Ce flori să oferi în funcție de ocazie și cine te poate ajută să găsești mixul ideal. De ce să apelezi la un artizan florist?

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu un buchet aduci primăvara în suflet. E darul cu care nu ai cum să dai greș și care va fi mereu primit cu brațele deschise, mai ales atunci când este ales cu grijă și cu gândul la celălalt.

Însă, cum te asiguri că ai făcut alegerea potrivită, atunci când oferi în dar flori?

Mergi la un artizan florist, care realizează fiecare buchet cu migală și pune fiecare floare unde tu te aștepți mai puțin, rezultatul fiind unul surprinzător și autentic. Eu am fost plăcut impresionată de o florarie din sector 1 pe nume Gioia.

El crede în calitate și adaugă în buchetele lui prospețimea, în adevăratul sens al cuvântului. Florile sunt întotdeauna de-abia culese, uneori luate chiar de la producători locali și nu sunt tratate cu substanțe pentru hrănirea lor artificială, minimizand astfel efectul “ofilirii imediate”. Astfel, buchetul ajunge în mâna celui care îl primește în dar și rezistă zile întregi.

Totodată, artizanul florist mizează și pe calitatea și aspectul materialelor cu care sunt împachetate buchetele folosind cele mai frumoase flori disponibile.

  • Clasicul celofan transparent sau cu model este înlocuit cu hârtie printată cu cerneală de soia iar sfoara din material natural ia locul panglicii din plastic – cu alte cuvinte, naturalețea și grija pentru mediu sunt imperative ale unui artizan florist.
  • Iar, pentru că tot ne aflăm la capitolul grijă pentru mediu, știți buretele floral, folosit deseori la aranjamente, pentru ca florile să rămână fixate într-un punct, timp îndelungat? Acel burete, deși pare inofensiv la prima vedere, are mare potențial cancerigen, motiv pentru care este evitat în atelierele florale, din grijă pentru clienți.

O dată ce calci pragul unui atelier floral, ai parte de o experiență pe care o dai mai departe, prin gestul de a dărui un buchet de flori.

  • La început, simțul olfactiv te “lovește” și simți mirosul intens al florilor, care îți va da senzația că te regăsești pe o câmpie, de îndată ce închizi ochii.
  • Apoi, descoperi că ești înconjurat de plante pe care nu le-ai mai întâlnit în alte locuri sau pe care nu te aștepți să le găsești în altă parte decât în bucătăria ta, precum menta, coada șoricelului, rozmarinul sau anghinarea.
  • Ridici privirea și faci cunoștință cu artizanul florist, care nu este doar o persoană care îți vinde flori.
  • Ai putea spune că este un fel de terapeut sau mic detectiv, care caută să realizeze extensia florală a persoanei căreia vrei să-i dăruiești aranjamentul.
  • Așteaptă-te la întrebări legate de preferințe, vârstă, relația pe care o ai cu persoana respectivă și ocazia cu care faci acest gest, iar pe măsură ce dai răspunsurile, câte o floare se adaugă în buchetul tău.
  • Mergi pe mâna artizanului, chiar dacă ai rețineri în privința anumitor plante și lasă-te purtat de dedicația și plăcerea cu care acesta îți compune buchetul. S-ar putea ca anghinarea să nu ți se pară o idee tocmai neinspirată și să ajungi să o preferi mai degrabă în această postură, decât pe farfuria ta. Și, iată, primești în brațe un buchet de poveste, în care se reflectă personalitatea celui care îl va primi în dar, dar primești și o experiență aparte, pe care o dai și tu mai departe și care te va face să te întorci în acest loc.

Exemple de aranjamente facute de un florist artizan

Și iată, vine ziua aia în care îți aduci aminte de numele ei, de zâmbetul ei și de privirea ei caldă. Poate că ea e  mama, sora sau iubita.

Vrei să o revezi, căci își serbează onomastica și să-i oferi in dar un buchet de flori, căci ce altceva e mai potrivit pentru o astfel de ocazie?

Însă, un ajutor din partea unui artizan florist, care cunoaște florile mai bine ca oricine, nu strică niciodată, ba chiar e binevenit.

Ce ai spune de un buchet în care galbenul mimozelor timide este completat de hortensii și verdele crud, care-ți dă senzația de prospețime? Un aranjament de primavară, la granița dintre eleganță și simplitate.

O dată pe an e ziua ei. A bunicii, a mamei sau a soției. O cunoști bine, cu siguranță, îi știi fiecare gest, fiecare expresie facială și pasiune.

E perfect, ai în minte portretul ei și poți merge la un artizan florist, să pregătești darul care exprimă toate sentimentele pe care le ai pentru ea: iubire, respect și admirație.

Ce-ai spune de un buchet în care verdele pal al frunzelor îmbracă trandafirii în tonuri calde, simbolulul feminității și eleganței?

Cu alte cuvinte, oferi în dar o armonie de culori și parfumuri, ce trezesc emoții pozitive, ce întăresc conexiunea dintre tine și femeia pe care o iubești.

Ce mod mai frumos de a sărbători iubirea cuiva, decât oferind în dar un buchet de flori, simbolul tuturor emoțiilor pozitive din această lume? Despre nuntă vorbim.

Când iei parte la un astfel de eveniment, florile pe care le oferi în dar vin în completarea acestui moment special, iar buchetul merită să fie pe măsură.

Oprește-te la un artizan florist, pentru a impresiona proaspătul cuplu căsătorit cu un aranjament ce vorbește despre bucuria pe care o ai în suflet pentru ei: ce zici ce un spectacol de culoare alcătuit din bujori, trandafiri, crini și mușetel?

You may also like

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.