Rutina mea zilnică de îngrijire orală

Rutina mea de îngrijire a danturii este aceeași de foarte mult timp. Nu știu dacă este cea mai corectă sau cu cele mai bune rezultate, dar mie îmi place mult și îmi este greu spre imposibil să o schimb. Poate că produsele prezentate vi se par cunoscute și le folosiți și voi sau poate că vă stârnesc interesul și descoperiți produse noi cu această ocazie.

Pasta de dinți

Pasta de dinți este foarte importantă și are un rol principal în îngrijirea dinților. De foarte mult timp eu folosesc Colgate Max White White Crystals. Această formulă are o textură gelatinoasă și ușor mentolată. Îmi place tare mult senzația pe care mi-o lasă după ce-o folosesc. Gustul plăcut cu care rămân în gură mă determină să apelez mereu la aceeași pastă de dinți.

M-am dezobișnuit să folosesc clasica pastă de dinți de un alb mat. Nu știu de ce nu prea prezintă interes pentru mine. Am încercat și Sensodyne Whitening care mi s-a părut ok ca și gust, textura era aceea pe care eu o cam ocolesc, dar după ce am terminat tubul de pastă de dinți tot la Colgate m-am întors. Plus că nici nu am văzut cine știe ce schimbări în ceea ce privește albirea dinților chiar dacă pe etichetă se menționează că după două săptămâni încep să se vadă rezultatele.

Tot la capitolul încercări am avut și pasta de dinți Colgate Advanced White Charcoal. O pastă de dinți care promite să albească dinții în doar 10 zile. Nu știu ce să zic pentru că nu am văzut mare lucru, dar dintre toate pastele de dinți negre aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Poate și pentru că are acea textură gelatinoasă și un gust prietenos. Am terminat un tub din acest sortiment și acesta ar fi al doilea.

Apa de gură Listerine

Listerine este apa de gură pe care o folosesc de ani buni. Nu am găsit nimic mai bun. Mi se pare că este una dintre cele mai eficiente produse în igiena orală. Eu prefer varianta Listerine cool mint. Într-adevăr gustul mentolat se simte extrem de tare doar că m-am obișnuit și nu mă deranjează absolut deloc. După ce-mi clătesc gura cu aceasta chiar am o respirație foarte fresh care persistă o perioadă bună de timp.

Pe Notino am descoperit și Listerine Nightly Reset așa că am încercat-o și eu. Este o apă de gură specială pentru folosirea ei după ultimul periaj. Nu este la fel de aromată ca cea Cool Mint. Are un gust subtil și totuși plăcut. Problema este că mereu uit s-o folosesc. Nu are același spor ca varianta mentolată.

Ața dentară Curaprox

Îmi amintesc de prima mea vizită la stomatolog în care mi se recomanda ața dentară. O consideram un moft și nu-i vedeam restul. În urmă cu 2-3 ani am început s-o folosesc și s-o găsesc extrem de utilă în curățarea spațiilor în care nu reușești să ajungi cu periuța. Nu o folosesc zilnic. Folosesc ața dentară ori de câte ori consider că sunt locuri care necesită o îngrijire suplimentară.

Am mai citit despre ața dentară și am văzut că sunt persoane care au ceva mai multe cunoștințe în acest sens și că sunt diverse criterii de selecție după care poți alege o ață dentară. Eu trebuie să recunosc că mă uit după brand și că aceasta de la Curaprox este foarte bună pentru mine.

Periuțe de dinți

Eu folosesc o periuța de dinți de la Oral B. Îmi place, mă împac bine cu ea deși uneori mă gândesc că al trebui să alternez periajele pentru o eficiență și mai mare. Periuța aceasta de la Curaprox este cea pe care am folosit-o în vacanță. Îmi place mult cum curăță și chiar mă gândesc să mă periez mai des cu o periuță normală. Aceasta este de o intensitate medie și este plăcut periajul cu o astfel de periuță.

Voi ce produse folosiți pentru igiena orală?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

20 de comentarii

    1. Noi folosim periuta electrică, o prefer mai mult decât pe cea clasică. Apa de gura tot Listerine,iar pasta de dinți o folosesc pe cea de la Parodontax sau Lacalut

  1. Mult timp am fugit de periuta electrica, cu gandul ca imi va rani gingia. M-am trezit ca nu este deloc asa, ca daca o perie normala are perii prea fini sau ascutit mai degraba imi va face rau si va provoca sangerari. Paradontax folosesc si eu, alternativ cu lacalut si colgate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.