Apelează la serviciile unui avocat din Cluj în situațiile grave ale vieții

Indiferent de statutul social al unui om, acesta poate fi oricând lovit de tribulațiile vieții, când se așteaptă mai puțin. Fără să vrei, te poți afla într-o situație în care se demarează proceduri penale, iar disperarea te poate cuprinde. Dacă ești șofer și te-ai gândit vreodată că „O bere nu strică, ce se poate întâmpla?” odată și odată tot te va opri poliția, de aceea trebuie să știi cum să reacționezi. În astfel de situații te poate ajuta un avocat din Cluj.

În situația nefericită în care ai consumat mai mult de atât și te-ai urcat la volan, riști o amendă penală sau chiar închisoarea. În astfel de cazuri este important să nu îți pierzi cumpătul și să apelezi la serviciile unui avocat din Cluj cu o vastă experiență, determinare și de un profesionalism desăvârșit. Colaborarea cu un avocat ce își practică meseria cu pasiune și eficiență, vor aduce rezultate favorabile cazului tău.

Când este condusul sub influența alcoolului contravenție

Prima situație este când îmbibația alcoolica este de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. Într-un astfel de caz, te alegi cu o amendă prevăzută de lege și îți pierzi dreptul de a șofa timp de 90 de zile. Este important de știut că testarea cu etilotestul pentru a stabili concentrația de alcoolemie din aerul expirat, nu este același lucru cu concentrația din sânge în urma prelevării probelor biologice, care se măsoară în g/l.

În cazul măsurilor de contravenție, un avocat din Cluj te poate ajuta prin două căi de atac și anume plângerea și recursul. Se poate contesta procesul verbal, iar pe toată durata procesului cât și în cazul apelului, poți conduce din nou mașina. Practic se întrerupe măsura de suspendare a dreptului de a conduce. Va trebui să treci din nou printr-un examen ce îți va verifica cunoștințele regulilor de circulație. Dacă ai promovat examenul, poți induce o cerere specială de reducere a perioadei de suspendare.

Când este condusul sub influența alcoolului infracțiune

Niciodată nu trebuie să refuzi recoltarea probelor biologice. Dacă ești prins cu o alcoolemie de peste 0,8 g/l în rezultatele analizelor probelor biologice, situația este gravă. În acest caz, doar un avocat penal in Cluj poate lupta pentru a te menține în libertate. În funcție de circumstanțele evenimentului, dacă nu ai alte antecedente penale în cazierul judiciar, avocatul poate amâna aplicarea pedepsei.

Permisul este reținut pe tot parcursul procesului. Dacă judecătorul consideră că este doar o abatere și nu au existat urmări precum un accident, avocatul are oportunitatea de a obține suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Asta înseamnă că rămâi în libertate, însă îți sunt impuse reguli stricte stabilite de instanță, pentru o anumită perioadă.

Dacă te afli vreodată într-o astfel de ipostază, un avocat din Cluj cu experiență în toate domeniile te poate ajuta.

You may also like

22 de comentarii

  1. Eu – Slavă Domnului – nu am avut nevoie de serviciile unui avocat, dar am un bun prieten de meserie care ar putea să mă ajute în spețele pe care le-aș întâmpina. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.