Erus și Valea Iubirii – Alec Blenche

Erus și Valea Iubirii face parte dintr-un set de 4 cărți extrem de educative și apreciate. Din păcate nu am știut care din ele este prima și am ales în funcție de instinct. În primele cărți Erus deja învățase ce înseamnă răbdarea și generozitatea. Tocmai din acest motiv el trece la un alt nivel și învață lecția iubirii.

Erus și Valea Iubirii

Am început să-i citesc fetiței mele de aproape 5 ani această carte și recunosc că n-am reușit s-o atrag foarte mult. Nici măcar imaginile sugestive, animate și frumos colorate nu i-au atras atenția pentru foarte mult timp. Și-a găsit activități diverse în timp ce eu citeam. Consider că este mai potrivită pentru copiii de peste 6 ani pentru a putea înțelege mai bine cartea și pentru a acumula diversele informații utile regăsite în povești.

Dacă pe Cristina n-a captivat-o, eu recunosc că am fost plăcut impresionată de povești. În firul poveștii sunt incluse multe idei de organizare a zilei precum trezire, spălat pe față și pe dinți și îmbrăcarea hainelor frumoase și curate. Dar am citit și informații noi despre care nu știam precum asocierea culorii fructelor cu diversele beneficii aduse corpului. Mi s-a părut o carte foarte bună și chiar potrivită și pentru un adult.

Toate poveștile din carte îl are ca personaj principal pe Erus, dar și pe prietenul acestuia Roua. Poveștile sunt potrivite pentru a fi citite seara la culcare. Cuvintele alese sunt ușor de înțeles de către cei mici și chiar îmi doresc să îmi iau întreaga colecție pentru a-i citi fetiței mele întreaga serie Erus în momentul în care voi considera că poate asimila informația oferită.

Mă bucur să văd că și de această dată cărțile lui Alex Blenche m-au surprins plăcut și a fost o lectură interesantă. Recomand cărțile lui! Eu mi-am luat această carte de pe Libris pentru că aici este locul în care îmi găsesc orice carte.

You may also like

13 comentarii

  1. O carte frumoasă si interesanta!cred ca fetitei ii place foarte mult! Multumim pentru recomandare!

  2. Si eu sunt cam in aceeasi situatie. Cumpar carti cu povesti mai mult pentru mine decat pentru Dragos, care nu e foarte atras de lectura deocamdata.

  3. Cartea pare minunată dar nici nu putem forța nota. Fiecare copil are propriile limite, aptitudini sau atracții. Trebuie răbdare, altfel obținem exact efectul opus.
    Mi-am notat titlul, o voi căuta și eu.
    Mulțumesc!

  4. Cât de drăguță pare această carte, o să o cumpăr și eu.
    Și eu găsesc ceea ce doresc pe Libris și Elefant, ba chiar și de pe Emag am luat câteva cărți 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.