5 sfaturi de îngrijire a grădinii

Primăvara aproape a trecut, iar vara este tot mai aproape. Persoanele care se bucură de locuitul la curte și au grădină vor trebui să aasculte de anumite sfaturi și trucuri pentru a îngriji cât mai bine grădina. Fie că sunteți pasionați de legumicultură, de plante sau pomi este important să fiți cât mai bine documentați pentru a nu da greș. Iată cinci sfaturi utile pentru a ne bucura de o grădină frumoasă.

1. Alegerea locului potrivit

Atât plantele, cât și legumele au nevoie de un teren la care soarele să ajungă suficient de bine. Vom alege o zonă în care nu sunt pomi înalți care să umbrească solul. De altfel, este bine ca de la un an la altul să schimbi locul de plantare a soiurilor de legume.

2. Alegerea soiurilor care urmează să fie plantate

Este bine să alegem semințe de plante și răsaduri care sunt ușor de întreținut. De preferat este să alegem soiuri rezistente la factorii de mediu. Ideal ar fi să alegem semințe de calitate certificate de autoritățile competente în domeniu. În privința plantelor, bine ar fi să alegem soiurile care sunt ușor de îngrijit.

3. Echipamente utile

Astăzi avem la dispoziție foarte multe mașinării și aparate care reușesc să ne ușureze munca în agricultură. Udatul este cea mai mare grijă în orice grădină. O pompa submersibila ne-ar fi de mare ajutor pentru a iriga solul pe care avem plante și legume. Apa din puț poate fi ideală atât pentru gătit, cât și pentru consum. Am putea opta pentru niște filtre apa pentru a fi siguri că ne vom bucura de o apă curată. O motosapă este utilă pentru a sapă pământul într-un timp rapid. Și o motocoasă ne va fi de un ajutor mare pentru a înlătura iarba crescută în grădina noastră de plante. .

4. Respectă calendarul plantării

Specialiștii ne recomandă ca anumite plante și semințe să fie puse în anumite perioade ale anului. Acest fapt se datorează schimbărilor de sezon. Unele semințe încolțesc și la temperaturi mai scăzute în timp ce, pentru altele este nevoie de mai multă căldură. Pe majoritatea pachetelor de semințe găsim instrucțiuni legate de modul de plantare. Aceste instrucțiuni ne ajută pentru a ști care luni sunt mai potrivite pentru a ne ocupa corect, de sădit și plantat în grădină.

5. Îngrijire zilnică

Chiar dacă nu este necesar să udăm zilnic grădina și nu este cazul să dăm cu sapa, tot trebuie să facem o vizită zilnică în grădină. Legumele și fructele pot fi afectate de condițiile de climă, tocmai de aceea trebuie să trecem prin grădină în fiecare zi, pentru a ne asigura de buna lor creștere.

You may also like

26 de comentarii

  1. Mulțumim draga mea pentru informații,mai toată ziua mă învârtesc prin solar și grădină ,trebuie să avem grijă de legumele ,plantele noastre pentru a obține rezultate bune !

  2. Avem și noi curte însă prefer să am flori,nu punem nimic in grădină. E bine de stiut însă in caz ca ne vom răzgândi

  3. Sănătatea nu-mi permite sa am grija de o grădină…am u a cu floricele pe care încerc sa o adaptez în asa fel încât sa nu fiu nevoita sa o îngrijesc foarte mult… Sature tale sunt foarte bune… Părinții mei asa procedează

  4. Foarte bune sfaturile tale. Ca o gradina sa fie frumoasa si rodnica, are nevoie de multă ingrijire.

  5. Mulțumim pentru recomandările tale!
    Suntem pasionați de grădinărit și suntem mereu în căutare de informații, experimentăm noi soiuri sau tehnici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.