Probleme cu care mă confrunt în cea de-a doua sarcină

Când auzeam pe câte cineva care spunea că toate trebuiesc făcute la timpul lor, inclusiv copiii, consideram că este un fel de răutate. “Am avut-o pe Cristina la 31 de ani și am avut o sarcina și o naștere perfectă și foarte ușoară”. De ce oare exagerează lumea?!

Sarcina la 36 de ani

Mi-am dorit mult 2 copii. Eu sunt singură la părinți și de multe ori îmi doream măcar să mă hârjonesc cu câte cineva(îmi trecea repede ce-i drept). În ceea ce mă privește am zis că 2 copii ar fi perfect. Din teamă sau poate că am vrut sa văd exact mai multe etape de creștere din viața primului copil nu m-am grăbit să-l am pe al doilea. Am amânat conceperea celui de-al doilea până când a început Cristina sa-și dorească mult prea mult un frate/soră. Asta mi-a alimentat și mai mult dorința pe care o aveam inițial și am prins curaj.

Cămașă gravide/alăptat Lady Line

Probleme cu care m-am confruntat în cea de-a doua sarcină

A doua sarcină a fost complet diferită de prima. Nu aș putea să o compar absolut deloc cu prima. Poate că dacă prima sarcină era atât de complicată nu m-aș fi încumetat să o am pe cea de-a doua. Vreau să punctez exact care sunt diferențele ca să-mi amintesc cu drag peste ani sau poate că mai sunt și alte persoane curioase:

 • încă din primele săptămâni am simțit dureri de burtă. Burta era inexistentă la 7-8 săptămâni, dar parcă îmi era greu să mă aplec
 • Durerile de spate au fost prezente încă de la începutul aflării sarcinii. Este destul de complicat să petrec mult timp în picioare pentru că deja ma resimt.
 • Primul trimestru a apărut furtunos cu grețuri. Nici măcar nu știam cum se manifestă ele, dar am aflat. Ginecologul mi-a dat pastile așa că aceste grețuri treceau destul de ușor dacă luam dimineața, la prânz și seara câte o pastilă. Prima pastilă trebuia luată încă de cum mă trezeam pentru că altfel și apă îmi era greață sa beau. Dacă vreți să vedeți exact ce pastile am luat, puteți intra aici.
 • Oboseala își spune imediat cuvântul. Sunt o persoana activă care merge mult pe jos doar că după 20 de minute zici că am făcut o oră de cardio. Mă simt extrem de obosită și prefer să merg puțin și destul de încet.
 • A apărut un disconfort inghinal de îmi este greu să ridic picioarele și să mă îmbrac. Parca mă ține ceva de zici că am făcut febră musculară. Nu știu cum unele mămici propun exerciții fizice pe timpul sarcinii că eu abia mișc picioarele.
 • Începând cu săptămâna 29 am cunoscut insomniile. Sunt o persoană care mă culc destul de târziu și nu am probleme cu somnul doar că acum ma uit ore întregi pe pereți și dorm 2-4 ore pe noapte. Acest aspect este de doar 2 zile și sper sa dispară pentru că este neplăcut să nu poți dormi noaptea. Ulterior am aflat că Magne B6 este vinovat pentru insomniile mele. Ginecologul a vrut să-mi ofere o imunitate mai bună și mi-a prescris 3 pastile pe zi. Ideea este că din cauza pastilei luată seara îmi oferea acele insomnii și acel maxim disconfort. Mai am norocul că pot dormi la prânz. Mă mai consolez cu acel somn dulce.
 • Burta mea zici ca este un balon care uneori dă să pocnească. Este un sentiment destul de ciudat și mă bucur că starea asta nu este permanentă.
Sursa mea de pijamale www.lady-line.ro

Care sunt bucuriile acestei sarcini

 • nu am luat multe kilograme până acum
 • că nu mi se umflă picioarele
 • că au dispărut grețurile după primul trimestru de sarcinp
 • că nu mai este chiar atât de mult până o voi întâlni pe bebelina

Ce-mi doresc de la cea de-a doua sarcină

 • ca operația să decurcă la fel de bine ca prima și să mă recuperez rapid
 • măcar cel de-al doilea bebe sa nu aibă colici
 • să fie un copil la fel de sănătos precum Cristina
Sarcina la 29 săptămâni și o zi

Despre problemele de sănătate nu am mai menționat pentru că v-am povestit deja aici. Dacă nu ați citit articolul puteți intra să vă povestesc despre problemea mea cu trombocitele, despre injecțiile zilnice cu clexane, etc.

You may also like

16 comentarii

 1. Esti superba, eu am avut probleme cu sarcina, gesturi și varsaturi până pe la 5 luni, este cumplit, mai ales că nici apa nu puteam înghiți de multe ori ca o vărsăm. Sa ai o nastere usoara,sa fiti sănătoși și să vă bucurați unui de ceilalți

 2. Ești o persoana foarte curajoasa… Chiar ma bucur pentru tine… Îți doresc din suflet o sarcină ușoară, o naștere ușoară, o recuperare rapida și o bebelina sănătoasa și fără colici

   1. Eu am fost norocoasă, ambele sarcini fara dureri sau greață. Bine,cu oboseală, cercei și alte simptome dar nimic grav.In schimb,la al.doilea bebe am aflat ce sunt colicii,petele dentare deși îl spăl pe dinți, dinti sparti la nici doi ani,mâncat cretă, bca și tot ce mai prinde În concluzie, fiecare e diferit în felul său

 3. Sarcină ușoară în continuare draga mea ,nu am avut ptobleme cu insomniile,din contră îmi venea să dorm toată ziua,în schimb la ultima sarcină mi s-a umflat picioarele rău de nu-mi mai venea încălțămintea și tot așa greu mă mișcam ,mă simțeam destul de greoaie ,eu luasem kg multe în ultima lună .Multă sănătate ție și bebelinei !

 4. Draga mea,am avut toate aceste simtome in a doua sarcina,dar totul a decurs bine si la a doua cezariana si m am recuperat foarte repede! Sarcina usoara draga mea!

 5. Bine ca nu ai luat mult in greutate macar Eu am pus 20 de kg la a doua sarcina si nu am scăpat decat de jumătate
  Oricum, sa stii ca arati tare bine, chiar daca nu te simți grozav
  Mai e putin! Sa fiti sanatoase amândouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.