4 sfaturi pentru o casă curată și igienizată

Fiecare dintre noi ne dorim o casă curată, primitoare și ordonată. Pentru sănătatea noastră este important să avem o casă curată și igienizată. Multe probleme de sănătate pot apărea din cauza microbilor, alergiilor, a prafului și a murdăriei.  O curățenie eficientă reduce semnificativ riscul bolilor de plămâni, problemelor de piele sau a problemelor de sănătate cu afecțiuni hepatice. Pentru a reuși să avem o casă cât mai curată este bine să ținem cont de câteva sfaturi utile.

1. Să facem curățenie generală la intervale regulate de timp

În fiecare zi să aspirăm, să ștergem praful, să ne preocupăm de spălatul pardoselii,  să igienizam baia și bucătăria. Însă, sunt anumite zone din casă pe care le neglijăm și nu avem timp și dispoziție pentru a le curăța în fiecare zi. Se impune ca la un anumit interval de timp să trecem la curățatul geamurilor, spălatul perdelelor și draperiilor, curățarea covoarelor și chiar vopsirea pereților. O curățenie generală ne ajută să ne schimbăm aerul din casă și să ne bucurăm de o casă mai sigură.

2. Folosește aparate utile

Avem la dispoziție multe aparate și accesorii care ne sunt de folos pentru a ne ușura munca în casă. Aspiratorul și masina de spălat rufe sunt două aparate care scriu istorie în domeniul curățeniei casei. Spălatul pe jos se face mai ușor și mai sigur dacă vom avea un aparat  de spălat cu aburi.  Ștersul geamurilor este o muncă grea care necesită mult timp. Un ștergător de geamuri care are inclus un pulverizator ne va ușura munca și va reduce cu mult timpul pierdut cu curățarea geamurilor casei.

Un dezumidificator si purificator este binevenit în orice casă. Acesta ajută la îmbunătățirea calității aerului din casă și înlătură excesul de umiditate din casă. Mulți dintre noi ne confruntăm cu apariția mucegaiului. Cu un asemenea purificator am putea uita de aceasta problemă.

3. Întreținerea curățeniei

Este mai ușor să prevenim decât să combatem anumite probleme, de aceea, este de preferat să încercăm să ținem din scurt curățenia. În primul rând trebuie să fim mai organizați și să curățăm pe cât posibil murdăria pe care o facem. Astfel, vom avea mai puțin de lucru când  ne vom ocupa de curățenia generală a casei.

4. Folosește produse sigure

Avem multe produse de curățenie care ne sunt de folos pentru a ne bucura de o casă curată. În cazul în care vrem să curățăm casa într-un mod eco,  putem alege produse de curățenie eco sau putem prepara noi soluții utile pentru curățarea suprafețelor, cu ceea ce avem prin casă. Putem lăsa soluția să actioneze pe zonele cu probleme, fără a insista prin frecarea lor . Important este să alegem produse eficiente din punct de vedere calitativ, care să își facă bine treaba.

Produsele special destinate curățeniei băilor sau bucătăriilor trebuie să fie folosite doar pentru aceste încăperi. Pentru mobila din lemn vom folosi doar soluții special destinate.

Este important să avem o casă curată pentru sănătatea noastră, de aceea vom acționa cât mai activ în acest sens. Voi după ce reguli vă ghidați atunci când vine vorba de curățenie?

You may also like

27 de comentarii

 1. La mine in casa se face curatenie zilnic,la baie,bucatarie,dormitoare.Plus ca am reamenajat si am zugravit din nou!

 2. Curătenia este foarte importantă în orice locuință și pentru sănătatea noastră trebuie să facem mereu curățenie și să avem și produse de calitate bună ! Mulțumim pentru aceste informații draga mea !

 3. Curatenia e foarte importantă în primul rând pentru sanatatea noastră. Îmi place să fac curat, să am grija de familia mea!

  1. Mulțumim pentru sfaturi.. si la noi curatenia e foarte importanta si folosim produse de calitate

 4. Cred ca nimanui nu.i place sa stea in dezordine si mizerie!De aceea avem zilnic de facut ordine si curatenie prin casa!Asa e daca tot amanam unele lucruri minore pe urma vom avea mult mai mult de facut curatenie la cea generala!

 5. Curățenia în orice locuință e foarte importantă.
  Iar când ai copii trebuie făcută cu atenție și produse sigure!

 6. Mulțumim frumos pt sfaturi foarte utile este foarte importanta curățenia si trebuie facut zilnic curat

 7. Cui nu îi place o casă curată și ordonată?Mie îmi place să mentin curățenia, nu sa muncesc o săptămână și o săptămână să fac mizerie

 8. Fac curățenie zilnic, îmi place să am casa curata, copii crec într-un mediu sanatos si curat!
  Multumim pentru articol! Curățenia înseamnă sănătate!

  1. Bănuiesc ca știi și tu ca este greu sa menții curățenia cand ai copilasi în casa… si da, fac mereu curat pentru ca nu am cum altfel! Te puuup!

 9. Intretinerea imi tot da batai de cap, mai ales in timpul saptamanii cand sunt plecata toata ziua, dar pe cat posibil fac si asta. E mai usor dupa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.