Cinci trucuri de organizare a frigiderului

Frigiderul este un accesoriu nelipsit din orice bucătărie. Acesta este foarte important pentru că îți găzduiește, în cele mai bune condiții, alimentele pe care le consumi. Ceea ce contează cel mai tare este că te ajută să fii cât mai organizat și păstrează alimentele în stare bună pentru a fi consumate corespunzător. Trebuie să știi să îl compartimentezi corect și să te ocupi de curățarea și igiena lui, pentru a te asigura că ceea ce consumi nu dezvoltă bacterii sau spori de mucegai și nu îți poate fi dăunător.

Un frigider obișnuit este compartimentat cu rafturi și sertare, iar pe ușa lui există anumite compartimente pentru sticle sau alimente specifice, precum ouăle, care te vor ajuta să ai o organizare cât mai eficientă. Iata cinci trucuri  care te vor ajuta să îți organizezi frigiderul cât mai inteligent.

Alege să ambalezi pe categorii

În orice frigider regăsești produse lactate, ouă, carne, fructe și legume. Nu este deloc în regulă să le îngrămădești pe toate la un loc, mai ales dacă ai la dispoziție suficient spațiu de depozitare și trebuie să le grupezi pe categorii de alimente. În cutiile pentru depozitare ar fi de preferat să pui fructele și legumele. Raftul din mijloc al frigiderului poate fi ocupat de ouă și lactate, iar carnea poate fi depozitată în partea de jos, în locul adesea semnalizat grafic pentru aceasta, unde temperatura și umiditatea sunt optime pentru păstrarea produselor de acest tip.

Acordă o atenție sporită produselor desigilate

După ce ai desfăcut ambalajul unui anumit produs alimentar ai la dispozitie un anumit număr de zile în care trebuie sa consumi respectivul produs. Acest interval de timp este recomandat de către producător și diferă de la un produs la altul. Dacă nu îl consumi integral și vrei să-l depozitezi pentru o scurtă perioadă în frigider, acesta trebuie reambalat corespunzător pentru a nu intra în contact cu alte ingrediente sau chiar cu aerul, care poate genera oxidarea acestuia. În funcție de produs, acesta poate fi acoperit cu o folie de plastic sau pus într-un castron cu capac sau o caserolă. De exemplu, laptele pasteurizat și untul este bine să le păstrezi în ambalaje originale.

Refrigerează fructele

Tot mai multe familii optează pentru combine frigorifice precum acestea datorită spațiului extins de care dispun. De aceea, unele persoane aleg să cumpere cantități mari de alimente. Este bine de știut că în cazul fructelor, care se pot deteriora într-un timp foarte scurt, se recomandă refrigerarea lor. Vorbim de fructe precum zmeura, capșunele, murele sau cireșele.

Etichetează produsele din frigider

Pentru a preveni anumite situații neplăcute și pentru a nu te alege cu vreo toxiinfecție alimentară, cel mai bine este să etichetezi produsele. Poți trece data la care ai deschis ambalajul original sau data până la care poți să consumi aceste alimente. În acest fel ai grijă și de sănătatea ta.

Compartimentează corect

Pe ușa frigiderului este ideal să depozitezi sticlele, cutiile cu sucuri și băuturi, dar și borcanele. Anumite produse alimentare ambalate la borcan nu trebuie depozittate în frigider decât după prima deschidere până la consumul lor integral.

Este bine să menții frigiderul curat și bine organizat pentru sănătatea ta. Acesta poate conține mult mai mulți microbi decât te-ai putea gândi și tocmai din acest motiv igienizarea regulată a acestuia duce la o viața sănătoasă și lipsită de orice fel de probleme.

Tu cum îți organizați frigiderul?

You may also like

14 comentarii

  1. Multumim pentru sfaturi foarte utile! Asa am inceput sa fac de cand am fetitele,totul organizat,cu etichete,pe categori,ma ajuta foarte mult!

  2. si noi tot pentru combina frigorifica am optat pentru ca ne-a placut mai mult cum era compartimentata si spatiul oferit ni s-a parut mai mare. Din pacate, multe persoane nu stiu cum sa depoziteze corect fructele si legumele si in loc sa le tina in cutia speciala le pun unde apuca.

  3. Un articol foarte util! Sper ca mesajul să ajungă la cine trebuie și să contribuie la diminuarea risipei alimentare. Cât despre mine, ce să zic…eu îmi cumpăr produse care să-mi ajungă pentru o zi sau două. În frigiderul meu cam bate vântul :))))

  4. Metodele acestea le folosesc și eu, sunt foarte utile.
    Este important pentru sănătatea noastră și a familiei ca alimentele să fie păstrate în mod corespunzător în frigider.

  5. Ah noi mereu avem probleme cu organizarea frigiderului, inafara de sertarele pt legume si cele pt branzeturi, de obicei punem toate cum ne pica la mana .

  6. Foarte utile aceste sfaturi! Daca nu as tine cont de ele ar fi haos in frigider. E foarte bine ca ai punctat si compartimentarea – e esentiala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.