Trucuri pentru comenzile pe Aliexpress(urmărirea coletului cu ajutorul Tracktry)

Aliexpress am înțeles că este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari mall-uri online cu produse chinezești. Eu personal sunt extrem de mulțumită și recunosc că fac destul de des cumpărături de aici. Folosesc aplicația pentru telefon pentru că mi se pare mult mai practică. Astăzi vreau să punctez câteva aspecte care să vă ajute să primiți niște răspunsuri în cazul în care doriți să dați și voi comenzi online pe Aliexpress.

Cum se plătește pe Aliexpress?

Singura metodă de plată pe site este cardul. Comanda se plătește în momentul plasării comenzii și este exclusă plata ramburs. Se adaugă cardul în cont și de fiecare dată când intenționați să plătiți o comandă se face automat fără a mai fi nevoie de cardul fizic. Nu am avut niciodată întâmplări nefericite cu cardul, cu plătit comenzi pe care eu nu le-am plasat sau oricare alte neplăceri. Am plătit exclusiv pentru comenzile plasate și nu mi s-a retras nici măcar un bănuț în plus. Punctez asta pentru că știu că sunt multe persoane reticente.

În cât timp ajunge comanda de pe Aliexpress?

Livrarea ar putea fi unul dintre cele mai mari probleme. Spun asta pentru că nu ajung foarte rapid comenzile. Coletul poate ajunge cel mai devrem într-o lună, dar am avut colet care mi-a ajuns și după două luni jumătate. Am avut foarte puține comenzi care nu mi-au ajuns. Foarte, dar foarte rar se întâmplă asta, dar trebuie să vă înarmați cu răbdare în momentul în care plasați o comandă pentru că se știe că nu va ajunge prea curând.

Urmărirea coletului

Există posibilitatea ca aceste comenzi să fie urmărite și să vezi cu aproximație cam unde se află coletul și cam cât de mult se apropie de noi. Sunt mai multe platforme de urmărire precum, Tracktry + Global Packages tracking solution + CN Post , care oferă informații de genul și care pot fi extrem de utile.

Ce fac dacă s-a pierdut coletul?

Mai nou, coletele pot fi urmărite. Intrați pe comanda dorită și vi se arată în mare cam în ce stadiu este coletul sau dacă a ajuns la destinație(Track Order). În cazul în care comanda apare că a ajuns și totuși nu ați intrat în posesia ei sau a trecut mult prea mult timp, puteți deschide dispută(open dispute).

În dreptul fiecărui produs puteți deschide dispută și să menționați dacă produsul nu este conform, dacă este deteriorat sau dacă nu a ajuns. Aveți o rubrică specială în care puteți detalia problema(scrieți în engleză) și câți bani vreți să primiți înapoi. Sunt câteva zile la dispoziție pentru finalizarea disputei și de cele mai multe ori banii sunt restituiți în cont.

Cum să alegi un produs bun?

Verificați recenziile clienților înainte de a comanda. În momentul în care ajunge comanda, puteți da Confirm good received și acolo aveți câteva rubrici prin care puteți să vă spuneți părerea despre vânzător, colet sau chiar produsul primit. Mulți clienți pun și poze cu produsul pentru a fi totul mult mai clar. Asta poate fi de un real ajutor pentru clienții care vor să cumpere acel produs pentru că vor ști exact dacă vânzătorul este de încredere sau nu. În poza de mai sus, în partea de juos, apare customer reviews și acolo sunt recenziile clienților de care ar trebui să țineți cont. Eu nu comand niciodată dacă un produs nu are recenzii.

Ce-mi comand eu de pe Aliexpress

Eu îmi comand lucruri ieftine. Foarte rar mi se întâmplă să cheltui mai mult de 10$ pe o comandă. Comand chestii ieftine pentru care să nu-mi pară rău dacă dau greș. Ca idee, comand frecvent cercei și este sursa mea aprovizionare. Sunt exagerat de multe modele de cercei și la prețuri destul de mici. Mi-am mai comandat și lanțuri, tricouri, huse de telefon(au prețuri mult mai bune decât orice alt magazin online), folii de sticlă pentru telefon, etc.

De exemplu, Iparam Official Store este magazinul online de pe Aliexpress de unde îmi mai comand accesorii fel de fel. Am dat follow magazinului și îmi apare atunci când adaugă noutăți sau când vreau să văd ce accesorii mi-aș mai putea cumpăra. Multe dintre produsele de aici, le găsiți în magazinele de accesorii la prețuri triple sau chiar mai mari.

Voi ați comandat vreodată de pe Aliexpress? Care este experiența voastră cu acest site?

You may also like

14 comentarii

    1. Da, am comandat foarte multe chestiute. Din păcate un colet nu mi-a ajuns și am dat eu open dispute, dar nu am rezolvat nimic. Era o sumă mică, sub 2 $ și nu am plâns așa tare, dar după cerceluși și acum mă uit și parcă nu îmi mai vine sa incerc cu ei din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.