Negresă de post (rețeta)

La capitolul dulciuri nu stau foarte bine. Fac doar câteva rețete și doar alea care știu că-mi ies. Cam rar se întâmplă să încerc rețete noi. Ca să încerc ceva nou înseamnă să am recomandări de la apropiați și eventual să gust ca să-mi pot da seama exact că este un dulce pe gustul meu.

O prietenă mi-a trimis o porție de negresă făcută de soacra ei și mi s-a părut delicioasă. Exact așa cum trebuie să fie. Eu dacă nu fac, am apreciat cu atât mai mult fiecare bucățică. Mi-a spus că cere rețeta și că urma să facă și ea așa că am mai gustat câteva bucăți și de la ea așa că m-a convins că este ușor de făcut și că iese delicioasă. În concluzie, dacă doriți un desert bun, rapid și de post atunci aceasta este rețeta perfectă.

Ingrediente

  • 10 – 12 linguri zahăr
  • 10 linguri ulei
  • 1 cană apă minerală
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • 5 linguri gem
  • 4-5 linguri cacao
  • făină cât cuprinde … ca să fie o consistență de pandișpan(să curgă)
  • nucă opțional

Glazură

  • 2 linguri zahăr
  • 2 lunguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri apă

Se amestecă toate ingredientele în ordinea în care le-am trecut pe listă. Eu am primit rețeta cu 10 linguri de zahăr doar că prietena mea mi-a sugerat să pun 12 linguri pentru că este puțin mai dulce, dar nu exagerat. Merge și cu 10 și cu 12. Nu este o rețetă foarte pretențioasă așa că dacă este un gram de zahăr în plus nu este nicio problemă.

Eu am luat o tavă dreptunghiulară, am pus o hârtie de copt și am băgat-o la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 25-30 minute. Trebuie să treacă testul scobitorii.

Cât timp a stat negresa la cuptor am făcut glazura. Se face ușor și după ce stă puțin pe foc se face ca o cremă ușor fluidă. După ce am scos negresa din cuptor am lăsat-o puțin să se răcorească și apoi am turnat uniform glazura. Puteam s-o las așa doar că am pus niște fulgi de cocos și bomboanele pe deasupra. Voi puteți pune ceea ce aveți prin casă sau puteți să vă inspirați de la mine. Negresa este pufoasă, nu este exagerat de dulce, dar foarte bună și se păstrează bine chiar și a doua zi.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

20 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.