Managementul relației cu clienții: 5 tipsuri pentru colaborări de succes

În zilele noastre există competiție crescută în aproape orice domeniu. Din acest motiv, toți managerii trebuie să urmărească mulțumirea clienților pe care îi au, astfel încât să aibă parte de colaborări de succes. La baza acestora stau, bineînțeles, anumite reguli pe care administratorii de firme trebuie să le respecte, întrucât satisfacția clienților este esențială.
Ești managerul unei companii? Vrei să ai clienți recunoscători pentru serviciile prestate și să te recomande? Atunci, ține cont de sfaturile următoare!

Iată ce trebuie să faci pentru a avea clienți mulțumiți!

  • În primul rând, este necesar să le arăți, în fiecare moment, că le cunoști foarte bine business-ul. Astfel, ei își dau seama că ești profesionist și că pot avea încredere în serviciile pe care le pui la dispoziția lor. Cu toate că este greu atunci când ai mai mulți clienți de care trebuie să te ocupi, este absolut necesar să fii foarte organizat și să știi totul despre ei. În acest scop, poți accesa site-ul ABSOLUT OFFICE pentru a achiziționa bibliorafturi ce te pot ajuta să păstrezi în ordine toate detaliile despre clienți. Nu ezita să cumperi și alte produse de birotică și papetărie, având în vedere că îți pot ușura mult munca.
  • Apoi, trebuie să le arăți respect clienților. Cum? Începe prin a-ți pregăti întotdeauna biroul pentru primirea acestora. Dacă ai sediul într-o clădire veche și deloc aranjată, fii sigur că aceasta nu este o modalitate de a arăta și impune, la rândul tău, respect. De aceea, poți căuta un sediu nou și dând click pe acest link vei găsi garsoniere noi, la prețuri foarte bune. Investiția aceasta se poate dovedi una extrem de bună pentru viitor. Pe de altă parte, respectul vine și din modul în care te îmbraci cand ai o întâlnire cu ei, întrucât arată cât ești de profesionist.
  • Răspunde solicitărilor acestora în timp scurt. Acest lucru le va demonstra că ești continuu atent la necesitățile lor și că ești la dispoziția lor, indiferent de cât de multă treabă ai. În plus, încearcă să nu amâni cerințele acestora, întrucât se creează frustrări care duc la o colaborare defectuoasă.
  • Ascultă-le cerințele. Cu siguranță, atunci când lucrezi cu oamenii, trebuie să dai dovadă că ești un ascultător bun. Nimănui nu îi place să fie ignorat atunci când vorbește, așa că trebuie să le arăți clienților că ești interesat de ceea ce spun și să-i asculți activ prin oferirea de feedback, întrebări, dar și prin menținerea contactului vizual. În plus, nu încerca niciodată să scurtezi o întâlnire, căci vor considera acest lucru nepoliticos. De asemenea, trebuie să te asiguri întotdeauna că ajungi la ora stabilită, astfel încât să le demonstrezi că timpul lor contează.
  • Propune-le soluții noi. Este o modalitate prin care îți surprinzi clienții și le arăți că ești continuu interesat de bunăstarea business-urilor pe care le conduc. În acest mod, te asiguri de loialitatea lor. Cei pe care reușești să îi transformi în colaboratori loiali își doresc o colaborare de lungă durată, nu sunt interesați de ofertele concurenței, ci doar de plusul de valoare pe care îl aduci prin serviciul prestat. Astfel, trebuie să vii cu soluții noi mereu, pentru a evita clienții ocazionali.

Așadar, dacă urmărești să ai colaborări de succes, ține cont de cerințele fiecărui client în parte și vei reuși să ai parteneri de încredere!

You may also like

4 comentarii

  1. Sunt total de acord cu tine! Pentru a avea succes pe piața muncii trebuie sa ținem cont și de cerințele clienților.

  2. Contează foarte mult și energia pe care o ai cu viitorul potențial client. Degeaba atingi toate punctele de mai sus, dacă nu se stabilește și o legătură emoțională pozitivă. Uneori se întâmplă ca pur și simplu să nu ai chimie cu un om, iar atunci cred că ar fi o colaborare forțată. Un lucru în care eu mai cred foarte tare este că nu trebuie să facem compromisuri. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.