Pisicile sunt cele mai îndrăgite animale. 5 metode de a îngriji cât mai corect o pisică

Pisicile sunt animalele de companie îndrăgite de un număr mare de persoane.  Caracterizate de blândețe, ele reușesc să îți aducă liniște. Te ajută să te relaxezi și să ai o inimă sănătoasă. Tocmai de aceea, pisica trebuie să fie îngrijită cât mai bine. O pisică este un animal de companie ideal pentru că te poți bucura de prezența ei chiar dacă locuiești la bloc sau la curte. Ea nu face gălăgie așa cum ar face alte animale de companie și în acest fel nu vei avea probleme cu vecinii. Iată cinci idei care te ajută să o îngrijești cât mai corect.

1. Hrănirea corectă a pisicii

Pentru că între om și pisică se leagă o relație frumoasă, îți dorești să îi asiguri o viață lungă și să fie sănătoasă. Alimentatia pisicii este vitală pentru a reuși să îi prelungești durata de viață. Pisicutele au nevoie de mâncare adecvată. Nu este corect să le oferim mâncare gătită. Este important că hrana lor să conțină proteine, grăsimi, uleiuri, vitamine, minerale și carbohidrați. Pentru ca alimentația unei pisici să fie echilibrată este bine să alternezi hrana umeda cu hrana uscată pe care trebuie să le alegi ținând cont de vârsta pisicii. Puii de pisică sunt sensibili și nu trebuie să neglijezi alimentația pe care le-o asiguri. După împlinirea vârstei de un an alimentația se schimbă.

2. Vizita la medicul veterinar

Pentru a avea o pisică sănătoasă, pentru a reuși să o protejezi de eventuale probleme de sănătate,  este bine să mergi regulat la medicul veterinar. În urma controlului vei primi sfaturi cu privire la îngrijirea pisicii. Acesteia i se vor face vaccinuri și tratamente corespunzătoare. Tot medicul veterinar te poate ajuta să alegi corect hrana umedă sau hrana uscată pentru pisicuță.

3. Oferă-i atenție

În aceeași măsură în care o pisică îți oferă dragoste, la fel și tu trebuie să-i oferi o îmbrățișare ori de câte ori putem. Să dedici timp pisicii și să n-o neglijezi, să uiți de ea în casă și să aibă un minim de atenție zilnic. Este bine să o iei cu tine când poți și să îi oferi toată atenția de care are nevoie.

4. Folosește litiera

Pisica trebuie educată să meargă de fiecare dată la litieră. Este bine să schimbi regulat nisipul și să cureți litera frecvent. Există nisip parfumat, și îl poți alege pentru a avea un miros plăcut și pentru a-ți face pisicuța fericită.

5. Îmbăiază corect pisica

Medicii ne sfătuiesc să facem baie unei pisici doar atunci când este nevoie. Apa pentru baie trebuie să fie călduță. Vei avea grijă să folosești doar produse special destinate pentru baia pisicii pentru că blana lor să nu aibă de suferit. În plus, trebuie pieptănată constant pentru a evita să părul din casă. Fiind îngrijită cât mai corect o pisică, va avea viață lungă și te vei bucura de toată dragostea ei.

Ce alte metode de îngrijire a pisicii folosești? Sau dacă nu ai una, cât de mult ți-ai dori una?

You may also like

15 comentarii

  1. Ieri in drum catre cresa a oprit sotul masina sa iau un pui de pisica din ploaie. I-am facut baie si l-am dat cu spray contra parazitilor. Dimineata… pisicul nu rezistase. Cand a venit motanul casei in curte l-am ljuat in brate si i-am dat un pupic mare. Se uita ciudata la mine, ceva de genul ” este prea devreme pentru pupici”.

  2. Dureros articolul tău pentru mine. Tocmai am pierdut pisicuțele 🙁
    Și le=am dat mâncare specială pentru vârsta lor, le-am dus la veterinar…
    Recomandările tale sunt bune, mie o să-mi treacă după ceva timp. Și, sigur o voi lua de la capăt.

  3. Am și eu o pisicuță. Tare mult ne-a luat să o învățăm anumite lucruri: unde are voie și unde nu, cu ce are voie să se joace și mai ales cu ce nu… Acum e un mare leneș și un ultra răsfățat- doar dacă miaună o dată, suntem în jurul lui toți. Am impresia că el ne-a dresat, nu noi pe el! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.