Cea mai rapidă rețeță de paste

Iubesc pastele și, cu toate astea, nu fac foarte des. Multă vreme le-am ocolit pentru că nu știam ce rețetă să fac, dacă este pe gustul meu sau nu aveam toate ingredientele necesare și mă gândeam că nu vor fi la fel de gustoase. În ultimul timp mi-am mai făcut curaj să încerc diverse combinații și …. culmea … au fost chiar gustoase și am primit un feedback bun din partea familiei.

Toate cutiile sunt goale pentru că inițial nu-mi propusesem să le pozez

Paste cu piept de pui și sos alb

Totul a pornit de la o caserolă de bucăți de piept de pui. Pentru mine pieptul de pui este perfect pentru șnițele. Acesta era gata tăiat așa că trebuia să mă reorientez. Plecând de la ideea că fetița mea îmi cerea paste, am zis să încerc pentru prima dată rețeta de spaghete cu piept de pui și sos alb.

Ingrediente necesare pentru o familie(puteți înjumătăți cu brio ingredientele dacă nu mâncați mult)

  • piept de pui max 500g
  • 2 cutii de smântână de gătit 200g(nu o înlocuiți cu smântână normală)
  • trei sferturi de cutie de spaghete Barilla
  • o ceapă
  • sare și piper
  • opțional parmezan sau brânză pentru paste

Totul este extrem de simplu. Am pus apa cu sare la fiert pentru paste și am continuat cu pieptul de pui. Vă spun din start că eu am făcut foarte multe paste, dar și faptul că am avut piept de pui din belșug.

Am tăiat ceapa mic și am pus-o la călit într-un strop de ulei în tigaia mea preferată de la Tefal. Când aceasta s-a înmuiat ușor am adăugat bucățelele de pui pe care le-am făcut micuțe(puțin mai mari ca unghia). Le-am asezonat cu sare și piper și le-am lăsat să se gătească bine. Cred că tot procesul a durat 10-15 minute.

După ce pieptul de pui s-a făcut bine am adăugat smântâna de gătit și am lăsat să dea în clocot 5 minute. Am adăugat pastele peste această compoziție, am amestecat bine și am lăsat încă 5 minute cu focul stins ca pastele să-și tragă suficient sos. Mergea niște parmezan sau brânză pentru paste, dar eu nu am avut așa că nu am folosit. Oricum mi s-a părut foarte, dar foarte delicios.

PONT: Orice schimbări ați face în rețetă să știți că acea cremozitate și gust fin este dat de smântâna lichidă. Nu o înlocuiți cu smântână normală pentru că nu are același gust.


Dacă aveți și voi vreo rețetă rapidă de paste chiar vă rog frumos să mi-o spuneți și mie. Știu că sunt multe rețete rapide care sunt delicioase doar că eu nu le știu

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

25 de comentarii

  1. Și băiețelul meu este mare fan paste… Eu ii fac paste cu ton… 300 g paste..ultima data am folosit fusilli…pwntru formă…le fierbi, le clătești, le scurgi… Apoi le amesteci cu un iaurt grecesc de la lidl …145 g…sau cât are, sau un cremoso natural…si o conserva mica de ton în ulei de măsline…mai pui sare dacă este cazul, și dacă îți place sosul pesto verde tot de la lidl, poți asezona.. Cel mic le prefera fără și le-ar manca în fiecare zi

  2. Si noi suntem amatori de paste, reteta e chiar simpla si rapida, am sa incerc si eu sa le fac maia els ca am ceva smantana de gatit in frigider iar spaghetele nu ne lipsesc niciodata din casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.