Cum as putea sa-mi maresc bugetul pe decembrie

Banii sunt absolut indispensabili în zilele noastre și fără bani nu poți face absolut nimic. Sunt persoane care îi fac foarte ușor și la fel de ușor îi și cheltuie dar în marea majoritate din cazuri lumea se chinuie pentru bani și aceștia nu se fac atât de ușor iar din acest motiv, atunci când vine vorba să îi cheltui, începi să fii puțin mai chibzuit și să nu îi arunci pe fereastră.

logo-avbs

Să fac o paralelă referitor la felul meu de a fi și de a cheltui …. Pot să spun că trec prin diverse stări. Sunt momente în care folosesc această terapia prin shopping pentru a trece peste diversele probleme cu care mă întâmpin și sunt și momente în care sunt surprinzător de zgârcită și chizuiesc orice bănuț.

Pe ce se duc banii?

Cheltuielile sunt diverse și acum mă refer la cele legate de casă, fără de care nu ai cum să exiști. Fie că este vorba de lumină, gaze sau întreținere, acestea sunt niște cheltuieli pe care trebuie să le acoperi lună de lună fie că ai sau nu bani. O altă are parte din bani se duce pe mâncare. În fiecare zi trebuie să mănânci ceva și chiar dacă te gospodărești de una singură sau preferi varianta unui restaurant tot se adună.

În general aceste cheltuieli sunt luate în calcul lună de lună dar ce te faci când se apropie sărbătorile?! La sfârșitul lunii noiembrie am făcut câteva cumpărături pentru că am profitat de reducerile existente și am depășit un pic bugetul. Am cumpărat atât produse pentru mine dar și câteva cadouri pe care le voi da de sărbători. Problema este că mai am de cumpărat câteva cadouri și nu știu cum îmi voi drămui banii aceștia pentru sfârșitul de an.

Nu vreau să mai vorbesc despre faptul că de Crăciun aș vrea să merg la munte cu toată trupa și ce să mai vorbesc de Revelion? Nici nu mă gândesc să stau acasă. o grămadă de cheltuieli se adună iar salariul meu nu cred că îmi va ajunge pentru tot.

Cum poți face rost de bani?

Am visat că în fața blocului era un copac în care creșteau bani. Numai bancnote de albastre de 100 lei și cum ieșeam din bloc îmi luam două 3 bancnote și plecam. A doua zi se repeta aceeași poveste și se pare că în visul meu totul era nemuritor … Copacul făcea „fructe” și în sezonul rece și toată lumea se putea bucura de aceste midi daruri.

Nimic nu durează o veșnicie așa că m-am trezit rapid la realitate și am realizat că în portofel aveam o singură bancnotă de 100 lei care nu făcuse pui peste noapte și uite așa am aflat de AVBS care este o companie de brokeraj bancar. Aceasta a fost soluția mea salvatoare.

Un Credit Rapid poate fi oferit oricărei persoane care are măcar un venit, indiferent de sursă. În cazul meu era perfect și mă încadram în singura condiție impusă. O altă veste bună era faptul că pentru primul astfel de credit nu aveam nici un fel de dobândă. Se poate așa ceva? Eii bine da! Se pare că am avut noroc cu această firmă pentru că maximul pe care îl puteam obține era de 1500 lei.

După calculele mele 1.000 lei îmi era suficientă dar am zis că să mă bucur de întreaga sumă pentru că niciodată nu pot ști ce cheltuieli neprevăzute apar și apoi nu voi mai avea de unde să fac rost de alți bani. Mi-a fost greu până să intru pe site și să dau pe Aplică acum. Era un fel de luptă cu mine însămi. Să iau, să nu iau? Dacă știa mama câți bani am tocat eu eram ca și mâncată, nu puteam să apelez la ea sub nici un chip deci …. aplică.

Banii au intrat imediat și aveam posibilitatea să optez dacă îi pot primi în mână într-unul din sediile din oraș sau direct în cont. Sincer Am preferat să-i primesc în cont cu riscul de a plăti un mic comision decât să bat orașul și să dau ochii cu acei oameni care m-ar fi putut întreba:” Ce faci cu banii?”. Glumesc. Nu cred că ar fi fost vreo problemă în acest sens dar așa a fost mai comod pentru mine.

Pentru a nu plăti nici un fel de dobândă pentru acești bani, una din condiții era să îi restitui în 30-45 zile așa că mă voi încadra în termenul menționat pentru că nu îmi doresc ca pe lângă acești bani să mai plătesc suplimentar dobânzi. Aș putea să-l numesc creditul până la salariu pentru că imediat ce voi lua primul salariu îmi voi achita întreaga obligație. Poate voi sunteți mai economicoși și nu aveți nevoie dar eu am folosit această metodă pentru a ieși din impasul în care mă aflam.

Ulterior am văzut o reclamă pe TVR care avea aceeași idee ca în visul meu și așa m-am gândit că aș avea niște puteri ascunse. Oare am vreo șansă să nimeresc numerele la loto? Tot la TVR trebuie să mă uit 🙂

Am scris acest articol pentru ultima proba a competiției SuperBlog

You may also like

17 comentarii

  1. Eu am un card de credit de la o banca luat acum 10 ani cand mi-am luat primul calculator din banii mei. Din fericire daca am nevoie urgent de bani ii pot returna in termen de 45 de zile fara a plati dobanda ceea ce e super. Nu l-am folosit prea des, dar l-am innoit din 2 in 2 ani pentru ca nu se stie niciodata cand e nevoie.

  2. Pe unde nu m-au acceptat doar pe acolo nu am „aplicat” :)) Inca mai platesc pe unde am aplicat asa ca exclusa varianta asta. Sa ma mai debarasez de ele si apoi …. mai vedem, desi de fiecare data zic „gata”

  3. eu am un card cu 3 salarii e bun dar incerc sa numa bag in el..din pacate economii nu prea poti face la noi 🙁

  4. Bună, să știi că banii nu pot fi ridicați de la AVBS, AVBS doar intermediază creditele și realizează dosarele de creditare, banii vin de la băncile care creditează, de acolo pot fi ridicați sau prin transfer bancar.
    Îți mulțumim frumos pentru articol și îți urăm succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.