Cum alegem lenjeriile de pat în funcție de anotimp

Un somn odinitor poate fi rezultatul unor combinații de lucruri care trebuie să se realizeze. O saltea bună, o pernă confortabilă, o pilotă călduroasă trebuie să se potrivească perfect cu o lenjerie de calitate. Lenjeriile de pat pot fi responsabile pentru un somn liniștit și pentru buna dispoziție a fiecăruia. Eu prefer să găsesc o lenjerie care să-mi mângâie pielea și care să mă facă să mă simt bine. Ador mirosul unei lenjerii proaspăt spălate și călcate. Îmi place ca dormitorul să fie acel loc intim în care găsim acea liniște de care avem nevoie cu toții.

Cum alegem o lenjerie de pat pentru iarnă

Iarna, somnul poate deveni o experiență plăcută dacă lenjeria de pat aleasă îți oferă căldura și confortul de care ai nevoie. Așternuturile potrivite au rolul de a păstra temperatura corpului tău, astfel încât să se creeze o atmosferă potrivită pentru odihnă. De preferat ar fi să alegem lenjeriile de pat naturale pentru ca pielea să fie lăsată să respire și să nu transpirăm.

Lenjeriile de pat din bumbac sunt în topul preferințelor mele. Prețul acestor lenjerii diferă în funcție de tipul de bumbac folosit și de densitatea acestuia. Cu cât densitatea țesăturii este mai mare cu atât lenjeria de pat este mai rezistentă la utilizări, spălări, uscări și mai călduroasă. Eu chiar am încercat să folosesc lenjerii subțiri pe perioada iernii și s-a văzut diferența. Chiar erau mult mai răcoroase, nu se lipeau de corp și mi se părea chiar subțire ca și material.

Cum alegem o lenjerie de pat pentru vară

Vara temperaturile sunt mult mai ridicate și avem nevoie de o lenjerie subțire, care să lase pielea să respire și care să ne dea senzația de răcoare. Sunt recomandate lenjerii pat satin dacă vrem ceva diferit la un preț corect, cu un imprimeu deosebit și culori plăcute, liniștitoare sau pentru o oază de confort. Lenjeriile din satin sunt plăcute la atingere și alunecă în mod natural pe lăngă corp, oferind confort și condiții optime pentru odihnă pe toată durata nopții.  Eu le prefer pe perioada caldă, dar am auzit și persoane cărora le place și în sezonul rece.

Lenjeriile de pat trebuie aleasă în funcție de dimensiunile patului pentru a evita neplăcerea de a se muta de la locul ei pe timpul nopții. Pentru asta eu am început să caut lenjerii care au cearceaf cu elastic pentru o fixare mai bună. În felul ăsta am certitudinea că acesta nu se va deplasa de la locul lui până în momentul în care schimb lenjeria.

Schimbarea lenjeriei este în funcție de fiecare persoană. Eu o las pe pat o săptămână sau chiar o săptămână și jumătate. Am auzit diverse păreri precum că lenjeria ar trebui schimbată mult mai des pentru că părul este plin de praf și de microbi și în momentul în care noi ne plimbăm părul pe pernă și fața noastră este expusă la aceste tratamente mai puțin plăcute. Fiecare își găsește un echilibru în familie și face exact așa cum se simte cel mai bine.

Voi cât de des schimbați lenjeria de pat? Folosiți lenjerii diferite pe perioada caldă față de cea rece sau nu țineți cont?

You may also like

6 comentarii

  1. Este adevărat că lenjeriile de satin sunt foarte fine și plăcute la atingere, dar eu prefer tot lenjeriile din bumbac. Acestea mi se par cele mai răcoroase și mai prietenoase cu pielea mea foarte sensibilă. Vara merg pe Varianta bumbac, chiar iarna caut lenjerii Cocolino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.