Cum alegem un instalator sanitar

Instalația sanitară din orice casă trebuie să funcționeze corespunzător pentru a ne putea desfășura activitățile zilnice în condiții normale. Când întâmpinăm probleme legate de defectarea instalației sanitare sau vrem să o înlocuim este cazul să apelăm la serviciile unui specialist.

Un instalator sanitar este o persoană care va remedia problema pe care o întâmpinăm într-un mod rapid și cât mai profesionist. Pentru că nu putem aduce pe oricine în casa noastră,  trebuie să fim cu băgare de seamă în ceea ce privește alegerea unui instalator. Iată câteva sfaturi de care este bine să ținem cont când trebuie să apelăm la un instalator.

Alege un instalator autorizat

Este important să alegem o persoană care lucrează cu acte. Putem apela la un specialist care ne prezintă o autorizație în conformitate cu normele ISCIR. Este important ca persoana cu care vom colabora să lucreze cu acte,  pentru a ne elibera o chitanță pentru activitatea prestată. În acest fel, dacă vom avea probleme după vizita instalatorului îi putem cere să revină pentru rezolvarea acesteia. Este ideal ca persoana aceasta să ne prezinte o diplomă de absolvire a unor cursuri de specialitate. Cineva care știe despre ce este vorba, care va avea cunoștințele necesare pentru problemele legate de instalațiile sanitare, va avea oricând o rezolvare corectă.

Verifică recomandările

Recomandările sunt cele mai importante pentru că de aici putem afla parerile pro sau contra ale persoanelor cărora le-au fost prestate serviciile. Cu o simplă căutare pe google putem afla informațiile necesare care ne pot fi de folos în alegerea unui instalator. Este bine să cunoaștem un istoric al persoanei pentru a ști de cât timp lucrează în domeniu. Astfel putem ști care este nivelul de experiență al persoanei. Un instalator Bucuresti ne poate ajuta să rezolvăm toate problemele legate de instalația sanitară.

Verifică ofertele

Pentru a plăti un preț corect pentru serviciul de care avem nevoie vom vizualiza mai multe oferte ale instalatorilor. Un preț prea scăzut față de media prețurilor de manoperă nu trebuie să ne atragă. Dimpotrivă, ar putea să ne pună pe gânduri acest aspect. Putem să ne alegem cu o lucrare prost făcută. Nici prețurile prea mari nu trebuie să ne ofere garanția lucrului bine făcut. Trebuie să știm sigur că plătim prețul corect pentru munca și serviciile prestate.

Cere detalii 

Avem posibilitatea de a expune problema instalatorului printr-un mail sau prin telefon. Este important să știm ce-ar putea implica lucrarea, ce urmează să se facă, care sunt costurile și care ar putea fi durata lucrării

Nu neglija oferta garanției

Este de preferat să încercăm să obținem o garanție cât se poate de extinsă pentru serviciul prestat. O garanție scrisă ne poate oferi siguranța de care avem nevoie în cazul micilor incidente care pot apărea. Trebuie să căutăm și să verificăm suficient de bine instalatorul înainte de a propune o colaborare. Un instalator este persoana care trebuie să ne explice cât mai bine problemele pe care le avem, modul de funcționare și la ce anume să avem grijă pentru buna întreținere a instalației sanitare.

You may also like

19 comentarii

    1. Mulțumim pentru articol draga mea ,foarte important este să alegem o persoană cu experiență și să avem și garanție la ceea ce vrem să facem pentru a evita neplăcerile care vor apărea pe viitor .

    1. La mine soțul repara prin casă…mai cochetează cu ele…cand a fost cazul de ceva mai complicat, c-un ar fi montarea centralei,am apelat la specialist…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.