Cine poate fi supus intervenţiei de transplant păr?

Luați în considerare un transplant de păr? Implant de barbă? Poate ați încercat diferite soluții ani de zile sau chiar ați început să luați măsuri deja. Un lucru e cert, pierderea substanțială a părului vă poate face să vă simțiți deprimat.

Transplantul de păr este o metodă eficientă de tratament ce poate aduce un impact pozitiv persoanelor care se confruntă cu pierderea părului. Rezultatul final al acestei proceduri va contribui în mod pozitiv mai ales la aspectul fizic. Nimeni nu îşi doreşte să aibă chelie sau să experimenteze pierderea părului. În afară de impactul negativ asupra aspectului fizic, căderea părului poate duce, de asemenea, la sentimente de suferință psihologică extremă.

Este transplantul de păr doar pentru bărbați?

Căderea părului poate afecta atât bărbații, cât și femeile. În timp ce transplantul de păr FUE este mai popular printre bărbați, acesta este, de asemenea, o metodă utilizată la scară largă și de femeile care se confruntă cu pierderea părului.

Căderea părului afectează femeile mult mai mult decât bărbații?

Un studiu a arătat că în timp ce bărbații aveau un sentiment general de tristețe cu privire la starea de cădere a părului, femeile simțeau emoții mai profunde și mai intense, cum ar fi rușinea, frica și teama de umilință. De fapt, s-a observat, că femeile au tendința de a experimenta probleme psihologice grave, cum ar fi: sentimente de neadaptare într-un mediu social, petrecând o mulțime de timp și efort pentru a ascunde lipsa părului sau având probleme în a-și accepta condiția. Deși majoritatea pacienților care apelează la un transplant de păr sunt bărbați, un procent ridicat de femei au început de asemenea să caute această alternativă ca tratament pentru căderea părului.

Studiile arată că aproximativ 25% dintre femei sunt afectate de căderea părului, în timp ce aproximativ 80% dintre bărbați vor fi afectați până la vârsta de 80 de ani. Chiar dacă procentele par îngrijorătoare, aveți totuși multe soluții la care puteţi apela, una dintre ele fiind operația de implant de păr în Turcia.

Dacă nu sunt un bun candidat?

Extracţia de Unităţi Foliculare este un tratament care se realizează la nivel cutanat. Acesta poate fi aplicat pe toate persoanele care au o zonă donatoare bună din care se pot preleva unităţile foliculare care urmează să fie transplantate în zona primitoare.

Fiecare persoană care are în vedere un transplant de păr este evaluată de către specialiști pentru a determina dacă este sau nu potrivită pentru o astfel de procedură. În unele cazuri, o analiză amănunțită a istoricului medical pot determina dacă o persoană este predispusă pierderii părului în următorii ani.

Tot ce trebuie să știți în cazul în care considerați un implant de păr absolut necesar, este că rezultatele nu pot fi vizibile peste noapte, acestea începând să apară după primele 3 luni, iar succesul acestuia depinde de alegerea unui dermatolog de încredere și setarea unor așteptări realiste.

Deși tehnica folosită nu este una invazivă, implantul de păr este totuși o intervenție chirurgicală, iar organismul are nevoie de timp pentru a se adapta schimbărilor.

De aceea este indicată consultarea unui dermatolog calificat înainte de procedură pentru a obține mai multe informații cu privire la perioada de recuperare a scalpului. De altfel, este recomandat să urmați toate indicațiile specialistului cu privire la îngrijirea scalpului pentru a preveni complicațiile.

You may also like

13 comentarii

  1. Am vazut ca a devenit o tehnica tot mai populara printre barbati in ultimii ani. Ma bucur sa stiu ca exista o asemenea solutie la o problema care afecteaza emotional o multime de barbati. De femei inca nu am auzit sa treasa printr-o asemenea procedura, dar sunt sigura ca exista nevoi si printre noi.

  2. Multumim de informatie!!Si mie imi cade foarte mult parul si am ajuns sa ma gandesc la ideea cu transplantul!Ma gandesc ca costa foarte mult pentru un om de rand!Oricum este benefic ce ne.ai scris in articol!

  3. Un articol foarte interesant si util! O procedură de mare folos pentru cine are nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.