Probleme cu care m-am confruntat în cea de-a doua sarcină

Nimic nu a fost întâmplator. Mi-am dorit mult să mai am un bebe. Poate că ar fi fost mai bine dacă diferenta dintre copii nu ar fi fost așa mare(5 ani jumătate), dar parcă nu m-am simțit suficient de pregătită până acum. Sarcinile au fost ușor diferite. Parcă cineva și-ar fi dorit să văd și altă față a gravideniei.

Prima sarcina

Vreau să vă spun în câteva cuvinte cum a fost prima sarcină. Totul a fost atât de simplu și de normal că nici nu am simțit vreun disconfort. Singurul lucru ușor ieșit din comun a fost faptul că am făcut injecții cu Clexane pe toată perioada sarcinii. Cred că faptul că totul a decurs atât de bine mi-a dat curaj să îmi mai doresc încă un bebe.

A doua sarcină

Încă din primele săptămâni de sarcină au apărut grețurile. Aveam o senzație de greață că parcă nici o gură de apă nu-mi venea să beau. Spatele a început și el sa ma doară tot în aceasta perioadă. Nu aveam burtă, dar mă durea spatele de ziceai că aveam cine știe câte kilograme în plus. Ginecologul mi-a recomandat pastile pentru aceste probleme și aceste stări și ele au dispărut treptat. Cred că au ținut pe perioadea primului trimestru de sarcină. Apoi a apărut starea de somnolență.

În schimb nu am avut pofte. Oricum eu sunt o persoană pofticioasă așa că mereu poftesc la câte ceva, dar nu s-a întâmplat ca în cazul primei sarcini în care mâncam zmeură aproape zilnic.

Sarcina a decurs foarte bine și nu am avut nici un fel de probleme. La fiecare ecografie îmi zicea că bebelina este mai lungă sau mai mare decât ar fi trebuit să fie pentru acea perioadă. Puteam să jur că nasc mai devreme și am luat aceste mici detalii ca pe un avantaj. Nu au lipsit nici injecțiile cu Clexane cu care eram obișnuită din prima sarcină.

Despre a doua operație de cezariană

M-am refăcut rapid după prima operație. În primele zile am primit suficient de multe calmante ca să nu simt decât o mică parte din dureri. Eram convinsă că la fel se va întâmpla și cu a doua operație. Singura sau cea mai mare teamă a mea a fost de coronavirus. Îmi doream să nu mă duc sănătoasă la spital și să mă aleg cu vreo chestie de genul.

Am fost foarte vorbăreață pe masa de operație și am vorbit destul de mult cu doctorița. După operație am fost dusă în salon pentru a fi pusă sub supraveghere până a doua zi! De aceasta dată m-a cam durut operația și cu toate calmantele … tot nu reușeam să scap de dureri. Mi s-a explicat că operația a fost făcută pe aceeași tăietură și că este normal ca durerile să fie puțin mai pronunțare, plus că pielea nu mai este chiar atât de elastică și asta favorizează apariția durerilor.

Cum am fost tratată de medicii neonatologi și de asistente

Știam că personalul de la neonatologie(cei care se ocupă de nou născuți) nu sunt tocmai prietenoși. Nimeni nu spune că suntem pe picior de egalitate, dar cred că unele persoane ar putea fi ceva mai prietenoase. Nu înțeleg de ce tratația este net superioară și mie mi-au lăsat impresia că vor să stai drepți în fața lor și eventual ușor supusă. În mare parte de acest personal depinde externarea și te rogi ca totul să fie bine pentru a ajunge cât mai repede acasă.

Ghinionul meu a fost că am născut înainte de paște și a trebuit să-mi petrec sărbătorile doar eu cu bebelina mică într-o cameră de spital. Am preferat să-mi iau o rezervă în care să stau singură. Aceasta costă 100 lei pe zi și ai ceva mai multe condiții, adică televizor, aer condiționat și baie proprie. Eu m-am bucurat că intru în contact cu puțină lume și pentru asta am preferat să fac această alegere.

Asistentele sunt ceva mai drăguțe decât medicii. Ele vin dimineața la ora 9 să facă toaleta copiilor și să-i schimbe. Verifică dacă ai nevoie de ajutor și eventual primești consiliere în ceea ce privește alăptarea sau alte detalii pe care ți le dorești referitoare la bebeluș. Tot ele recoltează sânge de la bebe pentru eventualele analize.

Doctorițele de la neonatologie nu schițează nici măcar un zâmbet. Parcă încearcă să găsească nod în papură din orice și mie mi-au dat impresia că vor să te panicheze maxim pe tine ca mamă. Prima vizită a medicului nu a fost tocmai ok. A trecut pe foaia copilului o grămadă de probleme precum tumefacție mamară, tremur al mâinilor, icter nu știu de care și cred că a mai enumerat ceva dar nu am reținut. Noroc că aveam o primă experiență și nu m-am panicat la auzul acestor diagnostice care păreau destul de dure. După ce am cerut părerea unei asistente am aflat că toate cele menționate de doctoriță la vizita de dimineață sunt lucruri normale la un bebeluș și că nu trebuie să mă panichez pentru că după cum vede asistenta copilul el se prezintă bine. M-am liniștit chiar dacă în sinea mea eram convinsă că doctorița a exagerat.

