Meniul de weekend prinde gust cu Vegeta

În weekend gătesc de cele mai multe ori. Nu sunt eu cea mai bună bucătăreasă, dar îmi dau silința și înclin să cred că fac o treabă bună. Familia mea este mulțumită și cred că asta este tot ce contează. De obicei gătesc cam ceea ce am poftă sau mă inspir de la propunerile primite din familie. Încerc să am măcar un fel de mâncare gătită pentru că am un copil și el are nevoie de așa ceva.

Meniul de sâmbătă

Micul dejun este extrem de diversificat la noi pentru că fiecare mănâncă altceva. Eu am preferat o cană de ceai și o felie de pâine prăjită cu unt și cu miere. Îmi era poftă de asta și am rezolvat rapid cu prima masă.

La sfârșitul săptămânii am primit un colet de la Vegeta și m-au trecut o mie și una de gânduri referitoare la meniul pe care urma să-l fac. Parcă mi-ar fi plăcut să încerc pentru prima dată borșul cu smântână, dar abia terminasem ciorba și vroiam altceva așa că am amânat.

Pentru prânz am zis că voi face mazăre. M-am decis destul de rapid din simplul fapt că m-am tot lungit la vorbă și pe la ora 13 am cam intrat în panică. Trebuia să fac ceva rapid așa că primul gând m-a dus la mazăre, asta și pentru că aveam cam tot ce trebuie.

Ingrediente necesare: o ceapă, un morocov, o pungă de mazăre de 500 g congelată, o bucată de curelușă de porc, mărar, o linguriță pastă de tomate, o lingură de ulei și un plic de vegeta Naturella.

Mod de preparare: Într-o cratiță se pune uleiul la încins pentru 3-4 minute. Se taie ceapa cât mai mărunt și se pune peste uleiul încins. Mare grijă să nu fie foarte încins pentru că se poate arde foarte ușor ceapa. După 5 minute se pune morocovul tăiat cubulețe. Carnea se poate pune și ea în același timp cu morcovul.

Eu mai folosesc curelușă de porc. Este bucata de carne care se găsește între antricot și burtă și este foarte puțin grasă. Îmi cumpăr această carne de la o alimentară din zonă și aceasta este ușor afumată ceea ce mi se pare că dă un gust și mai bun mâncării. După ce se călește bine carnea puteți să puneți mazărea congelată. O prefer pe cea congelată pentru că este mult mai dulce dect cea de la borcon. Eu am pus-o peste carne congelată fără să o decongelez înainte și am acoperit-o cu apă.

Peste ea am mai pus lingurița de sos de tomate și o linguriță jumătate de Vegeta Naturella. Aceste cantități diferă în funcție de gust. Eu nu am mai adăugat suplimentar sare. Mi s-a părut că s-a creat un echilibru perfect și tot ce-am mai făcut a fost să aștept să fiarbă mazărea. Cred că în 20-25 de minute a fost suficient pentru asta, dar o puteți gusta să vedeți când este suficient de moale ca să se topească în gură. Am stins focul și am adăugat mărarul și asta este. Prefer ca mazărea să aibă un pic de sos pentru că nu-mi place prea uscată. Puteți s-o lăsați să mai scadă dacă nu vreți cu sos mult sau o puteți servi așa cum am făcut-o eu pentru că vă asigur că este delicioasă și o rețetă rapidă.

Seara am ieșit în oraș cu toții și ne-am răsfățat cu o pizza așa că asta a fost singurul fel de mâîncare gătit.

Meniul de duminică

Pentru duminică aveam în plan să fac un rasol, iar în zeama rezultată să fac o supă cu gășuște pentru că îmi era o poftă teribilă. Aveam un pui de curte așa că l-am spălat și l-am pus în oala sub presiune. Am așteptat să spumuiesc carnea, iar eu în acest timp am curățat legumele: 5-6 cartofi, 3 morcovi, o țelină mare, un păstârnac și o ceapă.

Când nu s-a mai format spumă deasupra apei, am pus legumele întregi. Am tăiat doar țelina în 4 pentru că era destul de mare. Am pus capacul și am lăsat-o să fiarbă fix o oră. Se pare că nu a fost bătrână găina pentru că s-a fiert suficient de bine. M-am bucurat că nici caretofii nu s-au sfărâmat pentru că am avut ceva emoții în acest sens.

Puiul și legumele le-am scos într-ul bol și le-am mâncat împreună cu hrean. A fost absolut delicios acest rasol de pui și pot să spun că mi-a plăcut enorm.

În zeama rezultată am adăugat un cub de găină de la Vegeta pentru a da un gust și mai bun supei. Recunosc că am pus și o linguriță de Vegeta Naturella pentru că mi se părea că merge. Poate că nu toată lumea le folosește, dar mie îmi plac și apelez la aceste mici trucuri pentru a da gust mâncării.

Găluștele mi-au dat ceva de furcă. Am folosit rețeta de găluște a Jamilei. Nu știu de ce, dar găluștele mele s-au desfăcut bucățele. Noroc că le-am făcut separat și nu am tulburat toată supa. Mi-am făcut curaj și am mai încercat o dată așa că a doua oară a fost cu succes. Găluștele au ieșit pufoase și absolut delicioase. Seara am mai servit încă o farfurie de supă plus câteva fructe și cam asta a fost.

Voi ce mâncăruri ați pregătit în weekend-ul ăsta?

You may also like

10 comentarii

  1. A ieșit foarte delicioasă ,mai fac și eu cu pasăre de casă ,dar mai rar pentru că la tine a fiert repede,dar eu ultima dată când am făcut am fiert vre-o 3 ore la ea și tot nu era chiar fiartă .Să ai poftă !❤

  2. Eu am făcut supa de pui de casa cu tăiței de casă ,pilaf de orez cu tocăniță de vițel și ardei copți,Vegeta a fost nelipsita.

  3. Si eu aveam probleme la început cu găluștele….dar m-a învățat mătușa soțului sa le pregătesc cu 10 minute înainte de a le pune la fiert in ciorba…de atunci mi-au ieșit întotdeauna…secretul era sa le las la dospit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *