Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate(pijama de gravidă Ladyline)

În ultimul timp sunt foarte preocupată de ceea ce trebuie să conțină bagajul de maternitate. Marți intru în săptămâna 33 și chiar dacă aparent este timp, nu vreau sa fiu luată pe nepregătite și vreau să fac totul din timp. La prima naștere am plecat pe fugă și bagajul era făcut pe jumătate, iar asta s-a văzut pentru ca uitasem acasă câteva lucruri utile. Printre lucrurile uitate au fost în primul rând pijamalele de gravidă.

Bagaj pentru maternitate

În primul rând pentru mamă este nevoie de: dosarul de analize, cardul de sănătate, minim 2 pijamale de gravida/alăptat, papuci, chiloți, pompă de sân, 2 pachete de vată, un pachet absorbante, un prosop, gel de duș, hârtie igienică, deodorant, periuță și pastă de dinți, apă și încărcător.

Pentru bebe este nevoie de: 1 bax mic de pampers, un pachet de șervețele umede, sudocrem pentru eventualele răni ale bebelușului, opțional baneocin pentru buric.

Pijamalele de gravidă sunt foarte utile pentru că veți avea nevoie de ele încă din spital. Sunt perfecte pentru a alăpta și a vă petrece timpul în spital. Eu mi-am luat 2 perechi de pe Lady-Line.ro pentru că au niște pijamale foarte bune ca și modele, dar și calitate. Mi-am ales o cămașă de gravidă simplă pe care v-am arătat-o aici, dar și un compleu Vienetta cu halat pentru că mi se pare mult mai potrivită. Vienetta este unul dintre brandurile de o calitate excepțională pe care le recomand. Chiar merită să căutați produse de la această firmă.

Chiar dacă nașteți prin cezariană așa cum o voi face eu, tot este nevoie de o pompă de sân. Copilul nu este obișnuit să tragă sau chiar dacă dacă trage din prima tot nu consumă tot lăpticul și tensiunea acumulată în sâni. Am folosit-o de foarte puține ori, dar mi-a fost foarte utilă atunci când se acumulează tensiunea.

Lista făcută este cu un minim de produse, dar ea poate fi completată în funcție de ceea ce consideră fiecare că i-ar mai fi necesar. Ca idee, puteți primi vizite după ce ieșiți din sala de nașteri(în cazul nașterii naturale) sau (după o zi de stat la terapie intensivă) și vi se mai poate aduce orice este nevoie. Lucrurile enumerate v-ar putea fi de ajutor până în momentul în care veți primi vizite.

Lista pentru bebeluși poate fi și ea ușor modificată pentru că în funcție de cât de mare este copilul se poate ca pamperșii folosiți pot fi mărimea 0 sau 1. De exemplu Cristina a cântărit 2,450 kg la naștere și mărimea 0 a fost perfectă, dar pentru copiii mai mari este nevoie de mărimea 1.

Sfatul meu ar fi să nu cumpărați foarte multe haine pentru bebe. În primul rând în spital nu vă lasă cu nimic de acasă pentru că cică nu sunt sterile. Copilul era îmbrăcat cu tot felul de hăinuțe care nu mi se pare că arată tocmai comercial, dar nu prea ai de ales. Este nevoie de un set de hăinuțe cu care să scoateți bebelușul din spital și câteva rânduri de haine pentru când ajungeți acasă. În primele săptămâni primiți multe vizite, multe haine, etc pe care cu siguranță nu veți avea timp să le purtați pe toate. Din acest motiv vă sfătuiesc să nu cumpărați exagerat de multe haine chiar dacă știu că este greu.

Credeți că lista mea este completă sau mai aveți ceva de adăugat?

You may also like

17 comentarii

  1. Eu nu am avut nevoie de vata, în schimb colega de salon a avut nevoie de ser fiziologic pentru ca in spital nu aveau și bebe avea nasucul infundat

 1. Sfaturi utile,o sa le iau și eu în considerare când o sa rămân însărcinată!Mulțumesc pentru articol

  1. Frumos si util articolul tau! Viitoarele mamici care citesc acest articol vor sti mai bine cum sa-si pregateasca bagajul pentru maternitate!

  2. Ai punctat u tot !! Nici nu mai stiu ce am avut in bagaj ca era imens . Am luat o groaza de chesti pe care nu le-am folosit. Parca ciorapi nu am vazut ca ai pus . Si cand am nascut am purtat o pereche groși, cică ajuta . In rest este k . Nastere usoara si multă sanatate!!!!

  1. Samponel pentru bebe…stiu ca îl spală la spital… Eu am avut sapunel și nu au vrut… Au luat Samponel de la o mămică din salon… Mai experimentata decât mine… Arăți foarte bine… Ți-ai controlat greutatea perfect… Si radiezi de frumusețe

   1. Sampon pentru bebe nu am avut si nici nu mi-a cerut nimeni. Poate ca fiecare spital mai are cateva cerinte speciale si cred ca pentru asta trebuie sa vorbesti cu medicul. Eu chiar nu am avut nevoie

   2. Cred că în orice te-ai imbraca ai fi minunată ,sunt foarte frumoase hăinuțele iar tu ești deosebita.

 2. Foarte frumoase hăinuțele tale și lista este destulă care a-i făcut-o cu tot ce este necesar la maternitate ,însă la mine la ultima fetiță nu-mi dădea voie să folosesc de acasă cămăși de noapte sau pijamale ,doar din spital de la ei și arătau groaznic,de acasă numai papucii mi-a dat voie să-i iau in picioare ,asta cred ca depinde de fiecare maternitate ,eu am fost la Târgoviște .Eu îți doresc naștere ușoară draga mea și numai bine pentru tine si bebelina mică !

 3. As mai fi adaugat cate ceva dar in mare ai punctat tu bine. Eu nu pot sa dorm in camasa de noapte si nici chiar cadn am fost in spital nu am renuntat la pijamale. Pur si simplu ridicam bluza si alaptam. In camasa mi-e frig si nu ma simt deloc confortabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.