Gătește în 15 minute cu Jamie Oliver

Jamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari. Eu l-am descoperit mult mai bine cu ocazia postului Paprika TV. Are acolo niște emisiuni care mă captivează și mă fac să fiu extrem de atentă pentru a pune în practică și eu ceea ce văd. Printre emisiunile pe care le prezintă sunt Gătește în 15 minute cu Jamie sau Cum refolosim mâncarea din frigider sunt favoritele mele. Mi se pare că folosește ingrediente accesibile și rețete ușoare.

Gătește în 15 minute cu Jamie

În urmă cu câteva luni prindeam aproape în fiecare seară emisiunea aceasta pe Paprika. Se întâmpla ca ora mea de culcare să coincidă cu această emisiune și asta mă făcea să stau cu gura căscată la absolut tot ceea ce gătea. Evident că erau și rețete pe care îmi era greu să le reproduc, dar flerul lui și plăcerea cu care vorbea de mâncare mă făcea să le urmăresc până la final.

Cartea Gateste in 15 minute cu Jamie este foarte frumos structurată pe grupe de mâncare. Îmi place tare mult acest aspect pentru a ști exact ce gătesc în funcție de ingredientele pe care le am sau de preferințele dintr-o anumită zi. Ingredientele folosite în rețetă sunt de toate felurile. Am întâlnit și rețete care folosesc diverse produse de care abia am auzit, dar trebuie să recunosc că sunt suficiente rețete pe care aș putea să le reproduc fără prea mari bătăi de cap.

Idei de rețete propuse de Jamie

Chiar și în emisiune avea cam tot ce-i trebuie la îndemână așa că și cartea te pregătește cumva înainte de a începe rețeta. Fie că este vorba de apă fierbinte, robot, grătar, tigaie, etc. Oricum mie nu-mi ies rețetele lui în doar 15 minute. Ideea este că economisesc destul de mult timp dacă le pregătesc din timp decât dacă m-aș opri din treabă.

Fiecare rețetă vine însoțită de poză. Se știe că de multe ori acest lucru ne influențează destul de mult atunci când facem alegeri culinare. Mi s-a întâmplat să găsesc o rețetă care arăta foarte frumos și părea destul de dificilă, dar în realitate gradul de realizare al acesteia era destul de ușor.

Trebuie să recunosc că mi s-a întâmplat să încerc să reproduc o rețetă și să duc lipsă de un ingredient. De cele mai multe ori mă lipsesc de ingredientele pe care le consider în plus. Sunt conștientă că acest lucru ar face ca rețeta să nu mai semene cu cea originală, dar îmi asum acest risc.

Eu am luat această carte de pe Libris și chiar am prins-o la reduceri. Mă bucur mult că am reușit să-mi adaug acest volum alături de restul cărților mele culinare. Dacă și voi sunteți împătimite cu bucătăreala, cu rețete ușoare și mereu în căutarea unor rețete noi, atunci puteți să vă achiziționați această carte.

You may also like

24 de comentarii

  1. De mica il urmaresc pe Jamie si mama la fel il urmarea!imi plac retetele lui si felul lui de a prezenta felurile de mancare preparate!

  2. Da,chiar este foarte bună o astfel de carte,de multe ori nu mai știu ce să gătesc pe fiecare zi și mai rapid uneori vreau să scap de la bucătărie ,să gătesc ceva ,dar imediat ! Mulțumim de recomandare draga mea !

  3. Il urmăresc pe Jamie mereu . Imi place foarte mult felul lui de a gati si pasiunea pe care o pune în fiecare farfurie . Am si eu cateva carti ale lui si o vreau si pe aceasta . Chiar este greu sa ma gandesc ce sa gătesc așa repede . Mulțumim pentru recomandare!!!

  4. Și eu am învățat o mulțime de trucuri din emisiunile lui Jamie! Îmi doresc și eu această carte, o voi urmări și eu, poate o prind la reduceri ca și tine.

  5. Ar trebui sa imi iau si eu cartea asta! Chiar imi doresc sa mai invat sa gatesc si altceva, iar Jamie pare un profesor bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.