Martinel Ursulețul – Sunt educat, mă port civilizat (recenzie Libris)

Copiii sunt oglinda sufletului nostru. Ca și părinte am un model după care mi-aș dori să-mi educ copilul doar că el are propria personalitate și nu funcționează tot timpul metodele adoptate de mine. Copiii sunt ușor influențabili și un lucru rău este foarte ușor de copiat. Fetița mea are 4 ani și este exact la faza în care descoperă mirosurile și începe să le deosebească și când încearcă micile năstrușnicii. Înțelege perfect ceea ce încerc eu să o învăț, dar ea face exact după bunul plac.

M-am gândit că ar fi extrem de potrivit să-i citesc niște cărți legate de bunele maniere prin care să înțeleagă ce este bine și ce nu. Colecția de cărți Sunt educat, mă port civilizat punctează foarte bine anumite deprinderi mai puțin plăcute și încearcă să le corecteze cu ajutorul unor animăluțe simpatice.

Libris.ro are întreaga colecție pe site. Sunt 4 cărți în total: Învață să fii prudent împreună cu Alice Șoricica, Învață să fii curat împreună cu Martinel Ursulețul, Învață bunele maniere cu Benjamin Maimuțelul și Învață să respecți natura împreună cu Matilda Văcuța. Eu am 3 din cele patru cărți și chiar intenționez să reîntregesc întreaga colecție.

Bunele maniere cu Martinel Ursulețul( Libris.ro )

Ultima carte pe care mi-am luat-o a fost Învață să fii curat împreună cu Martinel Ursulețul . Are o copertă cartonată și pagini extrem de frumos colorate și desene sugestive care să le capteze atenția celor mici. În carte sunt expuse diverse situații prin care copiii înțeleg că murdăria nu este bună deloc.

Martinel este un ursuleț care nu pune preț deloc pe curățenie și nici pe igiena personală. Acesta va vedea pe pielea lui cum copiii nu se joacă cu el pentru că miroase urât, că dințișorii lui vor fi ca ai Babei Cloanța dacă nu se va spăla pe dinți și că nu poate ieși la joacă cu pantalonii rupți în fund. Sunt expuse și alte situații prin care Bruno Pisoiul îi explică ce trebuie să facă pentru a fi un ursuleț îngrijit.

Copiii au numai de învățat din aceste povești și sunt tare utile aceste cărticele. Pe mine m-au cucerit și sunt convinsă că și Cristinuța mea a avut ce învăța.

 

You may also like

17 comentarii

  1. Super ca e cu ursuleti si ii va placea si nepoatei mele mai mici atunci cand va mai creste putin pentru ca ea toata ziua face mor-mor-mor prin casa si unde vede un urs de plus, il imbratiseaza. Imi place cum sunt ilustrate aceste carticele si ca au coperta cartonata.

  2. Si mie imi plac mult aceste carticele si i le-am citit lui Dragos cand era mic. Acum am trecut la lecturi mai serioase ca Maruntila si Bacnotila. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.