Alege un difuzor de aromaterapie pentru purificarea aerului din locuință!

Este foarte important să ne simțim cât mai bine în propria locuință, iar acest lucru este posibil în anumite condiții. Cu toate acestea, putem face mici investiții care să ne asigure o stare permanentă de bine, iar un exemplu în acest sens este aromaterapia. Nu este un mod dificil de a te bucura în acest fel de un aer purificat în locuință. Ai nevoie doar de un difuzor de aromaterapie care să emane în locuință cele mai parfumate și plăcute mirosuri. Difuzoarele de aromaterapie sunt aparate multifuncționale care îmbină mai multe funcții ale unui pulverizator. Acestea pulverizează arome și uleiuri esențiale și încântă simțurile în orice încăpere sunt amplasate. Pe lângă acest aspect, un difuzor de aromaterapie are rol și de umidificator, de lampa de veghere și chiar de boxa audio. Printr-o conectare simplă la bluetooth, permite ascultarea celor mai frumoase melodii în orice moment al zilei.

Daca optezi pentru un difuzor de uleiuri esentiale vei avea parte de cele mai relaxante momente exact in propria locuinta. Multitudinea de arome naturale iti permit sa alegi doar ceea ce iti este pe plac. Si daca o singura aroma nu e suficienta sa purifice aerul din locuinta ta, cu foarte mare usurinta poti combina mai multe arome.

Daca ti-am starnit interesul pentru un difuzor de aromaterapie, ar trebuie sa stii cateva criterii de alegere ale unuia inainte de a face achizitia propriu-zisa:

  • Un prim criteriu de care sa tii cont inainte de a achizitiona un difuzor de aromaterapie este tipul aparatului. Primul tip este cel cu aerosoli. Acesta are o eficienta sporita, aroma emanata fiind mult mai concentrata. Un alt tip este este difuzorul de aromaterapie cu caldura. Acestea au cel mai simplu si natural mod de functionare, si anume cu lumanare. Mai exista difuzor de aromaterapie cu ultrasunete si cu evaporare. Cele cu ultrasunete functioneaza pe baza de ulei si apa, iar cele cu evaporare folosesc un filtru si ventilator pentru emanarea mirosului.
  • Rezervorul aromelor este un alt criteriu prioritar. Capacitatea rezervorului influenteaza in mod direct eficienta aparatului. Astfel, daca vorbim despre o incapere de dimensiuni mari, pentru ca difuzorul sa fie eficient are nevoie de un rezervor pe masura.
  • Temporizatorul este o functie prezenta la majoritatea modelelor de difuzoare si un alt criteriu de luat in calcul inainte de a achizitiona unul. Un difuzor de aromaterapie cu temporizator permite setarea timpului de functionare.

Daca ar fi sa luam in calcul functiile care pot face diferenta intre tipurile de difuzoare de uleiuri esentiale, acestea ar fi urmatoarele: inchiderea automata, alternarea armelor, ecranul LED, metoda de difuzare sau setarile de sunet. Cu cat un difuzor de aromaterapie are mai multe functii, cu atat este mai performant. Iar daca se aleg uleiuri esentiale de inalta calitate, atunci, cu siguranta, acesta va contribui la purificarea aerului din locuinta.

Cateva avantaje ale unui difuzor de aromaterapie:

  • Elimina mirosurile neplacute;
  • Improspateaza intr-un mod natural atmosfera din incapere;
  • Indeparteaza depunerile de praf;
  • Ajuta la prevenirea multor tipuri de alergii, deoarece multe dintre uleiurile esentiale au efecte benefice pentru organism;
  • Contribuie la sanatatea fizica si mentala prin eliminarea stresului.

You may also like

9 comentarii

  1. Si eu am un difuzor de la Doterra de care sunt foarte multumita. Nu este ieftin dar pe noi ne-a ajutat la virozele de sezon adica sa trecem mai usor peste ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.