Jocuri relaxante pentru copii de la Ravensburger

Jocurile pentru copii foarte foarte utile pentru că ei au nevoie să învețe lucrurile prin joacă și să nu conștientizeze că trebuie să asimileze nilște informații utile. Puzzle-urile implică foarte mult creativitatea, asocierea și gândirea așa că eu le găsesc extrem de eficiente pentru copii. Mereu am avut diverse puzzle-uri și le-am luat în funcție de nivelul vârstei Cristinei pentru că am început de la 9 piese. Acum, la 5 ani i-am ales niște jocuri specifice vârstei și să vă povestesc puțin despre ele.

Ravensburger – Puzzle pentru copii de peste 5 ani

Mi-au plăcut mult aceste modele de puzzle pentru simplul fapt că avea 3 modele într-o singură cutie. Îmi plac mult genul ăsta de jocuri pentru că nu prea te plictisești atât de ușor. Cele 49 de piese sunt puțin cam multe pentru ea și are nevoie de puțin ajutor, dar asta este frumusețea jocului ca și părintele să se implice în construirea puzzle-ului.

Rapunzel este preferata Cristinei. Are o plăcere în a cumpăra diverse modele ale acestei păpuși. Mă gândesc că i se pare că ea seamănă cu această păpușică și din acest motiv o apreciază atât de mult. Acesta model de puzzle a fost cel mai apreciat. L-am făcut și refăcut de câteva ori bune de m-am plictisit de el …. evident că eu m-am plictisit, nu și Cristina. Pe cutie vedeți cele 3 modele care pot fi regăsite.

Al doilea puzzle este cu prințese. Cenușăreasa, Alba ca Zăpada sau Ariel sunt regăsite în acest joc. Este absolut perfect și extrem de adorat de fetița mea. Piesele sunt suficient de tari și perfect tăiate pentru a putea fi folosite iar și iar.

Joc antrenant pentru copii – Lotti Karoti

Îmi doream un joc competitiv pentru că nu am nimic de genul și mi s-a părut interesant. Pe vremea mea era Nu te supăra frate, dar acum nu mi s-a mai părut atât de atrăgător. Am avut o planșă de la Mc Donald’s unde aveai pioni și zar și am văzut că nu știe absolut deloc Cristina să piardă. Mereu vrea să fie prima și dacă cumva trec în fața ei se supără rău.

Lotti Karoti este un joc foarte drăgălaș și am să-l explic pe scurt. Fiecare jucător are 4 iepurași și îi poate introduce în joc atunci când dorește sau când este eliminat vreunul din ei. Se trage câte o carte și se înaintează după cum este menționat. Mai sunt și cărți cu CLICK care implică rotirea morcovelului de pe planșă. În momentul în care acela se rotește se eliberează niște căsuțe și există riscul ca unii iepurași să părăsească planșa. Nu este deloc complicat! Este foarte simplu și amuzant de jucat.

Spun amuzant când mă gândesc că Cristina ar putea fi în fața mea. Încă n-am reușit să o lămuresc că este ok să câștige și altcineva. Evident că este bine să-și dorească să fie mereu prima doar că în viața se mai întâmplă să cazi și pe locul 2 și n-aș vrea să fie atât de dezamăgită. Cu timpul sunt convinsă că va înțelege ce este competiția.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

17 comentarii

  1. Jocurile sunt importante in dezvoltarea copiilor. Au nevoie de ele pentru exercitiu si distractie, pentru dezvoltarea motorie si plihica.
    Calitatea, culorile sunt si ele importante in alegerea jocurilor potrivite. De aceea este Ravensburger opțiunea părinților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.