Patru boli tot mai des întâlnite în ultimul timp

Schimbările mari de temperatură, lipsa imunității organismului nostru pot favoriza anumite boli și te pot face să te confrunți cu anumite probleme de sănătate. Organismul tău, atunci când este supus anumitor boli, este expus posibilității de a te confrunta cu anumite complicații grave. Iată cinci probleme de sănătate cu care te poți confrunta și care sunt prezente la un număr tot mai mare de persoane în ultima perioadă.

1. Infecțiile urinare

Cunoscută drept o afecțiune a tractului urinar, o infecție urinară îți poate afecta în mod grav rinichii. Poți recunoaște o astfel de afecțiune prin durere lombară, urinări dese, usturimi și schimbarea culorii urinei. Pentru a te proteja de astfel de probleme este bine să consumi o cantitate suficientă de apă zilnic. Cu siguranță ai auzit sfaturile specialiștilor cu cei 2 litri. Măcar 1 litru pe zi să consumi și tot este bine. De altfel, trebuie să mergi la toaletă la timp, ori de câte ori simți nevoia. Este ideal să optezi doar pentru lenjerie din bumbac și să eviți băile lungi și cu apă foarte caldă.

2.Durerile de cap

Trebuie să analizezi această durere și s-o clasifici în funcție de: cât de mult timp ai aceste dureri, de persistența acestora, cât de intense sunt și să lași medicul să-ți dea o soluție pentru problema ta. Evident că poți lua câte o pastilă atunci când este cazul, dar să nu-ți faci un obicei din asta sau să nu ai o anumită frecvență cu care o faci pentru că asta nu este tocmai bine.

Aceste dureri pot fi cauzate de condițiile de mediu, de temperaturi, de zgomotele din jurul tău sau pot avea altă natură medicală. Poți avea o durere de cap în zone diferite ale capului.  Te poți confrunta cu o migrenă trecătoare care nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Folosind un analgezic poți scăpa rapid de durere. Sau poți să te confrunți cu o durere de tip cefalee ce ascunde probleme serioase dacă rezistă timp mai îndelungat. Este posibil să ai dureri de cap cauzate de oboseală, foame sau deshidratare. Stresul este un alt factor care favorizează aceste afecțiuni. Este important să mergi la medic atunci când o impune cazul pentru a afla sursa acestor dureri.

3. Gastrita

Un număr tot mai mare de persoane au probleme cu gastrita. Aceasta afectează stomacul și se datorează adesea unei afecțiuni. Tu poți avea de-a face cu o formă ușoară de gastrită sau poți să te confrunți cu o formă gravă. Cauzele apariției acestei boli pot fi: stresul, medicamentele sau consumul de alcool. Durerile abdominale, lipsa poftei de mâncare, arsurile stomacale sunt semne ale unei gastrite.  Este ideal să ai suplimentare ce pot ajuta în cazul unor dezechilibre gastrointestinale. Ar fi de preferat să consulți un medic pentru a nu face vreo formă mai gravă a acestei boli.

4. Indigestia

Cu toții ne confruntăm cu probleme cauzate de indigestie. Durerile de stomac, nedoritele arsuri abdominale, sunt semne ale unei indigestii supărătoare. Este important să încerci să ai un stil de viață cât mai sănătos, să ai grijă ceea ce mănâci și să eviți consumul de alcool. Când te confrunți cu astfel de probleme se impune să folosești medicamente antiinflamatoare recomandate. Suplimentele alimentare care te protejează de problemele digestive fac minuni și țin la distanță problemele medicale. 

Ar fi de preferat să încerci să te tratezi acasă, dar dacă nu funcționează tratamentul să încerci să mergi la un medic care să te poată ajuta. De multe ori aceeași problemă rezolvarea poate fi mult mai simplă decât te aștepți, dar un medic știe exact ceea ce este mai bine pentru tine și problema diagnosticată își poate găsi soluția mult mai ușor.

You may also like

19 comentarii

    1. Un articol foarte util! Din pacate, si eu am mai zile in care ma confrunt cu dureri de cap, dar asta se intampla cat stau prea mult cu ochii in laptop. Partea buna e ca, de cele mai multe ori, imi trec fara pastile.

  1. Stilul de viață, stresul, stilul alimentar și alți factori sunt vinovați de cele patru boli amintite dar și altele.
    Durerile de cap și gastrita îmi fac și mie zile amare, dar, așa cum spui și tu, medicul este cel care pune diagnosticul și dă soluția.

  2. Infectiile urinare si mie imi dau batai de cap de cativa ani si parca nu mai scap de ele. Dar recunosc ca nici apa nu beau sificient

    1. Cred ca durerea de cap a devenit un fel de obișnuită in cazul cel presați de munca si timp, iar indigestia este la ordinea zilei din cauza alimentelor nesănătoase pe care le tot consumăm. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.