Cele mai bune sfaturi pentru igiena orală zilnică

Igiena orală este foarte importantă din mai multe puncte de vedere. Avem nevoie de o igienă riguroasă pentru a ne păstra un aspect cât mai îngrijit al dinților, dar și pentru o respirație fresh. Trebuie să folosim anumite produse care să-și facă treaba cât mai eficient, dar și pentru a ne face plăcere să apelăm la ele ori de câte ori este nevoie.

Produse pe care trebuie să le folosim zilnic pentru igiena dentară

Periajul este foarte important pentru că în felul ăsta putem să ne păstrăm o dantură curată. Părerile sunt împărțite când vine vorba despre periuța de dinți folosită. Fiecare poate să aleagă din multitudinea de periuţe existente pe piaţă, fie ele manuale, electrice sau sonice. Eu folosesc o periuță electrică de la Oral B și mă împac bine cu ea.

Pasta de dinți Sensodyne este cea pe care am început s-o folosesc de curând. Am vrut să încerc și altceva în afară de Colgate. Mă împac bine cu varianta tip gel – Colgate Maxfresh și am vrut să încerc Sensodyne Repair & Protect pentru că am fost atrasă de faptul că aceasta poate reduce sensibilitatea dinților la băuturile calde sau reci. Această pastă este ușor mentolată și cu un gust plăcut. Chiar mă simt atrasă de această variantă și mi-am mai comandat de pe Notino și Sensodyne Extra Whitening. Varianta care promite albirea dinților parcă mă atrage și mai mult pentru faptul că îndepărtează tartrul și placa dentobacteriană.

Apa de gură Listerine Cool Mint este cel mai bun și eficient produs din gama lui. Dacă nu aveți probleme cu gustul extrem de mentolat atunci o recomand cu drag. Oferă o respirație proaspătă și o senzație de curat. Este singura apă de gură care îmi place și pe care am recumpărat-o de nenumărate ori. Am încercat și varianta Listerine Nightly reset care se recomandă a fi folosită după periajul de seară. Aceasta este mai puțin mentolată, dar îmi lasă aceeași impresie de gură curată. Problema este că de multe ori uit s-o folosesc.

Ața dentară este ultimul produs care a intrat în rutina mea de îngrijire a dinților. Poate că ar trebui s-o folosesc mai des, dar eu apelez la ea ori de câte ori am senzația că mai am nevoie de curățarea printre dinți. Folosesc ața dentară de la Curaprox care este cerată și cu un gust ușor mentolat.

Periaj dentar zilnic

Toate produsele menționate trebuiesc folosite zilnic. Periajul trebuie făcut după fiecare masă și ar trebui să dureze minim 2 minute. Important este să avem cel puțin 2 periaje(dimineața și seara). Păstrarea unei igiene dentare bune influențează starea de sănătate a întregului organism.

Vizita la stomatolog

Știu că vizitele la stomatolog sunt costisitoare doar că trebuie să ne îngrijim de dinții noștri și să ne rezolvăm treptat toate problemele. Cariile și diversele probleme care pot apărea în gura noastră nu pot duce decât la o respirație urât mirositoare și un mare disconfort. După ce ne rezolvăm toate problemele la stomatolog putem să facem o vizită de control la 6 luni. Important este să găsiți un medic bun care să vă înțeleagă nevoile și cu care să rezonați.

Care sunt produsele de îngrijire dentară pe care le folosiți zilnic?

You may also like

30 de comentarii

  1. Da este foarte importanta igiena dentara eu folosesc pastă de dinți Sensodyne si apă de gură Corsodyl si îl periez dimineața și seara

 1. Am grijă de dantura mea si o îngrijesc corespunzator! Zilnic periez dintii cu Colgate, după fiecare masă! Îmi place să am dantura îngrijită, fără carii.

  1. Folosesc o perie electrica dimineata cu pasta de dinti uneori pt dinti sensibili, alteori pt albirea dintilor. Folosesc si periute interdentare si apa de gura si uneori, cand nu sunt lenesa ata dentara.

 2. Spălatul pe dinți dimineața și seara cu pasta de dinți Colgate asta este tot ce folosesc în prezent .Mulțumim pentru informații draga mea .

  1. Listerine Cool Mint folosesc și eu,doar ca mi se pare prea mentolata pentru gustul meu.Ca și pasta de dinti folosesc de ceva timp Parodontax și bineînțeles tot periuta electrică

  2. Foarte bun acest articol! E bine sa avem o igiena orala cat mai corecta 🙂 ma faci curioasa sa imi cumpăr apa de gura de noapte .Din aceea chiar nu am incercat! 🙂

  1. Este foarte importantă igienă dintilor trebuie mers la stomatolog odată la 6 luni, sau cand avem vreo carie trebuie tratată altfel riscăm să rămânem fără dinti, eu folosesc pastă de dinți colgate si apă de gură Listerine

 3. Mersi pentru sfaturi și recomandări… Eu folosesc parodontax la îndrumarea meficului stomatolog

 4. Folosesc pasta de dinți Spry cu xylitol pentru ca pretuiesc zambetul meu! Este o pastă de dinți naturala care îmi mentine gura curată si sănătoasă!

 5. Am folosit in trecut apa de gura si ata dentara dar in prezent am renuntat la utilizarea lor dar as introduce pentru moment doar apa de gura.

 6. Folosesc Colgate herbal de multi ani si ma impac foarte bine cu ea. Apa de gura nu folosesc si nc ata dentara. Multumesc pt recomandari!

  1. Si eu tot o electrica oral b am acum si sunt foarte mulțumită de ea. Folosesc in plus pe lângă ce ai menționat tu si un dus bucal care e absolut minunat. Nu mai pot fara el de acum

 7. Igiena orală este la fel de importanța ca orice îngrijire a corpului. Folosesc Lacallut și ceva pe bază de plante și aloe vera, alternativ, iar apa de gură de la Apidava este preferata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.