Produse SĂNĂTOASE care nu ar trebui să ne lipsească din casă

În ziua de azi o alimentație sănătoasă este o adevărată loterie dacă nu ești informat. Tot mai multă lume este concentrată pe ceea ce mănâncă și să aibă o alimentație cât mai sănătoasă. Nu mai suntem în epoca în care alimentele erau simple și prepararea lor se făcea în mod tradițional. Fiecare poate să țină cont de câteva elemente de bază pentru o alimentație sănătoasă pe care să le pună în practică pentru sănătatea și vitalitatea organismului lor.

Ronțăieli sănătoase de la Vitamix

Seara sunt tentată să mai ronțăi ceva când stau în fața televizorului. Oricât de mult am încercat să mă abțin de la acest obicei, nu prea am reușit să scap de el. Pentru asta, am ales să înlocuisc un sandviș la ore târzii cu o mână de migdale, caju sau nuci. Acestea sunt considerate superalimente și aduc un aport de grăsimi bune care sunt benefice sănătății noastre. În acest fel ne luăm doza potrivită de nutrienți și omega 3.

Acestea nu sunt foarte bune atâta timp cât sunt consumate cu moderație. Excesul de orice fel nu face bine. Ele pot fi consumate zilnic ca și gustare între mese. Dacă sunt consumate în exces ele pot duce chiar la creșterea în greutate.

Fructe uscate perfecte simple sau in diferite combinatii

Fructele uscate pot fi considerate drept un dulce sănătos. Oricât ne dorim să ne ferim de dulciu, nevoia de dulce ne face să ne dorim să gustăm și astfel de alimente. Atâta timp cât nu este vorba de un exces, eu consider că ne putem face micile plăceri. Doar că ar fi de preferat să înlocuim clasicul dulce cu unul care este plin de vitamine. Smochinele, stafidele, goji sau chiar caisele sunt la fel de bune pentru a fi consumate simple sau combinate.

Paste din superalimente

Pastele sunt perfecte pentru o masă rapidă. Nu este nevoie de un timp lung de preparare și pot fi sațioase și gustoase. Dacă până acum acum câțiva ani cunoșteam clasicele paste din făină albă, acum au apărut mai multe sortimente de paste care au rolul de a fi mult mai sănătoase. Pastele din făină integrală sunt în topul preferințelor mele, dar nu refuz nici combinații noi precum pastele din făină de năut. Gătite corect și în combinația potrivită acestea reprezintă masa perfectă.

Miere de albine

Mierea polifloră este produsul multor plante de pe câmp și are în compoziție sa diverse minerale, vitamine și principii active pe care planta le transmite, prin albine, mierii și, prin miere, omului. Aceasta stimulează pofta de mâncare, îmbunătățește digestia, ajută funcțiile ficatului și cresșe procentul de hemoglobină în sânge. Una, doua lingurițe de miere luate dimineața, pe nemâncate, cu un pahar de apă la temperatura camerei, ușurează digestia.

Toate aceste produse le am în permanență în casă. Atunci când stocul meu este pe punctul de a se termina, prefer să intru pe Vitamix.ro și să-mi iau tot ceea ce am nevoie pentru că știu că le găsesc pe toate în același loc. Am încredere în produsele lor și cumpăr periodic de la ei. Până acum am fost impresionată de produse, dar și de promoțiile de pe site așa că îi puteți avea în vedere pentru achizițiile viitoare de ALIMENTE SĂNĂTOASE.

Care sunt alimentele pe care le consumați și pe care mi le recomandați?

You may also like

4 comentarii

  1. Goji mie nu mi-a placut. Am gustat o singur data. Poate alte branduri or fi altfel. Acelea mi s-au parut prea uscate. MIgdale mananc din cand in cand, iar mierea chiar nu lipseste niciodata din casa. La paste avem o problema ca.. se mananca numai din cele din faina alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.