Ce activități putem face în casă în această perioadă cu copiii

Problemele momentului cauzate de apariția corona virusului ne-au dat peste cap, atât pe noi cât și pe cei mici. Este destul de greu să ținem sub control momentele de plictiseală ale celor mici. Deși vremea este frumoasă, și potrivită pentru a ieși la plimbare sau în parc, măsurile impuse pentru binele nostru nu ne permit acest lucru. Pentru siguranța noastră, cel mai bine este să evităm pe cât posibil ieșirile în spațiile aglomerate sau cele publice. Căminul nostru este cel mai sigur loc unde putem petrece timp cu copiii și familia. Iată ce putem face pentru a alunga plictiseala copilului și a umple timpul de activități cât mai atrăgătoare.

Ține cont de preferințele copilului

Este de preferat să încercăm să facem activități care sunt pe placul copilului. Putem stabili noi anumite activități, dar să lăsăm ca unele să vină din partea copilului. Cu cei mai mari este ceva mai ușor. Putem face o convenție, le putem propune să jucăm, pe rând, un joc ales de ei unul ales de noi.  Le putem sugera să facem biletele cu jocuri și să tragem la sorți câte un bilețel. Pentru a fi cât mai atrăgător le vom sugera să vină ei cu cât mai multe sugestii de jocuri, să le oferim dreptul de a avea inițiativa la propunerea diverselor activități.

Jucării din materiale naturale

Jucăriile din lemn sunt atent create pentru a încuraja copiii să exploreze, să experimenteze, să își folosească imaginația, și poate cel mai important aspect, să îi încurajeze să se joace. Copiii trebuie să fie încurajați să apeleze la jucării de calitate și durabile care le stimulează foarte bine simțul tactil. Joujou.ro are câteva branduri noi de jucării de lemn Magni, Jabadabado, Goki si Legler pe care le găsesc foarte atrăgătoare și interesante.

Jocuri antrenante

Activitățile antrenate sunt printre cele mai apreciate de copii. Ei caută activități care să îi țină cât mai mult timp conectați cum ar fi construirea unor obiecte cu care se pot juca cum ar fi casu’a de păpuși, un cort sau crearea de obiecte hand made, sunt activitati de jucat cu copii de grădiniță și cei din învățământ primar. Jocul cu avioanele de hârtie sau experimentele de genul celor chimice, specifice vârstei la care ei devin curioși, cu produse sigure, vor fi pe placul celor mici.

Activități educative pentru toate vârstele

Pentru a-i ține cât mai mult timp departe de tehnologie este bine să avem jucarii educative care să se reinventeze de fiecare dată și de care nu se plictisesc. Pentru cei mai mici, dar și pentru cei mai mari putem alege jucării Montessori. Acestea reușesc să le stârnească curiozitatea, le măresc interesul de a descoperi culori și forme geometrice.

O măsuță cu activități este o jucărie pe care o adoră orice copil. Este bine să alegem jucării de lemn pentru că acestea nu sunt toxice. În plus,  vor rezista vreme îndelungată. O jucărie de tip stivuitor de forme geometrice îi poate ajuta pe copii să descopere mai ușor formele geometrice și chiar formele obiectelor din jurul nostru.

Desenatul, coloratul, pictatul sunt activități care contribuie la dezvoltarea personalității fiecarui copil. Îi ajută să își exprime mai ușor sentimentele și trăirile. Pentru acele momente în care avem de făcut treabă în bucătărie, putem alege să gătim împreună. Când facem curat în casă, îi putem numi ajutorul nostru și le putem da anumite sarcini pentru a-și umple timpul.

Este bine să-i facem pe copii să se simtă utili, să învețe să fie cât mai responsabili și să le oferim activități plăcute pentru a nu se plictisi. Dacă le vom acorda atenție tot timpul sigur nu vor avea timp să se plictisească.

You may also like

22 de comentarii

  1. Sunt foarte frumoase aceste jucării din lemn ,cred că oricărui copil i-ar plăcea să primească câte o jucărie nouă ,se plictisește foarte repede de cele pe care le are și cànd îi i-au ceva nou se joacă vreo săptămână cu acea jucărie non-stop și după gata nu-i mai place vrea altceva .Mulțumim pentru recomandări draga mea .

    1. A fost o pwrioada tare grea pentru copii. Si pentru adulti a fost greu…

      Super idei! Articolul tau e tare util pentru parinti!

  2. De fiecare data cand am avut ocazia sa iau cadouri pentru copii am preferat jucariile de lemn. Mi se par practice si atractive, nu toate plasticurile pe care le pot pierde/inghiti cu usurinta

  3. Foarte frumoase si educative aceste jucari! Multumim frumos pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.