Cele mai frumoase povești pentru copii

Totul a început la grădiniță când a venit Cristina acasă și a zis că le-a zis doamna povestea Sarea în bucate. Ne-a rugat doamna să le-o recitim și să discutăm cu copiii pe marginea poveștii. Evident că nu mai aveam mari amintiri sau în detaliu despre poveste. Știam o mică parte din ea așa că am tot căutat prin cărțile de povești pe care le aveam și n-am găsit nimic. Ce-i drept eu nu i-o citisem și am zis că ar fi un moment bun să o fac.

Cele mai frumoase povesti volumul 3

Evident că am apelat la site-ul meu preferat, Libris. Am tot căutat să iau doar povestea asta, dar n-am găsit nici o carte care să mă mulțumească. După câteva căutări am dat peste această carte care are adunate câteva povești pe care eu nu prea am pus accent. M-am bucurat că am găsit și cuprinsul ca să mă asigur, că printre alte povești, avea și povestea pe care eu o căutam.

Abia după ce am dat comanda am găsit o cărticică cu povestea care avea și pagini de colorat. O avea de foarte mult timp. Cred că de când era micuță și i-o luasem eu să mai mâzgâlească. Nu aveam cum să anulez comanda pentru că această carte era mult mai complexă.

Despre Sarea în bucate

Prima reacție a Cristinei după ce a văzut cartea a fost de refuz. Ea vroia să citesc povestea din cartea doamnei. Că doamna avea carte mică nu ca a mea. Cartea aceasta cu povești este cartonată, cu foi groase și cu desene foarte frumoase. Chiar merită s-o aveți în bibliotecă dacă sunt povești pe care nu nu le aveți într-o altă carte.

Mi-am amintit povestea după ce am citit-o doar că nu mai aveam amintiri cu micile detalii din poveste. I-am explicat-o și Cristinei și chiar m-am bucurat că a fost foarte receptivă, a ascultat-o și chiar își amintea de la grădi diverse evenimente.

Treptat am citit și alte povești, dar doar ce a ales ea. La noi așa funcționează totul. De cele mai multe ori ea își alege cartea sau povestea pe care vrea s-o citim la culcare și am o cărticică care cuprinde mai multe povești și aia este cea mai citită.

Voi ce le mai citiți copiilor? Aveți vreo recomandare pentru mine?

You may also like

20 de comentarii

  1. Adoram Sarea în bucate când eram mică. Acum îi citesc cărticelele din colecția de aur Disney(se vinde încă la chioșcuri).
    Alte sugestii ar fii: Greuceanu, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Copilul înțelept, Colind de Crăciun în versiunea pentru copii, Comoara de la capătul curcubeului, poezii cu Pisicutul Pisicel si altii la fel ca el.
    Spor la citit si multumesc pentru acest articol care mi-a adus aminte de copilarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.