5 sfaturi cu privire la îndepărtarea petelor de pe haine

Când avem haine la care ținem și ne dorim să le menținem în stare perfectă, cât mai mult timp, ne vom preocupa să le îngrijim cât mai corect.  Uniforma de la locul de muncă, o rochie de ocazie, o cămașă pe care am dat o sumă mai mare de bani, sunt genul de articole vestimentare de care ne dorim să ne bucurăm vreme îndelungată.  Avem la îndemână o mulțime de soluții, remedii, sfaturi, detergenți, pe care îi putem folosi pentru a îndepărta petele nedorite.

Petele de ulei 

Fie că uleiul ajunge pe hainele noastre în timpul gătitului sau în timp ce degustăm preparatele, petele de ulei sunt un motiv de îngrijorare major. O pată de ulei este dificil de îndepărtat. Prosoapele de bucătărie, echipamentul unui bucătar sau hainele pe care le purtăm în timp ce gătim,  pot ajunge ,,victime” ale petelor de ulei.

Petele de ulei de mâncare, cele de ulei de mașină sau petele de grăsime, în general, ne dau mari bătăi de cap. Trebuie să citim cu atenție etichetele hainelor pentru a ști la ce tratamente le putem supune pentru a le curăța. Este important să optăm pentru produse precum detergent de vase, care are puterea de a îndepărta petele de grăsime. Face minuni și în bucătărie cu vasele, dar și pentru curățarea hainelor noastre. Săpunul sau un bun detergent de vase,  aplicate pe locul unde se află pata și lăsate la înmuiat, preț de 30 de minute va face minuni.  Gospodinele ne propun și utilizarea pudrei de talc. După ce încercăm să îndepărtăm grăsimea cu un șervețel putem aplica pe pată pudră de talc, pe care o vom lăsa să acționeze. În felul ăsta avem șanse mari ca pata să dispară în mod miraculos.

Îndepărtarea petelor de sânge

Mici accidente pot avea loc în bucătărie, la locul de muncă și nu numai. Este posibil ca pe hainele noastre să apară pete de sânge pe care nu ni le dorim. Apa rece pare a avea un efect mai bun asupra acestor pete. Aplicăm o cantitate suficientă de detergent lichid și lăsăm haina în apă rece. De altfel, apa oxigenată și amonioacul se pare că reușesc să scoată petele de sânge.

Petele de băuturi

Petele de vin pot fi scoase aplicând local alcool incolor. Sucul de fructe poate fi înlăturat prin aplicarea de alcool și amoniac pe pată. Apa minerală și sarea fac minuni în cazul petelor de cafea. Petele de transpirație dispar dacă aplicăm pe haine un amestec obținut din apă si oțet,  lăsate pe zonele afectate pentru un sfert de oră.

Cum înlăturăm cerneala

Laptele aplicat peste o pată recentă contribuie la eliminarea urmelor făcute de pix sau stilou. Zeama de lămâie este la fel de eficientă pentru a înlătura aceste pete.

Rugina

Aplicăm zeama de lămâie pe zona cu probleme și apoi vom trece la calcarea hainelor pe acele zone. Petele vor dispărea și își vor recăpăta culoarea.

Voi ce trucuri folosiți pentru scoaterea diverselor pete?

You may also like

23 de comentarii

  1. Mulțumim pentru articol draga mea ,unele le știam ,dar unele nu ! O să le pun în aplicare !

  2. Super utile sfaturile…chiar am ceva pete care îmi dau bătaie de cap… Pentru verdeața obținută de la iarba ai vreun leac ?

  3. Mai auzisem despre aceste teuxuro de a scoate petele,însă din articolul tau am descoperit cum sa scot petele de rugină. Nu stiam,si chiar am cateva perechi de.jeans cu ceva fire de rugină

  4. Tot de zeama de lamaie stiam si eu! Insa de curand folosesc diverse solutii chimice, mai bine zis produse speciale pt pete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.