24 rețete cu carne de pui – Laura Adamache

Gătitul este în sarcina mea și chiar o fac din plăcere. Știu rețete clasice de mâncăruri și am câteva favorite pe care le refac ori de câte ori am cerințe sau pofte. Mi se întâmplă ca de cele mai multe ori să gătesc în funcție de rețetele care-mi ies în cale pe facebook sau pe youtube. Sunt abonata mai multor canale culinare și asta mă inspiră de cele mai multe ori.

Nu știu cum sunteți voi, dar eu mereu sunt în căutarea rețetelor noi pentru că întrebarea „ce mâncăm astăzi?” este foarte frecventă pe buzele mele și ale fetiței mele. Mă satur destul de repede de clasicele rețete și parcă îmi doresc mereu să încerc preparate noi.

24 rețete din carne de pui – Laura Adamache

Cartea Laurei Adamache – 24 de rețete din carne de pui am luat-o în ideea în care eu consum foarte multă carne de pui și aș vrea să încerc rețete noi. Inițial am analizat puțin cartea și am hotărât că sunt suficiente rețete neîncercate de mine și că merită achiziția acesteia. Eu am luat-o de pe Libris.

Eu am mai luat cărți cu rețete scrise de Laura Adamache. Îmi plac aceste cărți pentru că are rețete destul de ușor de făcut și sunt explicate foarte bine încât nu ridică nici un fel de dificultate în realizarea lor.

Am analizat fiecare rețetă în parte și dintre toate am făcut doar 2. Printre acestea sunt ostropelul de pui care deși este un fel de mâncare foarte popular, eu nu l-am făcut până-n prezent. Mi-a fost de ajutor rețeta și a mers perfect în combinație cu o porție de mămăligă. Cea de-a doua rețetă este cea de șnițele marinate în iaurt. Eu iubesc șnițelele așa că mi-au plăcut și în varianta asta deșe preferatele mele sunt cele în crustă de fulgi de porumb. Găsiți rețeta aici.

Voi de unde vă inspirați când gătiți? Preferați să consultați blogurile online sau varianta tipărită?

You may also like

19 comentarii

    1. Si eu sunt abonata la cateva canale de YouTube si de acolo ma mai inspir. Sau dau o fuga pe site-ul Jamilei si sigur acolo gasesc ceva

  1. Da așa este mereu mă întreb și eu :ce mai mâncăm azi ? O asemenea carte este foarte bună pentru fiecare dintre noi ,avem de unde să ne inspirăm și să gătim alte feluri de mâncăruri noi !

  2. Este foarte bună o astfel de carte și chiar vreau să-mi iau și eu una ptr.că tot timpul sunt cam în pană de idei cu gătitul si o asemenea carte ar fi minunată !

  3. Eu sunt mare fan Gina Bradea.Nu stiu daca am incercat vrei rețetă de-a doam ei Gina care sa nu îmi iasă

  4. Stiu blogul Laurei si este printre culinaresele cu retete corecte, dar de regula prefer sursele mele tiparite pt retetele mai speciale, carti de bucate vechi de mai bine de jumatate de secol 🙂 si blogosfera/internetul imi este sursa, de multe ori, de regula cea de limba engleza, Jamie Oliver este my_number_one. De la noi prefer insa blogurile bucatarilor de meserie, de exemplu Adi Hadean.

  5. Pare interesantă, îmi place Laura și realizările ei.Nu am cartea, am foarte multe cărți de bucate, unele ale lui Radu Anton, mă inspir însă și din și din cei noi sau Jamie Olivier. Mă ajut deseori de online, Gina Bradea, Adi Hădean, Jamila sau Nikolai Tand. Poate n-ar strica și cartea Laurei.

  6. Am gătit deseori după rețetele acesteia, însă luate din online. Totuși, mi-ar plăcea să am și cărți de bucate în format fizic precum aceasta.

  7. Și mie îmi place să încerc rețete noi și sunt o grămadă, de multe ori nici nu știu de unde să mai aleg. Însă, urmăresc rețetele Laurei Adamache și are întotdeauna idei faine și rețete bine explicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.