Este timpul să sugerezi copilului un sport – ce alegi?

Despre sport se spune adesea că este o modalitate bună de a contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Destresează și contribuie la un stil de viață sănătos. Mai ales în zilele noastre când cei mici sunt obișnuiți cu distracție în fața ecranelor, sportul, activitatea fizică este recomandată mai mult ca oricând pentru a evita o viață sedentară și toate dezavantajele cu care vine la pachet. Ce alegi?

Baschetul sună bine!

Baschetul este un sport îndrăgit în toată lumea. Poate fi și un sport competitiv, însă și practicat pur și simplu de plăcere. Impune muncă de echipă și astfel vine la pachet cu mai multe avantaje – îl învață pe practicant cum să coopereze, să lucreze pentru beneficiu comun etc. În mod special contribuie la progresul mental, ajută coordonarea și exersează și alte abilități printre care și cele motrice.

Pentru a juca în siguranță se impune nevoia de echipament pentru baschet.  Dacă cel mic va începe să facă parte dintr-o echipă, atunci echipamentul este deja unul prestabilit și trebuie să corespundă cu cel al coechiperilor săi, cromatic și cu inscripții anume dacă este cazul.

Echipament complet regăsit la Art Sport Total

Echipamentul pentru baschet poate fi ușor și rapid de achiziționat online. Vezi la Art Sport Total echipamente sportive; acestea respectă standardele impuse, sunt disponibile într-o varietate de mărimi și sunt realizate din material special, ce nu permite absorbţia umezelii și a mirosurilor neplăcute. Altfel spus jucătorul se va simți mereu uscat pe piele, confortabil, echipamentul nu este mulat și mișcările pe care le face nu sunt incomodate din acest punct de vedere.

Pot fi personalizate produsele, astfel încât să corespundă cu cerințele impuse de echipa din care cel mic va face parte. Pentru începători pot fi achiziționate și accesorii de protecție. Acestea sunt de asemenea disponibile la artsporttotal.ro.

De la ce vârstă este recomandat sportul

Există câteva repere pentru părinți. Sub o formă sau alta sportul poate fi parte din viața copiilor încă de la vârste fragede. Contează însă și ritmul de dezvoltare al copilului. Baschetul poate fi practicat începând cu vârsta de 6 ani.

Până la această vârstă însă pot fi urmărite practici pentru ca cel mic să se obișnuiască cu regulile de joc la acest sport, să se familiarizeze cu terenul și anumite mișcări. Altfel spus niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a începe un sport.

You may also like

22 de comentarii

  1. Este unul dintre sporturile pe care mi-ar plăcea să îl practice…momentan nu are atracție maxima spre vreun sport…dar sunt atentă

  2. Atunci cand o sa am un copil mi-ar placea sa joace tenis. De ce? Pentru ca mi se pare un sport mai frumos decat altele. Eu il jucam in copilarie pe strada si mi-ar placea si acum sa mai am timp de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.