Îngrijire orală cu produse recomandate de medicii stomatologi

Igiena orală este extrem de importantă și chiar este recomandat să nu o neglijăm. Trebuie s-o ținem din scurt pentru a evita neplăcerile mai târziu. Am avut o perioadă în care am fost foarte atentă la orice mică schimbare doar că cei 2 ani în care am neglijat-o au cam lăsat urme. Acum nu-mi rămâne decât să mă spăl regulat și să vizitez stomatologul pentru a vedea dacă totul arată bine.

Vizita la stomatolog este recomandată doar că ar trebui să găsești o persoană cu care rezonezi și care să se adapteze bugetului tău. Am avut și experiențe mai puțin plăcute cu stomatologi care mi-au făcut niște propuneri de nici măcar nu știam de unde să scot eu 2.000 de lei când eu mă dusesem cu o carie și el îmi propusese o lucrare. În fine, mă bucur că am găsit o persoană care are grijă de întreaga familie și care nu mă jupaoie de bani.

Pentru a-mi păstra dantura pe linia de plutire, este important să am o igienă corespunzătoare. Mă spăl doar de 2 ori pe zi. Unii doctori recomandă după fiecare masă doar că îmi este peste mână să mă spăl așa. În prezent folosesc o periuță de dinți electrică. Și aici părerile sunt împărțite. Unii sunt de părere că nu sunt tocmai bune pentru că agresează smalțul, alții spun că periuțele clasice sunt cele mai bune. Cred că important este să folosesc ceea ce-mi place pentru că nu voi putea să mulțumesc pe toată lumea.

Curaprox Be You Express Yourself

Un set care m-a surprins plăcut a fost acesta. Impresionată de culori în primă fază, pot să spun că și pasta mi-a plăcut și m-a făcut s-o consum cu regularitate. Acest set este compus din 6 paste de dinți fructate cu efect de albire și o periuță de dinți ultra soft. Aromele sunt plăcute și nu sunt deloc deranjante: grapefruit, piersică, pepene roșu, curmale japoneze, mure și măr cu alor. Combinațiile sunt absolut apetisante și îmi place că nu sunt foarte puternice. Fiecare tub are 10 ml și ajunge pentru câteva spălări. Eu le-am folosit în special când am fost plecată de acasă, dar și acasă pentru că m-am obișnuit cu ele.

Referitor la partea de albire nu pot să mă pronunț pentru că asta se vede în timp. Cu siguranță nu am cum să văd nici o albire atâta timp cât beau cafea și cola. Vina îmi aparține. Important este să am dinții curați și să-i păstrez pe linia de plutire. Periuța din acest set este foarte moale și complet diferită de ceea ce foloseam eu. Mi se pare că curăță bine fără a agresa în vreun fel dinții.

Pasta de dinți fără fluor Curaprox Enzycal Zero

Pasta de dinți Curaprox Enzycal Zero nu conține fluor și întărește dinții în mod natural. Este adecvată mai ales în cazul sensibilității dinților și gingiilor. Are și câteva caracteristici pentru care chiar merită să-i acordăm tenție:

  • curăță eficient dinții
  • previne formarea plăcii dentobacteriene, a tartrului și a cariilor
  • împrospătează respirația
  • îngrijește gingiile

În plus, această pastă de dinți nu conține nici un fel de agent de spumare și nu conține fluor.

Periuțe de dinți pentru toată familia de la Curaprox

Marea majoritate a periuțelor de dinți de la Curaprox sunt ultra soft. Periuța mea este evident roz și este la fel de sensibilă ca și cea din cutia cu paste de dinți. Am început să mă obișnuiesc cu genul ăsta de periuțe și mă atrage și faptul că fiecare periuță vine cu un capac de protecție pentru călătorii. Varianta pe albastru am ales-o pentru soțul meu, iar pentru copil am ales tot roz. Cele pentru copii au un suport care pot fi puse pe marginea chiuvetei și folosite ori de câte ori este nevoie. Am rămas surprinsă să văd că și ea preferă această periuță chiar dacă lângă are și una electrică cu prințese. O las să aleagă ce periuță vrea ea, doar să se spele pe dinți.

Ață dentară Curaprox

Când stomatologul mi-a sugerat să folosesc și ață dentară în afara periajului am zis că exagerează. Acum câțiva ani chiar nu înțelegeam de ce nu este suficient periajul și mai este nevoie și de alte chestii. După ce am început să folosesc ața dentară am văzut că aceasta este de un real ajutor și curăță eficient acolo unde periuța nu poate ajunge. Nu o folosesc zilnic ci atunci când consider că am nevoie. Știu că ar trebui s-o folosesc mai des, dar ….

Ața dentară de la Curaprox este mentolată și are suprafața cerată. Alunecă cu ușurință între dinți și curăță cu ușurință. Datorită mentolului împrospătează respirația și consider că este o alegere potrivită. Are 50m și ajunge pentru o perioadă destul de lungă.

You may also like

21 de comentarii

  1. Multumim pentru recomandări! Am auzit ca sunt produse foarte bune si sunt foarte dragute!copii se spala pe dinti de dragul lor!

  2. Cat de simpatice sunt tuburile! Si eu consider ca trebuie sa avem mare grija de dantura noastra si sa evitam sa ajungem la dentist

  3. Am auzit din ce in ce mai multe pareri bune despre Curaprox! As vrea sa le incerc si eu sa vad cum sunt. E bine sa avem grija de dantura noastra si sa mergem la dentist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.