Care sunt etapele unui implant dentar la Dental Premier

Dacă sunteți din categoria celor care cred că au de așteptat ceva vreme până când dintele sau dinții implantați să arate că și cei naturali trebuie să punctăm câteva aspecte – faptul că puteți beneficia de lucrare provizorie, faptul că în aceeași ședință pot fi inserate unul sau mai multe implanturi. Vorbim despre servicii disponibile la Dental Premier.

Etape

  1. Consult de specialitate

Totul începe cu o situație analizată de către medicul specialist. Vor fi necesare radiografii pentru a observa rădăcinile, dinţii învecinaţi, dentiția așa cum este ea. Până la implantul propriu zis pacientul trece printr-o serie de analize – analize de sânge, tomograf etc. Sunt și câteva cazuri în care implantul este amânat sau contraindicat, în funcție de starea de sănătate a pacientului și de alte afecțiuni ale acestuia.

  • Intervenția în sine

Vorbim despre implantul în sine, când șurubul din titan sau zirconiu este inserat în os. În aceeași ședință poate fi inserat unul sau mai multe șuruburi, în funcție de necesitate. Altfel spus, nu va fi necesar să repetați intervenția chirurgicală pentru fiecare implant în parte.

  • Etapa protetică

Aici vorbim despre partea superioară a implantului, fie vorba de implant dentar Fast and Fixed sau alt tip. O mică incizie va permite montarea unui conformator gingival. Urmează montarea unui bont, peste care va fi montată o lucrare finală. Dinţii ficși vor fi montați prin cimentare sau înşurubare.

Analize pentru pacienți

Sunt cerințe deloc exagerate, menite să prevină eventuale complicații. În cadrul paginii dentalpremier.ro sunt menționate aceste analize. Țineți cont că intervenția are loc sub anestezie.

Durata de intervenție

Un singur implant poate dura până la 20 de minute pentru a fi inserat corect. În funcție de situația fiecărui pacient vorbim despre durată variată. Dacă ne raportăm la restaurări dentare totale, adică implant pe toată arcada, durata poate fi undeva la 2-3 ore.

Să menționăm și despre finalitatea acestei proceduri. După intervenția de implant, durează între minim 2 luni și maximum 6 până când finalizați lucrarea. Acest interval de timp este absolut necesar de respectat pentru a permite refacerea zonei, vindecarea completă. Acum are loc procesul de osteointegrare. Medicul va aprecia în urma unui consult când este timpul potrivit pentru asta. Totuși până la acest moment veți putea beneficia de avantajele aspectuale ale unei lucrări temporare – deci nu veți aștepta cu dinți lipsă în tot acest interval de timp.

După osteointegrare poate fi montată lucrarea fixă permanentă. Durata de viață a acesteia poate fi și de 20 de ani.

Info veți găși și în pagină www.dentalpremier.ro.

You may also like

27 de comentarii

  1. Un articol util, nu am probleme cu dantura, sper sa nu fie nevoie vreodată de un implant dentar.
    Am grijă de dantura mea si o îngrijesc corespunzator, ma spal zilnic pe dinți!

  2. Informații utile pentru persoanele care au nevoie de așa ceva .Foarte bine este să avem grijă de dantura noastră și să mai mergem și la medic din când în când .

  3. Implantul dentar este o soluție viabilă, modernă și foarte des întâlnită. Bineînțeles că înainte de a recurge la această soluție, informațiile sunt nu doar recomandate ci obligatorii.

  4. Multumim frumos pentru articol si sfaturi foarte utile! Nu imi trebuie un aparat dentar dar am nevoie de niste implanturi dentare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.