De ce-ar fi mai bine să apelăm la ajutor specializat atunci când avem o problemă

Mâncarea românească este absolut delicioasă și dacă ești o persoană gurmandă este mult mai greu să scapi de kilogramele în plus. Care este cea mai eficientă metodă de slăbire: cură de slăbire sau ajutorul unui specialist?

Nu avem o educație culinară și din mâncarea noastră nu lipsesc grăsimile însoțite de alte produse nesănătoase și un colț de pâine care nu fac altceva decât să ne îngrașe încet și sigur. De cele mai multe ori mâncăm ce ni se pune în farfurie și învățăm să gătim asemeni mamelor care folosesc un strop de ulei pentru început.

Cât de eficiente sunt curele de slăbire?

Cu toții am auzit de cure de slăbire și atunci când am văzut un prieten care a pierdut multe kilograme într-un timp scurt suntem interesați de metoda prin care a slăbit. Considerăm că cura de slăbire perfectă este aceea prin care vedem rezultate rapide. Nu avem răbdare să scăpăm 2 kilograme într-o lună și dacă rezultatul nu este imediat, cura este abandonată.

semi-preparate-salam-minCurele de slăbire te limitează de cele mai multe ori să consumi proteine sau anumite tipuri de alimente și promit să te scapă de x kg într-un timp record. Problema este că atunci când tu vrei să scapi de un număr mic de kilograme, nu vei vedea prea mari rezultate imediat. În primul rând, la începutul săptămânii corpul tău va avea un șoc și probabil cea mai mare scădere în greutate după care scăderea va fi lentă sau chiar va stagna. Este dezarmant să vezi că tu ai același meniu, cu multe restricții și totuși nu ai dat nici un kilogram jos. Persoanele care-și doresc să slăbească ceva mai multe kilograme vor scăpa rapid de un număr mai mare de kilograme încă de la început. Ulterior și ei vor trece prin aceleași etape de slăbire lentă.

După ce întrerupi cura de slăbire sau o termini pentru că aceasta se ține pe o anumită perioadă de timp, trebuie să mănânci cu măsură și să te ferești de alimentele care te pot îngrășa sau să le consumi rar și în cantități foarte mici. În concluzie trebuie să ai grijă în permanență ce mănânci pentru că te poți îngrășa.

Cum te poate ajuta o clinică de nutriție să slăbești

O clinica nutritie este solutia perfectă în cazul kilogramele în plus nu-ți dau pace. Aceasta îți face analize și toate testele înainte de a începe o cură propriu-zisă. Cu ajutorul celor de la Lotus Med soțul meu poate avem o viață fericită și un ritm de viață sănătos.pasul-1-consult

5 pași pe care trebuie să-i urmez în obținerea unui regim personalizat

  1. Consultația propriu-zisă prin care se ia în calcul care este procentul de grăsime din corp și se face un istoric al greutății, dar și stabilirea unei greutăți ideale pe baza înălțimii.
  2. Efectuarea de analize și investigații paraclinice. Această etapă este importantă în stabilirea regimului personalizat în funcție de problemele de sănătate existente. Este ideal ca în momentul în care începem o cură să ne facem analizele și să ținem cont de acestea pentru a nu ne deregla organismul.
  3. Stabilirea dietei personalizate se face în urma analizelor și a consultației.
  4. Monitorizare și ajustare. Sunt făcute vizite periodice și se fac noi calcule și măsurători. În cazul în care dieta propusă nu dă randament aceasta se schimbă parțial sau total.
  5. Menținere. Deși poate părea un pas banal, eu cred că acesta este cel mai important. Este foarte greu să înveți să ai un stil de viață sănătos și să nu mai ai aceleași plăceri culinare.

Pașii care trebuiesc urmați sunt niște pași absolut normali și mă bucur că toate aceste servicii se petrec în interiorul clinicii și nu mai sunt nevoită să îmi fac analize și să aleg după rezultate.

You may also like

10 comentarii

  1. Cred ca cel mai bine e sa apelezi la specialisti. Ce se potriveste unora poate fi complet gresit pentru noi iar dezamagirea pe care o ai dupa o dieta esuata te poate face sa renunti, in schimb cand vezi rezultate este motivat.

  2. Si eu consider ca mentinerea este un pas dificil. Cred ca este important sa iti setezi si sa te educi de fapt, ce e bine sa mananci si ce nu. Sa alegi produse fara grasimi, prajeli cat de putin posibile, dar si sport. Degeaba tii regim, daca stai la tv in pat zi de zi. Cred ca merg mana in mana amandoua.
    Si in acelasi timp nu e atat de greu sa te educi cu privire la mancarea pe care o alegi – dupa putin timp, va deveni o obisnuinta. Si vei vedea si rezultate! 🙂

  3. Și eu sunt de părere că soluția cea mai bună este să apelezi la profesioniști, întotdeauna și indiferent de nevoi! Mi se pare că cei de la clinica Lotus au și un customer care foarte bun, ceea ce îi mai pune și mai mult în avantaj! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.