Lapte cu porția

În primele zile primești lapte din spital. Este ușor ciudată forma aceasta de a hrăni copilul, dar eram obișnuită să zic așa cu sistemul. Primești o cănițe de metal cu o linguriță și la 3 ore ti se alimentează cu 25-30 ml lăptic. Uneori se întâmpla să-mi ajungă de la o tură la alta, dar au fost și cazuri în care aș mai fi avut nevoie și trebuia să aștept să primesc următoarea porție.

Ca să nu mai vorbesc că la ora 6 se luau cănițele la sterilizat și până la ora 9 nu mai primeai nimic. De alăptat nu puteai că nu se punea problema, laptic în cîniță nu mai aveai și trebuia să înduri sesiuni lungi de plâns pentru că nu prea aveai de ales.

Totul a trecut, dar îmi doresc să știți la ce să vă așteptați să nu fiți luate prin surprindere. Eu am reacționat mai bine după cea de-a doua vizită la spital și nu am mai fost atât de panicată și nici stresată. Mă bucur că am ajuns acasă cu bine, că suntem sănătoase amândouă și că m-am refăcut rapid după operație pentru a putea avea grijă de cele 2 fetițe ale mele!

You may also like

26 de comentarii

 1. Important este ca ai trecut cu bine si acum ai două prințese frumoase!
  Recuperare rapidă si multa sanatate!

  1. Ma bucur ca sunteti bine si ca acum sunteti acasa sanatoase! MI AI adus aminte de sarcinile mele!

 2. Nu am avut probleme la nici una dintre cele două sarcini,la a doua am pățit ca nu a venit doctorita când a trebuit să nasc și m-au lăsat în sala de nașteri până i-a ieșit capul lui bebe,deci pot spune ca am nascut mai mult singura.Dar sunt chestii pe care le uiti,important e să fie copiii bine.Multa sănătate!

 3. Așa este în spitale ,am trecut și eu prin așa ceva și majoritatea așa sunt ,se cred foarte superioare ,te și ia peste picior ,dar dacă le pui în buzunare bănuți atuncea nu mai spun nimica ,vorbesc foarte frumos ,se schimbă treaba ,nu se uită că ai sau nu ,ei așteaptă să le dai .Eu am născut numai normal,nu știu dacă e mai bine sau nu ,dar important este că ai scăpat cu bine și ai venit acasă cu îngerașul tău micuț ! Eu îți doresc numai bine ție și bebelușei și recuperare cât mai repede !

 4. Felicitări! Să fiți sănătoase!
  Eu am născut natural,la fel am vorbit nonstop, numai că în cazul meu,erau deranjate doamnele moase că vorbesc, și nu se pot concentra,să nu mai tip,și să împing,să născut copilul mai repede.
  Laptele l-am refuzat, am alaptat din prima zi până la 1 an si 9 luni.
  Și fetiță mea a avut icter, dar după 5 zile am plecat sănătoase acasă.

  1. Și eu detest spitalele…ma îngrozesc când știu ca va trebui sa dac o a 3 a operație și ma rog sa nu ma apuce durerile în perioada aceasta… Ma bucur ca sunteți bine… Multa sănătate va doresc și sa va bucurați de prințesele voastre

 5. Sunteți bine si asta contează cel mai mult! Aveți grijă de voi si de sănătatea voastră!
  Recuperare ușoară!

 6. Eu locuiesc în Italia și anul trecut pe 3Mai am născut primul meu copil(fetița mea). Am născut natural cu inducție deoarece am depășit termenul,am cerut să mi se facă cezariană dar medicul primar nu a acceptat așa ceva(nu se putea încălca protocolul)mi-a zis tu vei naște natural,ei bine natural am născut,după aproape 24 de ore de travaliu, am născut foarte ușor.După ce am născut fetița a fost luată pentru a fi spălată, îmbrăcată….după ne-au transferat în cameră și imediat mi-au zis să alăptez fata,deoarece lactația se instalase.Pot spune că am fost foarte bine tratată,de toți medicii,ginecologul care mi-a monitorizat toată sarcina a asistat la naștere,deci nu am cuvinte să îți spun cât de frumos s-au comportat toți cu mine. În salon eram eu cu o altă mamă(+bebelușii noștri),salonul era dotat cu o baie(cu duș)extrem de curată un spital foarte curat cu personal de nota 10+

 7. Important este ca sunteți bine amândouă asta conteaza recuperare ușoară îți doresc și să te bucuri de prințesa ta ,de amândouă

 8. Sesiunile de plans sunt cele mai frustrante cand copilul e flamanzel in spital. Am prins si eu un salon intreg la neonatologie in practica si era mai ceva ca un cor. Ti se si rupe sufletul cand ii auzi pe micuti

 9. Eucu fiecare sarcina am mers la privat. Acolo nu s-a pus problema sa nu am lapte sau orice altceva la îndemână. Chiar dacă era 3 dimineața, apăsam puținul și se rezolva.

 10. Felicitari pentru bebelina si multa sanatate va doresc.Cat despre personalul din spitale sa stii ca la fel este situatia si la noi, parca esti vinovata ca aduci un copil pe lume.

 11. Va doresc multa sanatate amandurora. Stiu perfect prin ce ai trecut, pot spune ca a doua mea sedere in spital a fost asemanatoare cu a ta. La fel am fost tratata, la fel mi se dadea lapte si mai mult am stat treaza. Eram nerabdatoare sa ajung acasa. Si operatia mi s-a parut mai dureroasa, si nu cred ca as mai putea trece prin asta inca o data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.