Gustarea potrivită pentru bebeluși

Diversificarea a fost unul dintre momentele cele mai emotionante pentru mine. Nici măcar cu alăptatul nu am avut atât de multe emoții. Trecerea la mâncarea solidă mi-a dat puține emoții pentru că am auzit diverse povești care mai de care mai ciudate care m-au făcut să mă sperii și să mă îngrijorez în același timp. Bebelușii trebuiesc obișnuiți treptat cu gusturi noi și cu texturi și, ar fi de preferat, ca mama să fie cât mai relaxată pentru că toate emoțiile se transmit.

Începerea diversificării bebelușului

Diversificarea este un subiect destul de delicat pentru că am tot citit diverse păreri și am citit nenumărate cărți pe acest subiect. Am încercat să fac și eu așa cum am văzut că au făcut majoritatea mămicilor. Motivul pentru care este indicat să începi cu legume ar fi că fructele sunt mai ușor de acceptat datorită gustului lor dulce. Se spune că dacă începi cu gustul dulce, ar fi mai greu de acceptat legumele.

Se aplică schema celor 3 zile pentru a vedea exact cât de bine tolerează copilul acel produs nou introdus. Eu am început cu morcov la steamer, dar merge și fiert. Acesta este pasat foarte bine pentru că bebelușul nu are dințișori să mestece și nici nu știe exact cum se face. Ulterior, se introdus legume noi și ar fi de preferat să se facă combinații de maxim 3 legume. La 6 luni totul este o încercare și o provocare. Este suficient ca bebelușul să încerce o singură linguriță din preparatul pregătit. El trebuie să se obișnuiască cu gusturi noi și nu trebuie să se sature. Până la 1 an baza poate fi reprezentată de lapte.

Pentru că am avut exact un moment în care fetița mea a fost răcită și refuza mîncarea, pediatra mi-a permis ca o săptămână s-o las să mănânce doar lapte. Asta în condițiile în care ea avea în jur de 10 luni.

Introducerea gustării în alimentația bebelușului

O dată cu începerea diversificării, pot fi introduse și cereale plasmon sau cele care le considerați potrivite. Eu am mare încredere în acest brand pentru că l-am folosit și au fost foarte bune, iar fetița mea le-a acceptat ușor. Am mai încercat un sortiment de la o altă firmă și tot la aceste cereale bebelusi m-am întors. Depinde de fiecare copil în parte cât de ușor acceptă gusturile. Unii au refuzat aceste cereale făcute instant cu supă sau lapte cald.

Eu am apelat la plasmon cereale pentru că acestea sunt făcute din cele mai bune cereale și pentru că nu fac cocoloașe în momentul preparării. Un alt aspect care mi-a plăcut extrem de mult a fost și faptul că nu s-a pufoșit copilul. Nu-mi doresc să o îndop cu mâncare și s-o văd ca un burețel. În momentul în care copilul refuză să mai mănânce, nu mai insist. O las pe ea să hotărască când se simte sătulă.

You may also like

14 comentarii

  1. Acum are 3 ani și 9 luni și sunt mulțumita de ea ca mănâncă, maîn are ea perioada când papa mai puțin!

  2. In primele 2 săptămâni ale diversificarii tot ce accepta era o crema de cereale dar acum mănâncă orice…

  3. Și eu am avut emotii la diversificare, mai ales ca nu stiam ce sa-i dau. Cereale, de exemplu, nu am stiut ca pot sa-i dau. Am aflat mai tarziu de la prietena. 🙂

  4. daca e vorba de cereale sunt si eu interesata pentru ca, de cand a inceput diversificarea, nepotica mea are un singur fel pe care nu il refuza niciodata: cerealele cu lapte. Am sa ii povestesc mamicii ei despre acest sortiment sa vedem ce parere are despre el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.