Cus cus cu legume și pulpe la cuptor

Trebuie să gătim zilnic sau aproape zilnic fie că vrem, fie că nu. Chiar dacă suntem la cură sau vrem să încercăm rețete noi, bucătăria ne atrage ca un magnet. M-am săturat de mâncărurile clasice și încerc să mai diversific puțin. Tocmai din acest motiv am ales ca și garnitură cus cus de la Sanovita.

Eu vroiam o mâncare rapidă care să nu necesite timp îndelungat de pregătire și pentru că aveam pregătite niște pulpe dezosate pentru masa de seară am zis că ar fi interesant să încerc o garnitură ușor diferită. Evident că copilul își alege să mănânce ceea ce-i place și nu-i pot impune. Nici măcar n-o oblig să mănânce în plus pentru că la capitolul ăsta nu am probleme.

Ingrediente necesare pentru 3 persoane

  • 3-4 pulpe
  • 200 g cus cus
  • legume
  • 50g unt
  • boia, usturoi granulat, sare și piper

Primul pas a fost să pregătesc pulpele. Eu am luat pulpe dezosate cu piele pentru că se fac mai ușor. Sunt suficiente 3 pulpe pentru 3 persoane, mie mi-a mai rămas o pulpă! Se prfesară condimente pe pulpe. Eu am pus sare, piper, boia dulce și usturoi granulat. Le-am pus pe o hârtie de copt și le-am băgat la cuptor pe funcția grill pentru aproape o oră. Trebuie să fie frumos rumenite.

Cus Cus-ul de la Sanovita are granulația perfectă și eu am folosit întreaga punguță la o masă. Poate fi folosită 100g la o masă pentru că acesta vine în combinație cu legumele și se adună destul de multă garnitură. Puteți să achiziționați cus cus de pe www.sanovita.ro cu 15% reducere dacă folosiți codul Rokolla

cus cus sanovita

Am pus cei 200g cus cus-ul într-un bol, am pus un strop de sare și unul de piper și apoi am turnat peste el 260-270ml apă fierbinte. Am acoperit cu o farburie și l-am lăsat să se umfle. În mod normal, când apa se răcește este gata. Separat am pus într-o tigaie câteva legume congelate cu un cub de unt și le-am lăsat pe foc până s-au făcut complet. Pot fi puse și legume proaspete sau orice altă combinație de legume. Când cus cus a fost gata am adăugat și legumele și am amestecat ușor

 Pupla de pui cu cus cus

Într-o farfurie am pus o pulpă, câteva linguri de cus cus cu legume și am servit totul cu puțină salată. A fost o cină pe cinste, ușor de făcut care a fost pe placul tuturor.

Voi ați mâncat cus cus până acum? Cum vi se pare această rețetă?

You may also like

22 de comentarii

  1. Multumim pentru rețetă! Arăta foarte bine !Si mie imi place foarte mult cuscusul!

  2. Si eu gatesc aproape zilnic si folosesc destul de des cus cusul de la Sanovita! Ador produsele lor

    1. Am mancat cus cus la un restaurant libanez, dar nu am facut niciodata acasa. Mi-ai dat o idee pentru o garnitura gustoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.