilnică în grădină. Legumele și fructele pot fi afectate de condițiile de climă, tocmai de aceea trebuie să trecem prin grădină în fiecare zi, pentru a ne asigura de buna lor creștere.
26 de comentarii
Un articol foarte interesant,mulumesc!
Si noi punem in fiecare an rasaduri, abia astept sa mancam bunatati din gradina.
Multumim pentru sfaturi! Imi place sa plantez legume dar si flori!
Mi-ar placea si mie sa imi fac o gradina
Sfaturi utile!
Mulțumim frumos pt articol foarte util de grădină eu ma ocup
Foarte utile aceste sfaturi! Eu vreau sa plantez câteva flori frumoase!
Bune idei!
Un articol foarte util multumim frumos
Mulțumim draga mea pentru informații,mai toată ziua mă învârtesc prin solar și grădină ,trebuie să avem grijă de legumele ,plantele noastre pentru a obține rezultate bune !
Un articol foarte util mai ales pt persoanele care stau la curte
Avem și noi curte însă prefer să am flori,nu punem nimic in grădină. E bine de stiut însă in caz ca ne vom răzgândi
Mulțumim pentru sfaturi,am sa țin cont de ele.
Sănătatea nu-mi permite sa am grija de o grădină…am u a cu floricele pe care încerc sa o adaptez în asa fel încât sa nu fiu nevoita sa o îngrijesc foarte mult… Sature tale sunt foarte bune… Părinții mei asa procedează
Dacă aș sta la casă și aș avea spațiu, sigur mi-ar plăcea să grădinăresc!
Eu nu ma omor cu grădinăritul, deși mi-ar fi plăcut sa stau la curte
Multumim frumos pentru sfaturi foarte utile!
Grădinile au milt de suferit daca nu le îngrijim corect
Multumim pentru articol, foarte util!
Foarte bune sfaturile tale. Ca o gradina sa fie frumoasa si rodnica, are nevoie de multă ingrijire.
Dacă ne dorim ca gradina noastră să arate bine si să ne bucurăm de tor ceea xe ne poate oferi, are nevoie de îngrijire și atenție.
acum plec sa sadesc niste trandafiri in gradina unei prietene, mi-a lipsit aceasta activitate!
Mulțumim pentru recomandările tale!
Suntem pasionați de grădinărit și suntem mereu în căutare de informații, experimentăm noi soiuri sau tehnici…
Da, cred că cel mai important aspect este alegerea răsadurilor conform tipului de sol de care dispunem.
Trebuie timp si energie pentru gradina, dar merita din plin.
Eu am o gradina si intr-adevar trebuie ingrijita aproape zilnic. Dar ne bucuram de roade si asta e tot ce conteaza!